Fotbal judetean

„Poker” sub privirile bravului Vlăduț Stanciu: Unirea Sântana – Voința Mailat 4-0





Fotbalul arădean a fost aproape de o tragedie miercuri, cu ocazia semifinalei de Cupă, dintre Unirea Sântana și Victoria Zăbrani. Pe terenul inundat din Sânnicolau Mic, Vlăduț Stanciu a căzut la pământ după un duel cu Pavel, acuzând dureri intercostale. A intervenit și Ambulanța ce l-a transportat pe tânărul mijlocaș al lui Cuedan la spital, acolo unde au ajuns și restul „uniriștilor” câteva zeci de minute mai târziu, după ce au refuzat să mai reia partida. După examene amănunțite, fotbalistul Sântanei a fost externat chiar miercuri seară, în jurul orei 23,30, dar durerile persistă și astăzi. Acestea nu l-au împiedicat pe Vlăduț Stanciu să asiste de pe bancă la meciul de azi al colegilor săi contra Mailatului.

Și a avut ce vedea și aplauda, fiindcă „roș-negrii” au produs destul spectacol în compania unei formații neînvinse în retur până în urmă cu două săptămâni. Deși ar fi trebuit să ia loc pe bancă, Paven l-a schimbat pe Istin chiar înainte de primul fluier și a deschis showul în contul echipei sale și a arătat tricoul lui Stanciu spre tribuna unde erau amplasați aproximativ 100 de spectatori. Martin a centrat din corner, Lazea a încercat să prindă balonul, dar i l-a pus pe tavă fundașului advers și acesta nu a iertat: 1-0 (min. 20). Portarul „alb-verzilor” are pe conștință și golul doi și asta pentru că s-a lăsat surprins de șutul frumos al lui Capătă de la peste 35 de metri: 2-0 (min. 41).

Deși nu a stat tocmai rău în teren, Mailatul nu a fost foarte incisivă în atac, ba, mai mult, a încasat și golul trei la 9 minute de la primul fluier al reprizei a doua. Capătă a combinat scurt cu Avrămuțiu, iar mijlocașul central al amfitrionilor a înscris spectaculos de la 16 metri în colțul lung. Văzându-se cu sacii în căruță, Sântana a mai slăbit ritmul, iar Mateucă a fost foarte aproape de a marca, însă tranversala l-a salvat pe Csurka. În schimb, nimeni nu l-a salvat pe nefeicitul Lazea, care a încasat și golul 4 de la Prică, care a pătruns din stânga și a înscris fără nicio problemă.

Unirea rămâne a doua forță a campionatului, Dan Cuedan având ceva emoții în privința concentrării jucătorilor după cele întâmplate cu Stanciu. „Mă bucur că am reușit să-i motivez pe fotbaliștii mei după evenimentele de miercuri. Sigur, a contat și faptul că l-au văzut pe Vlăduț acolo, pe bancă, alături de ei, chiar dacă băiatul încă nu e bine. Se plânge și acum de dureri la cavitatea toracică, probabil nu va mai putea evolua în acest sezon. Devenise un fotbalist foarte important pentru noi, sperăm doar să fie din ce în ce mai bine. Altfel, meciul nu a avut istoric, am marcat câte două goluri pe repriză și am învins una dintre echipele incomode ale campionatului”, a menționat antrenorul Unirii.

Mailatul este în pierdere de turație, luând un singur punct în ultimele trei runde. Astăzi, pe terenul Sântanei i-au lipsit patru oameni esențiali pentru prima echipă, Bălă, Avram și Drecin, plus mijlocașul  Caba. „Absența a patru titulari se simte într-o echipă ca a noastră, iar când mai comitem și greșeli personale de o asemenea manieră e clar că o formație ca Sântana nu se uită la tine. Trei dintre cele patru goluri au fost cadouri pentru ei, singura fază de fotbal adevărat a gazdelor petrecându-se la golul trei al lui Avrămuțiu. Inevitabil, jucătorii noștri se uită și ei pe clasament și observă că am ajuns departe de zona cu probleme, iar de urcat e destul de greu la ce program mai avem. Dar, o să încerc să-i trezesc, căci campionatul nu e încă gata și mai putem obține rezultate frumoase în această formulă”, a punctat și Mihai Roșca, tehnicianul Mailatului.

Formații:

Sântana: Csurka – Ginghină (81 Cl. Ghiță), Paven, Bodea, Peia – Martin (59 Politic) , Avrămuțiu, Marc, Prică – Pasăre (71 Olteanu), Capătă.

Mailat: Lazea – Cheșa, Gurban, Ciucifara, Vereș – I. Crișan (66 Verche) Nedea, Vidac, Savu – Mateucă, Chepețan.

Arbitri: Alexandru Gornic – Andrei Pîslaru, Remus Naghi.

Observatori AJF: Corneliu Tulea, Iosif Lovas.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button