UTA Arad

Gligor trebuie să-i înapoieze UTA-ei 14 mii dintre cei 62 de mii de lei câștigați în toamnă





Litigiul dintre clubul UTA și fostul său căpitan s-a desfășurat pe două planuri în acest an. Alin Gligor a denunțat rezilierea unilaterală a contractului cu „roș-albii” și în luna octombrie în 2017 a primit câștig de cauză din partea Comisiei de Recurs. Clubul emblemă a Aradului i-a și plătit fundașului de 34 de ani 62 de mii de lei pe 17 ianuarie 2018, însă, în paralel a mers la comisii cu „speța” refuzului lui Gligor de a evolua cu UTA II în Liga 4-a.

Patru au fost meciurile pomenite de „oficialii” arădeni, cele cu Felnacul, Sântana, Socodor și Crişul Chișineu Criş, iar sancțiunea solicitată a fost în cuantum de 10 mii de lei. Inițial, Comisia de Disciplină a FRF i-a dat dreptate fotbalistul, însă, ieri, Comisia de Recurs a venit cu următoarea precizare pe site-ul FRF: ”Cu opinie majoritară, Admite recursul formulat de AFC UTA Arad împotriva Hotărârii nr.23/14.02.2018 pronunțată de Comisia de Disciplină și Etică a FRF, în contradictoriu cu Gligor Alin Sorin. Desființează Hotărârea CDE nr.23/14.02.2018. Admite cererea formulată de AFC UTA Arad. Ratifică sancțiunile aplicate jucătorului Gligor Alin Sorin. Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare. Pronunțată azi, 24.05.2018, în ședință nepublică, la sediul FRF din București, str.Vasile Șerbănică nr.12, sector 2. Cu opinie separată, Respinge recursul formulat ca nefondat. Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare. Pronunțată azi, 24.05.2018, în ședință nepublică, la sediul FRF din București, str.Vasile Șerbănică nr.12, sector 2”.

Așadar, Alin Gligor îi înapoia UTA-ei 14 mii de lei din cei 62 de mii încasați la începutul acestui an, 4 mii reprezentând cheltuieli de judecată. Pe de altă parte, gruparea arădeană i-a deschis un proces în Instanța Civilă fotbalistului și în speța rezilierii unilaterale a contractului. La un moment dat, Federația i-a somat pe utiști să renunțe la judecata civilă într-un litigiu de natură sportivă, altfel riscă sancțiuni severe ca și membru afiliat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button