UTA Arad

Brăila ține cuțitul între dinți la ultima partidă a UTA-ei la Șiria! Păcurar: „Întâlnim o echipă imprevizibilă” v.s. „Frunză: „O luptă!”





Partida din cadrul rundei a 37-a a Ligii a II-a la fotbal, dintre UTA și Dacia Unirea Brăila, poate fi una a despărțirilor. Cea a „roș-albilor” de arena „Otto Greffner” din Șiria, ce le-a fost gazdă în ultimul an și jumătate, dar și un „adio” trist al brăilenilor, amenințați serios cu retrogradarea. Așadar, miza e mai ridicată în tabăra oaspeților, dar este clar că nici arădenii nu doresc să iasă cu capul plecat de pe teren după un sezon și așa cenușiu și două eșecuri consecutive în campionat.

În precedenta apariție pe stadionul de la poalele Cetății șiriene, „Bătrâna Doamnă” a pierdut cu 3-2 în fața Ripensiei, așa că e rost de revanșă în fața, e drept, a tot mai puținilor spectatori ce ajung în localitatea de baștină a lui Ioan Slavici. Poate, mâine, lucrurile să stea puțin altfel printr-un ultim efort, ținâdu-se cont de faptul că, totuși, „artificialul” de pe „Motorul” trebuie să fie gata până la debutul stagiunii ce vine. Poate și adversarul atrage, atâta timp cât Dacia Unirea e tipul de echipă ce produce spectacol, golaverajul ei (64-70) stând mărturie. Și, până la urma, brăilenii își joacă ultima carte în lupta pentru evitarea retrogradării. „Întâlnim o echipă imprevizibilă, cu un antrenor prezent de foarte mult timp pe banca ei tehnică. Brăila a avut un declin spre sfârșitul turului, dar apoi, câteva etape în retur, brusc, a câștigat câteva meciuri unul după altul. Dacă ne uităm puțin peste rezultate, chiar dacă au pierdut puncte importante, nu au jucat rău. Nici chiar la Călărași”, a remarcat Cristian Păcurar. Recent, brăilenii s-au despărțit de trei jucători (mijlocașii Covaciu și Anghelina și atacantul Bucur), însă roș-albii spun că tratează meciul cu seriozitatea cuvenită: „Când o echipă e în criză de puncte și își joacă ultima șansă, nu cred că își permite să se despartă de jucători dacă nu au cu ce să îi înlocuiască”, a  mai punctat  secundul” lui Ionuț Popa.

Fără cel puțin 1 punct obținut în fața „Bătrânei Doamne”, echipa de pe Dunăre va lua drumul eșalonului trei încă de mâine. Chiar și în cazul unui rezultat pozitiv lucrurile nu sunt clare în ceea ce o privește, dar eșecul e echivalentul dezastrului pentru echipa lui Pânzaru. „Nu ne permitem să pierdem în fața UTA-ei, ci să scoatem cel puțin 1 punct pentru a primi șansa unei finale cu Pandurii, săptămâna viitoare. Ne uităm și la parcursul Miroslavei, mai ales că rezultatele directe nu ne avantajează pe noi, situația e complicată. Pe de altă parte, îi văd pe băieți motivați și dornici să îndeplinească obiectivul într-un an foarte greu, special în sensul negativ pentru noi. Cât despre adversarul de mâine, cred că este la același nivel cu noi și are și aceeași față. Adică dă destule goluri, dar și primește. Nu știu dacă e bine pentru noi că UTA nu mai are obiectiv, noi trebuie să ne vedem de jocul și lupta noastră. Căci asta va fi mâine pentru noi, o luptă”, susține Sorin Frunză, jucător și director sportiv la Dacia Unirea Brăila. Stănciulescu și Dima și-au ispășit etapa de suspendare cu Olimpia și sunt apți de joc mâine.

Formații probabile:

UTA: Barna – Polgar, Manea, Markovic, Burlă – Tănase, Petra – Curtuiuș, Buia, Hlistei – D. Popa.

Brăila: Botaş – Gab. Niţă, Ţăranu, Stănciulescu, S. Frunză – Olenic, M. Dima – Vitan, Dushkaj, Ciucureanu – Al. Pop.

Arbitri: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) – Gheorghiță Bălan (Pitești), Doru Zamfir (Slatina).Rezervă: Dorin Voina (Reșița)

Observatori FRF: Zaharia Ciev (Timișoara), Horațiu Stănescu (Craiova)

Clubul UTA vă informează că transportul tuturor spectatorilor tur-retur pe ruta Arad – Șiria – Arad este gratuit. Spre Șiria, autocarele vor pleca din fața fostei cofetării Mimoza, de la Podgoria, sâmbătă dimineață, la orele 9:45 și 10:00. Autocarele pentru întoarcerea la Arad vor pleca din fața stadionului de la Șiria începând cu ora 13:00.

Altfel, utiștii au aflat că vor încheia campionatul vinerea viitoare în Trivale. Partida cu FC Argeș va începe la ora 18 și va fi transmisă de Digi Sport 1.

 FOTO: Sorin Pană (Sportul Ilustrat)









5 comentarii

  1. La Braileni, le ajunge si un meci egal ,nu neaparat sa castige, ei nu trebuie sa ia bataie de la UTA. ca, sunt picati , atunci , batalia se da ultima etapa la Braila cu Pandurii ,in care brailenii trebuiesc sa castige obligatoriu pt. a ramane in liga2a !!! Vom vedea si om trai ,in orice caz, brailenii vor avea viata grea cu UTA., cu toate ca, mi-ar pare rau sa pice braila pt. ca am facut armata acolo in 1981, un oras frumos si deci, mi-ar place sa pice Pandurii lui Condescu ca, UTA sa scape de ea in sezonul urmator pt. ca astia se vor redresa si va fi o nuca tare pt. UTA. la promovare, una dintre ele ca, vor fi multe care trag la promovare , echipe cu traditie care au promovat in liga2a !!! Nu mi-ar pare rau ca, UTA. sa faca un egal !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  2. Toată săptămâna oficialii noștri au bătut drumurile spre Arad,cu o primă să câștige UTA…e normal, ne cresc șansele sa scăpăm de retrogradare! Uită că băieții noștri n-au luat salariile de cateva luni bune,bine că au bani pt alții! Sper sa nu ajungă un nou caz Dragan pe masa DGA ului
    Hai Pandurii!?

    0
    0
  3. Bine, Bine, dar , Pandurii cum au castigat la Ripensia Timisoara ???, Metaloglobus cum de ia batut mar pe Balotesti 5-1 , cu fratii Herea in echipa ??? Aicea, cum dracului nu li se pare dubios si UTA. cand joaca, este dubios, mai sa dea naibii mai Condescule , numai pe la altii le vezi ,barna din ochi tai nu vezi !????

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button