Fotbal judetean

Formația din Podgorie rămâne în picioare în fața vecinilor: CS Glogovăț – Păulișana Păuliș 0-0





Despărțite de 20 de kilometri, comunele Vladimirescu și Păuliș au jucat pentru punctele orgoliilor, gazdele fiind cu atât mai motivate cu cât nu au reușit să-și bată vecinii de la promovarea în Liga 4-a. În prezența a 50 de spectatori, jucătorii celor două echipe au dat naștere unui meci destul de tacticizat și cu destule intrări bărbătești.

Păulișana a avut inițiativa în debutul partidei, punând destulă presiune pe careul advers. După 10 minute, Ștefan Calancea a tras puternic de la 13 metri lateral dreapta, dar Vârtaci a respins de la colțul scurt. După 8 minute, același mijlocaș lateral al lui Maghici, a tras cu spițul din careu, Vârtaci a respins din nou, Popa a marcat, dar asistentul Hărduț a semnalizat offsideul. Defensiva lui Vladi a luat apoi măsuri și nu i-a mai dat ocazia teamului din Podgorie să fie periculoasă. Pe de altă, aportul ofensiv al oamenilor lui Dehelean a fost aproape nul, Brutyo șomând în prima parte.

Lucrurile s-au mai schimbat după pauză, iar Albulescu l-a chemat la „vorbitor” pe Brutyo cu un șut de la 14 metri. Și mai periculos, spre vinclu, a tras Negrea după centrarea lui A. Gornic, dar același portar al oapeților a respins. Ocazia începutului de repriză a aparținut, însă, Păulișului. D. Calancea a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, ușor lateral dreapta, Vîrtaci a scos balonul cu ajutorul barei de la colțul scurt, D. Popa a urmărit și a trimis cu capul pe lângă poartă. În minutul 75, Asandului a intrat cu talpa la Pantea, inițial Deac a arătat „galbenul”, dar și-a schimbat decizia în roșu când a văzut urmele de crampoane pe glezna fundașului gazdelor.

În ciuda inferiorității numerice, Păulișul nu a slăbit defensiva gazdelor, iar Vârtaci a mai avut ceva emoții la un șut al lui D. Calancea din afara careului. Dincolo, singurul care a mai încercat ceva a fost Albulescu, dar Brutyo nu putea fi păcălit la încercările de la distanță a fostului atacant al Păulișului. Negrea nu a fost deloc în zi de gol, acesta luftând la o așezare a lui Coșa de la 15 metri. Scorul a rămas alb până la ultimul fluier al arbitrului și Glogovățul rămâne fără succes în fața Păulișanei.

Glogovățul a bifat cel de-al patrulea punct din cele 9 propuse în ultimele cinci runde. „În primul rând, ne-a lipsit foarte mult Renato Ardelean,  omul care face legătura între mijloc și atac. În primele 25 de minute nu am contat deloc , de abia după aceea am mai ținut puțin pe minge. Am schimbat la pauză cu Gornic în locul lui Doboș, au venit și ocaziile, dar, până la urmă am jucat cu formație bunicică, pe care nu degeaba nu o putem bate de trei ani încoace. Trebuie să recunoaștem că ne-a salvat și Paul Vârtci din două trei situații grele, până la urmă rezultatul e echitabil”, a comentat Călin Dehelean, tehnicianul lui „Vladi”.

Fără „veteranii” Suciu, Ambruș și Itu, Dinu Maghici a avut la dispoziție în special jucători de profil ofensiv, care – însă – nu au prins o zi prea grozavă. „Am început jocul autoritar, în atac, dar am ratat prea ușor cele două-trei ocazii de gol. Nu ne concentrăm în fața porții adverse și asta ne-a costat destule puncte în acest retur. În parte a doua,  gazdele au echilibrat meciul, au avut și ele câteva oportunități, iar rezultatul e în cele din urmă echitabil. Nu trebuie uitat că am jucat ultimul sfert de oră în zece, cartonașul roșu pentru Asandului fiind acordat, în opinia mea, prea ușor”, a spus antrenorul Păulișanei.

Formații: 

Glogovăț: P. Vârtaci – Danciu, E. Pantea, I. Mariș, L. Avram – Coșa, Doboș (46 A. Gornic), S. Popa, Ruja – Albulescu, Negrea.

Păuliș: Brutyo – E. Calancea, D. Crișan, Pleșca, Morariu – G. Pop – Șt. Calancea, D. Calancea, Grigorean, Asandului – D. Popa (64 C. Gabor).

Arbitri: Alin Deac – Gabriel Hărduț, Cristian Takacs.

Observatori AJF: Vasile Rad, Romulus Tănăsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button