Fotbal judetean

Cum va judeca AJF-ul „cazul” Sântana – Zăbrani? „O decizie specială într-o situație specială, factorul uman trebuie să primeze”





„Oficialii” celor de la Unirea Sântana și Victoria Zăbrani arată cu degetul spre Asociația Județeană de Fotbal când vine vorba despre primul fluier al semifinalei de Cupă, care – în opinia – lor trebuia amânat, atâta timp cât terenul era îmbibat cu apă și existau porțiuni bune pe care mingea nu sărea de la pământ.

Adrian Lucaci, președintele AJF Arad, nu a putut fi prezent la fața locului, el fiind delegat observator de joc la partida de ligă secundă, dintre ASU Poli și Foresta Suceava. Însă, fostul fundaș al celor de la UTA sau Sportul a fost informat despre cele întâmplate pe arena din Sânnicolau Mic, cu abandonul celor două formații după accidentarea gravă a „uniristului” Stanciu. „În primul rând, e regretabil ceea ce s-a întâmplat cu juniorul celor de la Sântana, sperăm să nu fie nimic grav, care, Doamne ferește, să-i pună în pericol viața. Când sunt accidente de acest gen, e de la sine înțeles că vrei să lași totul baltă, fotbal, tot. Factorul uman trebuie să primeze, pot să-i înțeleg pe cei de la Sântana că nu au mai vrut să joace. Apoi, am înțeles că și adversarii lor de la Zăbrani au făcut la fel, iar de aici încolo avem o situație nemaintâlnită și neprevăzută de regulament. Așa că, zic eu, se impune o decizie specială într-o situație specială, una ce am putea lua-o chiar într-o ședință de Comitet Executiv, urmând să-i lăsăm Comisiei de Disciplină doar partea de eventuale sancțiuni pecuniare. În mod normal, acest meci ar trebuie să se joace pe teren”, ne-a mărturisit Adrian Lucaci.

Fiind în drum de la Timișoara, președintele AJF Arad susținea că nu a văzut imagini video sau foto de la Sânnicolau Mic și nu a dorit să-și expună opinia vis-a-vis de condițiile de joc. „Dacă arbitrul a dat drumul la joc, înseamnă că și-a asumat această decizie. Mă gândesc că el a considerat că se poate juca acest meci, nu cred că a putut cineva presiune pe el. Dar, repet, cel mai important la finalul zilei de azi (n.a. miercuri) este să nu aibă copilul accidentat nimic grav și să-l putem vedea cât mai repede din nou pa gazon. Restul se rezolvă toate”, a adăugat Lucaci.

Vă reamintim că partida din cadrul semifinalelor Cupei României, dintre Unirea Sântana și Victoria Zăbrani, s-a întrerupt în minutul 6, după ce Vlăduț Stanciu s-a accidentat grav în duelul cu experimentatul Pavel. În plus, combatantele au susținut că nu pot juca pe un teren plin de apă, adaptat mai degrabă polo-ului.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button