Fotbal judetean

Spirit de sacrificiu v.s. trufie, „hora” continuă: Cetate Săvârșin – UTA II 4-2





În calculele lor, cei de la Săvârșin nu au prevăzut faptul că în ultima etapă intermediară a sezonului, UTA II va putea alinia pe malul Mureșului echipa secundă de tineret-rezerve. Până la urmă, însă, tot răul a fost spre bine pentru gruparea din comuna regală și asta pentru că tinerii fotbaliști în  „alb-roșu” și-au cam luat de sus adversarii, mai ales după ce au preluat conducerea. Finalul avea să fie de coșmar pentru ei și mai ales pentru antrenorii Petcuț și Țamboi, care nu puteau accepta o astfel de atitudine din partea elevilor lor.

După cum avea să înceapă partida, cu gol utist înscris după numai 4 minute direct dintr-o lovitură liberă de la 17 metri de către Prună, se părea că teamul vizitator va defila. Avea și numele necesare pe gazon să o facă sau cel puțin să ia punctele liniștii cu două etape înaintea finalului. Dar, Neamț a egalat rapid, profitând de o pasă peste apărare a lui Silviu Iștoc și o execuție plasată. Gazdele au simțit că se poate, au și introdus mingea în plasă în alte două rânduri, dar s-a semnalizat offside de fiecare dată. Antrenorul-jucător al Săvârșinului a protestat, a folosit și niște injurii, iar Deac i-a arătat direct cartonașul roșu după numai 27 de minute. Numai că pe nici celălalt marcator nu avea să-l prindă ultimul fluier al reprizei pe teren, Prună fiind și el eliminat după două cartonașe galbene (min. 39).

Așadar, actul secund s-a jucat zece contra zece, situație ce ar fi trebuit să-i covină de minune echipei mai pregătită fizică, iar aceasta era, fără îndoială, UTA II. Iar golul italianului Sorato, tot dintr-o lovitură liberă din apropierea liniei de 16 metri, avea să pună – oarecum – lucrurile în ordine începând cu minutul 53. Același fotbalist a mai avut o bară după o lovitură cu capul și „roș-albii” păreau în control. Iar când au simțit că e rost de joacă, utiștii s-au jucat, ambiționându-și și mai mult adversarii. Aceștia au început să pună și mai mult osul la bătaie și au avut parte de un final perfect de meci. Silviu Iștoc a fost la „catedră” prin pase precise pe care Narcis Marc (foto, în duel cu Toma) le-a transformat în goluri cu șuturi plasate din careu în minutele 80 și 90+1. Între ele, același Marc înscrisese și pentru 3-2 (min. 83), profitând de respingerea lui Debre la șutul lui Oprea.

Spre stupefacția băncii utiste, meciul s-a încheiat cu scorul de 4-2, iar în „hora” pentru evitarea locului 15 (singurul retrogradabil din Liga 4-a) încă „dansează” UTA II, Curtici, Nădlac și Săvârșin. Însă, după succesul din această seară, Cetate chiar speră în salvare. „Am făcut, poate, unul dintre cele mai bune meciuri de la revenirea noastră în Liga 4-a. În primul rând, ca și atitudine, concentrare și determinare, băieții au dat totul. Îmi pare rău că i-am lăsat în zece, îmi asum greșeala, deși am văzut nenumărate cazuri în județ, sau chiar în eșaloanele superioare când arbitrii nu taxează cu cartonașe roșii nervii jucătorilor. În fine, copiii UTA-ei au valoare și viitor, doar că la 2-1 pentru ei au încercat să ne ridiculizeze puțin simțind că au o capacitate mai bună de efort. Dar, după cum spuneam, am știut să reacționăm când și cum a trebuit, iar această victorie ar putea fi decisivă în îndeplinirea obiectivului. Mergem să ne jucăm șansa la Horia sâmbătă, dar cu Felnacul vrem neapărat trei puncte la ultimul meci al campionatului, de pe teren propriu”, spune Cătălin Neamț.

Formații:

Săvârșin: Silaghi – Dumitrescu, Muntean, Boc, Benescu – N. Marc (90 Sebastian Iștoc), Silviu Iștoc, Oprea, I. Bogdan (61 Conopan) – Neamț, Daniel Petrean.

UTA II: Debre – Savin, Sabău, Onuțan, Prună – A. Bodri (46 Obrad) –  Toma, Jorza, Cocian, Sorato – Petcuț (77 Țuța).

Arbitri: Alin Deac – Andrei Pantea, Florin Vesa.

Observatori AJF: Corneliu Tulea, Vasile Rad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button