Fotbal judetean

Legea „foștilor” a funcționat prin Rafila și Faur: ACS Socodor – Șoimii Șimand 3-2





Pe la mijlocul returului, când își asiguraseră deja o poziție mai mut decât onorabilă în primul eșalon județean, cei de la Socodor susțineau că mai au două partide importante până la finalul stagiunii. În prima dintre ele, le-au „oferit” vecinilor din Chișineu Criș cea mai mică victorie a primăverii, în timp ce astăzi i-au lăsat cu mâna goală pe șimăndani în urma golurilor marcate de doi foști jucători ai „șoimilor”. Iar opțiunile erau oricum vaste, căci nu mai puțin de cinci jucători au schimbat tabăra de curând: Vaida, Tolan, Rafila și Faur.

Trebuie spus că meciul a început cu aproape o oră întârziere și asta pentru că a plouat cu piatră la Socodor. De aceea, terenul nu s-a prezentat în cele mai bune condiții, dar s-a putut juca. Iar vizitatorii au fost mai inspirați în prima parte, cu toate că posesia a fost tot de partea trupei lui Darazs. Așadar, golurile au venit în poarta lui Vaida, primul dintre ele fiind o adevărată capodoperă a lui Petrila. Rapidul atacant a intrat din stânga până aproape de colțul careului de 16, de unde a trimis o „foglia secca” perfectă în vinclul porții adverse. Era minutul 27, pentru ca cel numărul 32 să vină la pachet și cu golul doi. Vasile a interceptat un balon ce s-a oprit în careul amfitrionilor și l-a bătut sec pe Vaida. Regretul Șimandului a fost că Petrila și Ghergar au mai irosit două situații mari, ambele cu capul, astfel că scorul pauzei era 0-2.

Socodorul nu avea cum să se mulțumească cu situația pe tabelă și a început perfect mitanul secund. Ardelean a centrat din bandă, Faur nu a ajuns balonul, dar Rafila a apărut ca din pământ și a înscris sec din 10 metri. Gazdele au simțit că se poate și au atacat și mai mult, însă fără succes. Cu 20 de minute înainte de final, Bibarț avea să se enerveze și să-i aplice o palmă lui Engelhardt, care a recaționat prin împingerea adversarului, iar „centralul” Bogdan i-a trimis pe ambii mai repede la cabine. Din acel moment, sistemul defensiv al Șimandului a început să se clatine și mai mult și chiar a clacat pe final. În minutul 84, la o învălmășeală în careu produsă de o preluare largă a lui Dema, Faur a urmărit și trimis din alunecare în plasă. Dar, „repertoriul” puternicului atacant a continut și cu golul victoriei, venit cu numai 2 minute înainte de final. S. Mako a centrat din dreapta, iar Marius Faur l-a țintuit pe Vasii cu o lovitură de cap puternică: 3-2!

Semnificația punctelor e dublă pentru Socodor, dar una singură și bună pentru ex-ul Faur. „Satisfacția e totală că am contribuit la victoria echipei mele împotriva Șimandului. Conducerea de acolo nu și-a ținut niște promisiuni față de mine și alți colegi și vă dați seama că ne-am dorit mult să ne revanșăm oarecum. Chiar dacă ne-au condus cu 2-0, cred că am fost echipa ce a jucat mai mult fotbal, care a avut inițiativa ș numărul mai mare de ocazii. Acum, avem chiar șansa să urcăm pe locul 6 dacă ne impunem la Păuliș, însă deocamdată e bine că ne-am securiat poziția a 7-a”, spune „vârful” Socodorului.

Șimandul rămâne cu poziția a 11-a în actuala ediție de campionat, meciul de azi fiind un altul fără soluții pentru Marius Ciubăncan pe banca tehnică. „Chiar nu-mi dau seama cum am putut scăpa printre degete victoria în ultimele minute, cred că a intervenit și o teamă de rezultat în ceea ce ne privește. Dincolo de meritele gazdelor, care au știu să ne taxeze greșelile din apărare, nu pot să nu remarc arbitrajul slab. După ce am făcut 2-0, nu știu dacă vreo fază la limită s-a mai fluierat în favoarea noastră, dimpotrivă. Apoi, pe final, la 3-2 pentru ei, parcă am existat și noi pe teren în ochii <<centralului>>. A fost și faza celor două eliminări, dar a noastră nu cred că se impunea. Jucătorul lor a fost cel care l-a pălmuit pe Engelhardt, care l-a împins apoi, dar fără a fi violent. Și așa Engelhardt a fost improvizat ca fundaș dreapta, apoi a trebuit să-l trimit pe Vasile acolo, condiții în care ne-am dereglat destul de mult în spate. În fine, arbitrii nu au influențat scorul, dar prea ne cred veniți cu pluta în fotbal pe unii, care totuși avem niște ani și meciuri importante în spate. Altfel, nu comentez ambiția mai mare a foștilor jucători de la Șimand, care acum joacă la Socodor, poate era bine să nu fi uitat că au mâncat o pâine aici. Bună, rea, întreagă sau jumătate, dar au mancat-o”, a punctat și antrenorul-jucător al „șoimilor”.

Formații:

Socodor: Vaida – Bragea, Tolan, Gherheș (92 Mariș), Licker –  Fl. Dema, Turcuș – Rafila (62 Bibarț), Flueraș (62 Mako), D. Ardelean – Faur.

Șimand: Vasii – Poșta, Balint, Ruska, Engelhardt – Buruiană, Țigan – Mărcuș, Al. Vasile, Ghergar – Petrila.

Arbitri: Loredan Bogdan – Lucian Berariu, Remus Naghi.

Observatori AJF: Dorin Vătran, Marcel Vida.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button