Fotbal juniorizTOP ARTICOLE

Academia Brosovszky, alături de Schalke, Liverpool, Juventus sau Atletico Madrid în finala UEFA Champions Trophy Under 10: „Experiență și, poate, un trofeu”





Duminică, vom afla numele celei mai bune echipe formate din fotbaliști de 10 ani și mai mici din Europa și…China. Vineri seara, 128 de combatante vor lua startul la UEFA Champions Trophy 2018, competiție de mare anvergură organizată în cinci baze sportive ale Viennei. Printre competitoare se află și o echipă din România, care – de altfel – a organizat în luna aprilie unul dintre turneele de calificare chiar în orașul nostru.

Arădenii de la Academia Brosovszky și-au aflat deja grupa din care vor face parte, iar câțiva dintre adversari au nume sonore. Schalke 04 e unul dintre aceștia, nemții urmând să fie actorii unuia dintre meciurile de deschidere de mâine seară contra uneia dintre echipele gazdă, Rapid Vienna. În Grupa L, arădenii se vor mai duela cu alte două formații din Austria, VFB Hohenems și SV Gottsdorf și câte una din Elveția – Team Limmattal, Slovenia – NK Ivancna Gorica și Cehia – FC Hradec Kralove. Meciurile se joacă pe durata a 15 minute, iar „negru-verzii” au parte de următorul program în Grupa L:

Sâmbătă:

Ora 11,10: NK Ivancna Gorica – Academia Brosovszky

Ora 12,30: Academia Brosovszky – Rapid Vienna

Ora 13,50: Hradec Kralove – Academia Brosovszky

Ora 15,30: Academia Brosovszky – VFB Hohenems

Ora 16,50: Schalke 04 – Academia Brosovszky

Ora 18,10: Academia Brosovszky – SV Gottsdorf

Ora 19,30: Team Limmattal – Academia Brosovszky

Primele două clasate din fiecare grupă vor merge în așa-zisa grupă de aur, din care se va alege în cele din urmă câștigătoarea. După Chelsea, triumfătoarea vara trecută, favorite sunt alte nume mari din fotbalul european ca: Liverpool, Manchester City, Benfica, Atletico Madrid, Juventus Torino, AS Roma, Glasgow Rangers, Schalke sau Besiktas, însă e loc de surprize mai ales într-o competiție a copiilor.

Oricum, UEFA Champions Trophy Under 10 pune la bătaie și alte trei trofee pentru care se vor bate restul echipelor ce nu ajung în „grupa de aur”. „Locurile 3-4, 5-6 și 7-8 din fiecare grupă continuă întrecerea în alte competiții parlele, Challenge 1, Challenge 2 și Challenge 3. Câștigătoarele acestora vor fi și ele răsplătite cu trofee. Încercăm să ne batem și noi pentru unul dintre aceste trofee, dar, până la urmă, mai importantă rămâne experiența pe care o acumulează copiii la o competiție de o asemenea anvergură, cea mai tare la categoria de vârstă Under 10. Vor fi 13 meciuri în două zile, iar copiilor îți este imposibil să le spui să-și dozeze cumva energiile când intră pe teren. Vom avea alături de noi și o galerie formată din părinții copiilor, sperăm să iasă totul bine”, spune Rolland Szabo, managerul Academiei Ladislau Brosovszky.

Lotul arădenilor pleacă mâine spre Vienna, în formula: Szilvester Nyari, Kevin Mercea, Nicholas Csibi, Albert Ardelean, Vlad Drapac, Luca Farago, Raul Ioniac, Raul Amza, Răzvan Buzuriu, Aron Nagy, Patrick Szabo, Bence Pelle, Denis Panda, Dejan Bașa. Antrenori sunt Marius Ciubăncan și Vasilică Georgiu, în timp ce Adrian Rădac rămâne la Arad pentru a onora cu grupa de 2007 a Academiei Cupa de Vară Atletico.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button