UTA Arad

La doi ani de la câștigarea Cupei de generația ’97-’98 a UTA-ei, Păcurar are multe dubii: „Poate fi și o plafonare mentală, pe care o sesizez și la jucătorii lui Hagi plecați la Steaua”





Pe 24 mai 2016, vitrina clubului UTA se îmbogățea cu un trofeu. Generația 1997-1998, întărită cu Amir Jorza (fotbalist născut în anul 1999), a câștigat Cupa României rezervată echipelor de tineret Under 19, după o finală cu ACS Poli. „Roș-albii” se impuneau cu 3-2 pe arena de la poalele Cetății devene, după „dubla” lui Adi Petre și reușita lui Dennis Man.

De fapt, exact cei doi fotbaliști au fost cedați de clubul arădean contra a aproximativ 800 de mii de euro, la Esbjerg, respectiv FCSB. Restul, majoritatea, sunt și astăzi sub contract cu UTA sau Atletico, fie că fac parte din actualul lot, fie că sunt împrumutați la echipe de Liga 3-a. Din păcate, sunt și fotbaliști care au abandonat activitatea competițională din diferite motive, însă Cristian Păcurar, vorbește despre cei care astăzi par într-un moment greu, de cumpănă al carierei lor. „Într-adevăr, au trecut doi ani de la acea performanță și unii dintre jucători nu au evoluat așa cum ne-am fi dorit cu toții. Fiindcă i-am crescut pe toți, eu sunt cel mai critic cu ei și, chiar dacă le mai și înțeleg problemele, nu le țin partea. Chiar astăzi am avut o discuție cu nea’ Popică referitoare la juniori și am făcut o comparație și cu cei plecați de la Viitorul la Steaua. Vorbim despre Coman, Nedelcu sau Benzar, care nu mai sunt aceiași de la curtea lui Hagi. Oare de ce? Numai pentru că au schimbat antrenorul, echipa, sistemul de joc sau a intervenit și la ei o plafonare mentală. Asta cred că e marea problemă și cu juniorii noștri, se consolează cu situația în care se află, cu statutul de jucători titulari sau rezervă la UTA, în Liga 2-a, în loc să progreseze. Acești jucători au demonstrat ani de-a rândul ceea ce pot, inclusiv prin câștigarea acelor trofee cu Dan (n.a. Stupar) și Adi (n.a. Ungur) pe bancă, însă acum parcă stagnează. Din păcate, UTA nu mai are timp să aștepte ca unul sau altul să explodeze, ei trebuie să vadă rapid cum sunt construiți ca și sportivi și oameni și să ia măsuri până nu e prea târziu. Altfel, cu părere de rău o spus, vor pleca și de la UTA și nu cred că o vor face mai sus”, a menționat antrenorul care s-a ocupat timp de mai bine de zece ani de generația 1997 -1998 de la Atletico, ajutat fiind de Francisc Tisza și, pentru puțin timp, și de profesorul Marius Demian.

Și dacă tot am deschis cutia amintirilor să-i pomenim din nou pe jucătorii premiați de Răzvan Burleanu la Deva pentru câștigarea Cupei României la Under 19:

Sebastian Bogdan Mara, Răzvan Marian Stanciu – portari

Raul Florin Iova, Rafael Ruben Iuga, David Alexandru Petrache, Sergiu Andrei Aldan, Denis Robert Lazăr, Mădălin Dorel Moza – apărători

Amir Jorza, Ionuț Georgian Tănase, Darius Covaci, Marius Andrei Sava, Gabriel Ioan Pop, Andrei Călin Brănișteanu, Paul Alexandru Copaci – mijlocași

Adrian Petre, Cristian Ionuț Costin, Dennis Man – atacanți

 

8 comentarii

  1. Nefirească statie in evoluția unor promisiuni recente . Fenomenul nu e singular. Multe generații s-au stins înainte de împlinire . Că și în alte domenii talentul și dorința lupta cu piedici și factori potrivnici. Unii nu doresc destul iar alții incep sa calculeze avantaje contra privațiuni.Acestia nu mai pot ajuta o echipa și în cele din urmă pe ei însăși .Păcat .Va fi interesant asupra căror jucători se va opri o viitoare conducere tehnica Noi vom susține cu avant sporit o noua stagiune alaturi. de campioană provinciei . Hai UTA !!

    0
    0
  2. Din pacate,fara sa fiu critic,acesti juniori au prins si o perioada nefasta de a se incerca cu ei la prima echipa,pentru ca se forta o promovare…..Si neprinzand macar cateva minute la echipa mare,unii s-au lasat dezamagiti,altii au plecat sa joace in ligi inferioare,iar altii,ori din motive medicale sau din plafonare,s-au lasat!Pacat!
    Exceptia este cazul Covaci,plecat cu mare scandal in cele din urma,pentru ca nu i s-a dat dezlegarea initial.
    Doar 2 dintre ei,Man si Petre au reusit.Asta este!
    Asa cum spuneau Ionut Popa si Cristi Pacurar,pacat ca s-a renuntat la echipa a 2-a din liga a 3-a,asa cum a fost!Dar aveai jucatorii tai in camara,pe primul raft la dulceturi!
    Ca ei joaca pe unde au ajuns,foarte bine!Copaci,Costin,Aldan..etc…Dar sunt sub contract de imprumut si nu poti sa-i bagi in joc la echipa mare.
    Iar despre echipa,cica a 2-a(satelit UTA 2) din liga a 4-a,fara comentarii!

    0
    0
  3. Nea Tisza a fost cooptat in staff-ul pregatirii de iarna,Moneasa!Dupa terminarea stagiului de pregatire a fost primul care a tras un semnal de alarma,privitor la juniori!Nu l-a bagat nimeni in seama pe atunci!
    „Nu stiu ce se intampla cu ei?Moi,fara nerv,determinare si motivatie.Una vorbesti cu ei,par sa inteleaga,alta fac apoi!Nu este suficient ca au capacitate fizica,daca nu pun osul la munca si se multmesc cu putin!I-am vazut plictisiti,ori asa nu vor ajunge departe!”
    Avea Feri bacsi dreptate?Igen!

    0
    0
  4. dar despre motivarea lor financiara de ce nu spune nimeni ceva?Cu banii aruncati in vant platind clauze aiurea la vedetele care din pacate doar nume au avut de liga 1 se puteau plati prime de joc juniorilor .Da advarat ca trebuie sa te motiveze faptul ca joci la UTA dar si banii conteaza.Au si ei nevoie si ucenicii care lucreaza la difrite firme primesc .Intrebati de cand nu s-au dat bani la juniori!!! Copiii nu zic nimic de frica ca vor fi pusi pe liber.

    0
    0
  5. Juniorii au nevoie de multa incredere din partea antrenorilor, nu de critici permanente de genul: sunt palfonati, sunt blazati, nu au mentalitate… pai cine naiba sa le insufle aceste chestii??? Pe bune ca UTA nu mai are rabdare ca ei sa creasca??? Adica Stupar si Ungur au stiut sa-i motiveze… si acuma gata s-au scurtcircuitat… Domnu Pacurar trebe sa le tina partea daca vrea sa aiba rezultate si la seniori, cum ai avut cu acesti tineri pe cand erau copii… Lasa vrajeala marca Popa IOn …. ca antrenori trebe sa gaseasca o metoda de a lucra cu ei ca nu-i mai invata ei fotbal acuma, ci doar sa le stimuleze calitatile pe care le au….
    Asta e problema la UTA??? Juniorii??? Jenante afirmatii si declaratii…. Despre politica de transferuri nici un comentariu, despre banii cheltuiti aiurea , la fel…despre seniorii care nu sunt nici pe departe un model pentru juniori, la fel… Exceptia a fost SORE, doar SORE,… in rest toti vad in juniori un ghimpe…. Vezi idiotenia fundasului de la UTA care nu era de acord cu prezenta juniorilor U21 in echipa….
    Dati-i afara pe toti, aduceti altii… si gata cu morisca asta contra lor! Ca toti se discrediteaza cu asemenea declaratii dar si cu comentarii la declaratiile respective…. Nici Viitorul lui Hagi nu are asemenea Talente, dovada faptul ca in fiecare an suntem cu juniorii si copii in fazele finale la Elite, in Cupa Romaniei, in Supercupa….. si cum ajung pe mana asa zisilor A1, A2, A3, A4……gata sunt pierduti!
    Penibil….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button