„Old- boys” UTA a cucerit locul 4 și…multe inimi la turneul de la Kössen

„Old- boys” UTA a cucerit locul 4 și...multe inimi la turneul de la Kössen

A 34-a ediție a turneului internațional de fotbal pentru veterani organizat la Kössen (Austria) a reprezentat o nouă confirmare a valorii fotbalului arădean reprezentat în acest caz de seniorii de la AS „Old Boys” UTA.

La acest tradițional turneu organizat de tirolezi, de Rusalii, s-au înscris nu mai puțin de 15 echipe din Austria, Germania, Italia, Luxemburg, Belgia și România. Cea din urmă a fost reprezentată în acest an de trei echipe: „Old- boys” UTA, ACS Srbianca Timișoara și Era Club Caransebeș. Dacă însă avem în vedere că majoritatea jucătorilor de la SC Danubius Wald­kraiburg (Rudi Dărăban) sunt tot români rezidenți în Germania și Austria am putea spune că în turneu au concurat patru echipe românești.

De patru ani de zile de când foștii mari jucători ai UTA-ei participă la această competiție ei nu fac decât să confirme – UTA Arad a avut valoare, dovadă fiind palmaresul ei impresionant și că aceasta poate face încă performanță. Datorită rezultatelor obținute în precedentele ediții, echipa arădeană a fost cap de serie al grupei 1, pe care a și câștigat-o calificându-se în semifinale.

În cele din urmă președintele AS „Old- boys UTA”, Gheorghe Vaczi, a trebuit să se mulțumească cu locul patru în clasamentul final: „Desi­gur, am fi vrut mai mult dar, având în vedere media de vârstă a echipei și numărul mare de accidentați consider că am făcut față competiției. Cel mai important lucru însă nu este locul obținut, ci faptul că timp de trei zile toată lumea a vorbit de UTA, de Arad şi de România. Mi-a încălzit inima că, în momentul decernării premiilor, jucătorii germani, austrieci și italieni strigau pe stadion: «Haide UTA.» Ceea ce este o dovadă că ne-am atins scopul”. De menționat că G. Vaczi a ținut să aprecieze și rolul CJ Arad prin CCJA în promovarea valorilor sportului arădean.

Clasament final: 1. FC Südtirol, 2. SC Danubius Waldkraiburg ,3. KTSV Preussen Krefeld, 4. UTA Arad 5. TSV 1860 München, 6. SV Frauenstein,7. ACS Srbianca Timisoara, 8. FC Bavaria Monaco, 9. FC Kössen, 10. DJK Altdorf/Landshut, 11. Era Club Caransebes, 12. TSG Holzhausen-Sylbach, 13. Union Sportive Reisdorf , 14. AICS Figino Milano, 15. Wallonia Faymonville.

Mai trebuie spus că la începutul turneului din Țara lui Mozart s-a păstrat un moment de reculegere pentru fostul căpitan al UTA-ei, Emeric Hirmler, „piesă” grea a Old Boys UTA în primele două ediții ale competiției de la Kössen.

Facebook Comments
0
0

Un comentariu


  1. vad poza – poate cineva stie să-i nominalizeze.
    eu nu recunosc nici un fost jucător.

    0

    0
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.