Fotbal judetean

„Roș-albii” – a treia forță a campionatului, „grănicerii” îi mulțumesc lui „Vladi”: Frontiera Curtici – Victoria Zăbrani 1-3





Aflate la poli opuși ai clasamentului, Frontiera Curtici și Victoria Zăbrani aveau nevoie de puncte în ultima etapă a Ligii a 4-a. Gazdele pentru a evita 100% locul retrogradabil, iar echipa lui Irimia pentru a-și consolida locul pe podium. În ciuda căldurii, a rezultat un meci aprig disputat, cu destule faze de poartă, tranșat – în cele din urmă de echipa mai matură și proaspătă. Asta în ciuda faptului că Zăbraniul jucase și miercuri în Cupă.

Primul minut a adus și prima incursiune în careul vizitatorilor, dar Morar a întârziat șutul din poziție bună și a fost blocat în cele din urmă. Zăbraniul a început să aibă posesia, iar la prima ocazie au și deschis tabela. Topai a centrat de pe stânga, iar Gherghel, infiltrat între fundașii centrali ai curticenilor, a trimis cu capul în dreapta lui Trifoi: 0-1 (min. 13). Ca de obicei, curticenii au insistat pe benzi și de acolo a venit golul egalizator, dar nu înainte ca Șoltesz să respingă din vinclu o lovitură executat de Hanc de la marginea careului. În minutul 34, Morar i-a furat o minge lui Popa, a pasat pe zonă centrală, unde Gheorghieș a trecut scurt de Francescu și a tras sec sub transversală din 15 metri. Măgulean, respectiv Țurcanu au finalizat doar în plasa laterală, pentru ca șutul lui Olariu din unghi să fie respins cu dificultate de Șoltesz.

Aflând că Mailatul nu s-a mai prezentat acasă cu Ineul (!?), Zăbraniul a simțit că este în pericol să piardă poziție a treia  și a început mult mai bine actul secund. Două lovituri de cap slabe pe direcția lui Trifoi, trimise de Băd și Filip, au anunțat golul de 1-2. Acesta a căzut în minutul 58, dintr-un penalty executat perfect de Zele. Faultul lui Varga a fost evident în duelul cu Gherghel. Rămași și fără „principalul” Moisă, eliminat de pe bancă pentru proteste, „grănicerii” au avut dificultăți să se întoarcă periculos în atac. Gheorghieș a cerut un 11 metri la un duel cu Hodan, dar Herțeg a lăsat jocul să continue.

Au urmat 20 de minute de joc încâlcit, întrerupt de greșeală a lui Liga la mijlocul careului, mingea a ajuns cu ceva noroc la Băd, care a făcut o cursă de 30 de metri și l-a învins pe Trifoi cu un șut la colțul scurt de la 12 metri. 1-3, din minutul 84. Topai putea puncta și el dacă șutul său puternic nu trecea de puțin peste transversală. La 1-3, cât a arătat tabela la final, Zăbraniul și-a adjudecat poziția a treia în clasament, în timp ce curticenii și-au îndeplinit și ei obiectivul, salvarea de la retrogradare, după eșecul intern al Nădlacului.

Formații:

Curtici: Trifoi – Garvriș, Brozbic, O. Moisă, R. Varga (63 Abrudan) – Olariu (86 Ștrengar), Hanc, Ursoi (74 Fereștean), Morar – Gheorghieș, R. Țurcanu (54 Liga).

Zăbrani: Șoltesz – A. Popa, Hodan (73 Edu), Francescu, Topai – Simion – Gherghel (74 Farcaș), Zele, Măgulean, O. Filip – Băd (88 Băd).

Arbitri: Dorinel Herțeg – Filip Cîrmaci, Cristian Takacs. Observatori AJF: Marius Alexa, Ovidiu Coman.









Un comentariu

  1. Cu tot cu achizițiile din iarna tot curtici terminau pe ultimul loc dacă nu decidea nadlacul sa renunte la seniori ,dacă vor fi bani la timp platiti vor continua ce-i de la curtici în această formulă ,pt antrenori jos pălăria pt adi sas si moisa băieți de caracter muncitori care vor sa faca ceva pasionați,cât despre al 3 lea de lângă ei decid sa mi păstrez cuvintele pt ca nu poate intra in categoria primilor 2 .pt oală bv lui ca inca ajuta mult echipa unde activeaza

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button