Crisul Chisineu-Criș

Trofeu pierdut la prima înfrângere a lui Abrudean pe banca Crișului: „După ocazii meritam cel puțin prelungirile! Ne pare rău, dar obiectivul este promovarea”





Ca și o ironie a sorții, Crișul a suferit singura înfrângere în turul campionatului chiar contra Zăbraniului, echipă antrenată de actualul său antrenor. Venit în iarnă pe malul Crișului Alb, Adrian Abrudean a avut un parcurs perfect pe banca noii campioane județene și nu anticipa o înfrângere în finala Cupei României (faza județeană). Mai ales că acum trei săptămâni, „alb-albaștrii” le administra un sec 5-0 celor de la Zăbrani.

Dar, „gurile de tun” ale Crișului ori au fost bine anihilate printr-un marcaj și dublaj atent al adversarilor, ori nu au fost inspirate la finalizare. „După ocazii și ratări meritam cel puțin să intrăm în prelungiri. Am avut o primă repriză slabă, m-a nemulțumit total. Mă așteptam mai mult de la unii jucători ca atitudine, disciplină tactică și joc. În repriza a doua am jucat, parcă, altceva, am atacat mai mult. Din păcate, am luat goluri prea ușor și nu am avut luciditate la câteva ratări rarisime. Au avut și un portar Soltesz în mare formă mare, iar când el a fost depășit l-au salvat barele. Poate, dacă terenul nu era îmbibat cu apă, am fi avut noi avantaj, chiar dacă și Zăbraniul are jucători tehnici, cu experiență. Chiar îl felicit pe Cristi (n.a. Irimia) pentru treaba făcută acolo după plecarea mea, experiența unor jucători de la ei a contat”, a spus Adrian Abrudean la finalul finalei de Cupă, pierdută cu 2-1 de Crișul în fața Zăbraniului pe terenul „Otto Greffner” din Șiria.

Deși amărăciunea ratării unui trofeu rămâne, Crișul are șansa să se revanșeze prin îndeplinirea obiectivului numărul unu, promovarea în Liga 3-a. Rămâne, însă, de văzut dacă nu va exista și un impact negativ asupra moralului și încrederea fotbaliștilor de pe Crișul Alb, care au pierdut primul meci oficial al anului 2018. „O echipă de valoare trebuie să treacă peste acest eșec. O să analizăm jocul și vom vedea cu ce am greșit cu toții. Ne pare rău tuturor că am ratat această Cupă, dar obiectivul este promovarea.  Nu trebuie să ne impacientăm, ci să ne pregătim până la data de 23 iunie ca să dăm totul. Am încredere în jucători, consider că astăzi a fost un accident. Dorim să promovăm și ne pregătim de un an de zile, până la urmă, e bine că nu s-a accidentat nimeni pe un teren atât de dificil. Sunt convins că ne vom îndeplini obiectivul, promovarea în Liga 3-a”, a mai punctat Abrudean.

Chiar dacă în timpul meciului și mai ales la finalul său cei de la Criș au avut reproșuri la adresa brigăzii conduse de Alex Gornic, „Stili” a fost elegant în declarații: „Nu comentez arbitrajul, eu sunt atent la jocul nostru”. În principiu, „alb-albaștrii” nu au fost convinși că la duelul dintre Tomuț și Zele se impunea penalty pentru Zăbrani, dar au pomenit și de o fază de 11 metri în contul lor în prima parte. Totodată, campionii județului Arad au considerat că trei minute de prelungire au fost prea puține.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button