Șoimii Lipova

Sabău: „Nu se poate juca fotbal fără miză” v.s. Petcu: „Copiii au progresat și ar putea ajunge la nivel ridicat, vom propune și alte nume la anul”





Șoimii Lipova nu a câștigat niciun punct în compania puștilor de la Centrul Național de Pregătire Timișoara în sezonul ce s-a încheiat azi pentru ea. Oricum, rezultatele nu au contat în clasament, însă e clar că „puștii” tricolori au avut ceva în plus față de divizionara terță arădeană.

Astăzi, de exemplu, se pare că tânăra formație vizitatoare a fost mai motivată decât gazdele și s-a impus cu un scor elocvent, 4-1. „Nu se poate juca fotbal fără miză. Am construit mult și am ratat incredibil în prima repriză. Am comis greșeli copilărești la golurile lor, apoi nu am reușit să revenim în joc, dar repriza a doua a fost foarte slabă din partea noastră. Asta a fost, mai stăm o săptămână la antrenamente, după care luăm vacanță până prin 7 iulie. Am creionat ideile pentru noul campionat, încercăm să ținem de jucătorii pe care îi avem și apoi să mai completăm unde mai avem nevoie. Nu cred că vor fi mari schimbări de lot”, a spus la finalul disputei de azi Flavius Sabău, tehnicianul lipovanilor.

Chiar dacă a fost radiată din clasamentul seriei a IV-a a, echipa Centrului Național de Pregătire Timișoara are șanse mari să evolueze și în ediția viitoare a Ligii a 3-a după aceleași reguli. În prima stagiune a adunat 35 de puncte, dar a și „plasat” unele talente fotbalistice la echipe cu nume din țară și străinătate. „Am avut un an deosebit. Cu toate că am început mai greu, am avut un final de tur și mai ales un retur foarte bune. Juniorii au progresat mult și ar putea ajunge la un nivel foarte ridicat după încă un an de pregătire. În iarnă am reprezentat România la un turneu în Italia, Caput Mundi, pe care l-am și câștigat. Chiar în vară, înainte de începerea campionatului, au plecat de la noi Manolache și Sefer la Groningen, în Olanda și alții doi în Italia. Acum au semnat deja Chera, cu Viitorul și Burghele, cu U Cluj. Poate mai vor fi și alte plecări, eu sunt aici pentru a-i pregăti ca să joace mai sus. Nu e problemă câți vor pleca, vom propune în vară și alți băieți care să joace. Este o legătură între rezultate și creștere, dar important este ca acești copii să se dezvolte. Iar ei au arătat destule lucruri bune în acest prim an într-o competiție de seniori”, a punctat și Cristi Petcu, antrenorul principal al Centrului de pe Bega.

Galerie FOTO de la Lipova – CNP Timișoara 1-4

5 comentarii

  1. Ba se poate juca fotbal si fara miza domnule mare antrenor Sabau! Ti-au demonstrat pustii de la Timisoara.Daca esti fotbalist si nu jucator de fotbal joci in orice conditii daca esti intodus in echipa !Jalnice si penibile motive poti invoca domnule antrenor.Rusine !

    0
    0
    1. Tu de unde draq ai aparut, mare fan al Lipovei si contestatar al lui Sabau? Vrei postul de antrenor? Trimite CV-ul pe mailul echipei! Dupa razboi, multi viteji se arata! Nu Sabau e pe teren meci de meci! Sunt niste jucatori care azi nu au chef, maine sunt accidentati, poimaine sunt curtati de alte echipe si sunt cu gandul altundeva…etc. Ai idee ce inseamna sa fii antrenor, sa incerci sa mobilizezi orgoliul „fotbalistilor”? Daca nu, taci si stai in banca ta! Toti sunteti destepti, dar nici unul nu contribuie cu nimic la rezultatele unei echipe care de doi ani nu stie unde se antreneaza maine, care nu are suporterii alaturi, care e cu traista in bat! Mars acas’!!!

      0
      0
      1. Asta e o intrebare retorica, Luci, nu? A fost in gradina, cu sapa in manuta (si nici nu stie la ce foloseste), ca asa e la tara! Intreba-l care jucatori au fost folositi frecvent in primii 11…habar n-are! Un alt frustrat de faptul ca Sabau a ajuns, prin forte proprii, acolo unde altii doar viseaza! Forta Soimii, bine Sabau!!! Felicitari mai ales pentru retur! Campionatul viitor va fi si mai bine!!!

        0
        0
  2. Si cand te gandesti ca cel care scrie este din Ineu . Din aceeasi localitate cu Sabau . Doamne cat de ofticat poti sa fi . Da in Cermei si in Sabau care sunt din zona lui .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button