Fotbal judetean

Explozia juniorilor în memoria bunicului „Duși”: Victoria Felnac – Șoimii Șimand 6-1





Era greu de anticipat scorul de tenis de azi, de la Felnac, acolo unde Șimandul avea avantajul experienței în fața trupei lui Dani Șule. Însă, „alb-roșii” s-au întrecut pe ei, iar juniorii Sebastian Bogdan și Laurențiu Stanciu au fost pur și simplu de neoprit la finalizare.

Și, totuși, meciul a fost deschis mai bine de o oră de joc, cu echipa vizitatoare creându-și și ea destule ocazii de gol. Chiar a reușit să treacă în avantaj, în minutul 14, când Petrila a profitat de eroarea lui Rotar și a punctat la colțul lung al porții lui Nichici.  Egalarea a venit rapid, după numai 5 minute, atunci când S. Bogdan a primit o minge lungă, a profitat de eroarea lui Engelhardt în banda stângă și a trimis mingea aproape de vinclu la colțul lung. „Șoimii” s-au ca jucat apoi cu ocaziile, prin Petrila, Ghergar și „vârful” Buruiană, acesta ratând incredibil din numai 5 metri.

După 20 de minute echilibrate în debutul părții secunde, au venit minutele 64 și 66 ce au decis – practic – câștigătoarea. Mai întâi, Trifan a transformat cu capul centrarea lui Onețiu din lovitură liberă, iar nou intratul Laurențiu Stanciu (20 de ani) l-a învins și el pe Vîrzob cu o execuție pe „lung” din careu, lateral dreapta. Șimandul a căzut total și VI-FE a defilat. Stanciu  a înscris din nou, de data aceasta cu ajutorul unei devieri decisive, pentru ca finalul să-i aparțină lui Sebi Bogdan. Mijlocașul de 17 ani a profitat de lejeritatea defensivei adverse și l-a învins cu stângul pe goal-keeperul advers, iar apoi a pus latul la pasa președintelui-jucător, Oli Felnachici, care driblase și portarul.

Bogdan, produs al fotbalului felnăcan, e  la primul „hattrick” în Liga 4-a. „Mă bucur că a venit și această zi cu trei goluri în contul meu și mai ales cu o victorie frumoasă a echipei noastre. Îi mulțumesc profesorului Dani Sule că are încredere în mine și mă folosește titular, iar colegilor mei pentru susținere. Chiar dacă am făcut și meciuri mai proaste, m-au încurajat mereu. Cele trei goluri și victoria vreau să le dedic regretatului Momir Dușan, care a fost ca un bunic pentru mine și căruia îi simțim cu toții foarte mult lipsa”, a spus tânărul mijlocaș lateral al Victoriei.

Fără Faur, Mașniță și Berar, Șimandul a pierdut mult din forța ofensivă. Cu toate că mingea a ajuns deseori în careul lui Nichici, finalizarea a lăsat de dorit. „Dacă prima repriză se încheia 3, 4-1 pentru noi nu se supăra nimeni. Am ratat ocazii imense, după care am luat două goluri din nimic în numai două minute și totul s-a încheiat. Chiar și așa, nu aveam voie să pierdem la un asemenea scor, deși e greu ca jucătorii să se mai motiveze atâta timp cât nu mai există un obiectiv de clasament. Am avut și trei-patru absențe importante, am apelat la câțiva jucători care nu stau prea bine din punct de vedere fizic și asta s-a văzut în jocul echipei. Cu bune cu rele, Șimandul va juca și la anul în Liga 4-a, ceea ce este foarte important pentru comună”, a menționat Marius Ciubăncan, antrenorul principal al Șimandului.

Formații:

Felnac: Nichici – Baroti (78 Felnacichi), Rotar, Vidican, Sabău – Onețiu, Geanîm – P. Bogdan, Trifan, Gherghel (59 Stanciu) –  Adam.

Șimand: Vîrzob (84 Stejar) – Cătană, Balint, Ruska, Engelhardt (78 Bota) – Țigan, Vasile –  Petrila, Mărcuș, Ghergar (84 Onaca) – D. Buruiană.

Arbitri: Flavius Bădică – Lucian Berariu, Zoltan Nagy.

Observatori AJF: Dorin Vătran, Ioan Hamza.









2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button