CM Rusia 2018

„Mondialul” din Rusia a început cu un gest obscen și al doilea cel mai mare scor din istorie într-un meci de deschidere





Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale din Rusia a început cu un recital Robbie Williams alături de soprana Aida Garifullina. Artistul britanic a deschis show-ul cu celebra „Let me entertain you”, apoi a continuat cu alte două hit-uri foarte apreciate, „Feel” şi „Angels”, ambele cântate cu Aida Garifullina.

În timpul recitalului, Robbie Williams a arătat degetul mijlociu la cameră, cu toate că ştia că este filamt de camera respectivă.

A urmat Președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a spus:Mulţumesc tuturor pentru participarea la CM 2018. Îi salut pe toţi care se uită la televizor şi pe Internet. Întreaga familie a fotbalului urmăreşte Cupa Mondială. Acest eveniment sportiv extraordinar găzduit de Rusia pentru prima oară îmi face o mare plăcere. Ruşii iubesc fotbalul. În 1897, a fost primul meci de fotbal în Rusia, a fost dragoste la prima vedere cu acest sport. Aşteptăm un spectacol extraordinar şi ne aşteptăm la prezenţa fanilor în toate oraşele Rusiei. Fotbalul are fani pe toate meridianele. Acest sport ne aduce împreună într-o singură echipă. Această unitate a fotbalului reprezintă marea lui putere şi o valoare mare a umanităţii. Trebuie să promovăm pacea între naţiuni. Urez succes echipelor şi bun-venit în Rusia!”.

După ce a ținut discursul, șeful statului rus a luat loc alături de șeicul arabilor, Mohammed Bin Salman și de președintele FIFA, Giani Infantino, pentru a urmări partida denumită de comentatori ca fiind duelul marilor producători de petrol. La primul gol al rușilor, gesturile lui Putin păreau să-i spună șeicului că nu are ce să facă, iar apoi a dat mâna cu acesta, prin fața lui Infantino.

Iker Casillas le-a prezentat trofeul fanilor de pe Luzhniki Arena din Moscova.

Prima partidă de la Cupa Mondială s-a desfășurat începând cu ora 18.00 între țara gazdă, Rusia și echipa Arabiei Saudite.

Gazdele și-au demolat pur și simplu adversarul, câștigând cu 5-0. Cu toate că și-au pierdut vedeta de 15 milioane de euro după 25 de minute, pe mijlocașul Dzagoev de la ȚSKA Moscova, suspect de ruptură musculară la o coapsă, înlocuitorul acestuia, Cheryshev, a marcat de două ori cu execuții deosebit de frumoase. Primul gol l-a marcat Gazinskij, după un fault în atac nesemnalizat. Rezerva Dzyuba, la prima atingere de balon și Golovnin au fost ceilalți marcatori, care au închis tabelă și dau speranță Rusiei în atingerea obiectivului, calificarea în optimi. De notat că al doilea gol al lui Cheryshev a venit în urma unui exterior din colțul careului mare.

5-0 este cel mai mare scor într-un meci de deschidere la Cupa Mondială, după cel dintre Italia şi SUA (7-1), de la CM 1934.

Grupa A, stadionul Luzhniki din Moscova, 80.000 spectatori

Rusia – Arabia Saudită  5-0 

Au marcat:Y. Gazinskiy 12, D. Cheryshev 43, 91, A. Dzyuba 71, Golovnin 93

Cartonaș galben: Golovnin 88, Al Jassim 91

Cel mai bun fotbalist al meciului: Denis Cheryshev

Rusia:Akinfeev – Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Zhirkov – Gazinski, Zobnin – Samedoc (64 Kuzyayev), Dzagoev (24 Cheryshev), Golovnin – Smolov (70 Dzyuba)
Rezerve neutilizate: Erokhin, Gabulov, Granat, Kudryashov, Lunev, Miranchuk Al, Miranchuk An., Semenov, Smolnikov. Antrenor: Stanislav Cherchesov

Arabia Saudită:Al Muaiouf – Al Burayk, Hawsawi Om., Hawsawi Os., Al Shahrani – Al Faraj – Al Dawsari, Otayf (64 Al Mowallad), Al Jassim, Al Shehri (74 Babhir) – Al Sahlawi (84 Asiri)
Rezerve neutilizate:Albulayhi, Al Harbi, Al Khaibari, Al, Khaibri, Al Moghawi, Al Mosailem, Al Owais, Hawsawi. Antrenor: Juan Antonio Pizzi.

Arbitri: Nestor Pitana – Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (toți din Argentina). Al patrulea arbitru: Sandro Ricci ( Brazilia). Asistent video: Massimiliano Irrati ( Italia).

Rusia și Arabia Saudităfac parte din Grupa A alături de Egipt și Uruguay, echipe ce vor juca vineri, 15 iunie, încapând cu ora 15.00, partidă transmisă de TVR1 și TVR HD.

Tot mâine se joacă și cele două partide din grupa B, la ora 18:00, MarocIran (Sankt Petersburg) – TVR 1, TVR HD și de la ora 21.00, PortugaliaSpania (Soci) – TVR 1, TVR HD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button