UTA AradzTOP ARTICOLE

Ce urmează la UTA după ce a căzut varianta Stan? Achizițiile sunt în aer, iar Ionuț Popa nu mai are contract cu clubul





Atâta timp cât discuțiile cu Marius Stan păreau să aibă o finalitate fericită, clubul UTA a cam pierdut din vederi campania de achiziții pentru viitoare stagiune. Pe de altă parte, conducerea „roș-albilor” are și o altă preocupare la fel de importantă și anume găsirea soluțiilor pentru a încheia financiar și stagiunea 2017-2018. Misiunea nu este deloc facilă ținându-se cont de faptul că salariile restante se ridică la trei (în cazul jucătorilor veniți în iarnă) și patru, la restul. De altfel, Alexandru Meszar anticipa această situație încă din iarnă, când s-a arătat dispus să lase în locul său un manager (finanțator) care să asigure partea salarială, neacoperită din banii Primăriei. Iar acum ar fi făcut la fel în urma discuțiilor cu Marius Stan, dar, așa cum vă relatam ieri, primarul Falcă ar fi avut o altă opțiune, în persoana lui Marius Țucudean.

Până una alta, nimic nu e sigur în curtea echipei fanion a Aradului. Luni e programată reunirea lotului în vederea demarării pregătirii unui sezon și mai greu în Liga 2-a, iar la ora la care vorbim nu există nicio certitudine la capitolul noutăți. Lista de achiziții de care a pomenit la un moment dat Marius Stan nu mai este valabilă atâta timp cât fostul președinte al Oțelului Galați nu mai este în schemă pentru a garanta și financiar pentru ea. Ținte pe piață ar avea și Ionuț Popa, dar de unde fonduri pentru ele? Mai mult, și contractul lui „Mister” a expirat astăzi și, după cum susține chiar el, nimeni nu l-a solicitat să continue oficial în „alb-roșu”.

Probabil, luni, experimentatul antrenor va conduce – totuși – primul antrenament al verii, însă asta nu înseamnă că-și va lega destinele de echipa fanion dacă lucrurile nu se mișcă rapid la capitolul buget de salarii și transferuri. Exact în urmă cu o lună, pe 15 mai, când mai erau patru runde din sezonul 2017-2018 a ligii secunde, Ionuț Popa declara: „Nu știu ce perspective vor fi din vară și ce plan de bătaie se poate face. Trebuie lucrat în special la lotul de jucători, la bugetul pentru salariile lor, dar și terenul de joc. UTA nu mai poate juca la Șiria, trebuie să revină la Arad, asta e clar. Vorbind despre jucători, dacă rămânem și din vară cu același lot și obiectivul va fi același, evitarea retrogradării. Și asta în condițiile în care campionatul va fi mai puternic. De accea trebuie să vedem despre ce este vorba, să decidem cât mai repede ce vrem să fim la anul, băiat sau fată? Sunt 4-5 seniori și cam tot atâția juniori care au confirmat, cu încă trei-patru fotbaliști peste media lotului de acum ne vom menține undeva la mijlocul clasamentului. Dar, cu 7-8 valori la nivel de Liga 2-a poți spera la locurile fruntașe. Așa văd eu lucrurile în momentul de față”.

Cuvintele lui „Mister” sunt valabile 100% și astăzi, UTA începe să intre în criză de timp, iar primarul Falcă își permite să tragă sforile fără să ofere o alternativă clară.

23 comentarii

  1. sa-i multumim iara lui falconeti ca si-a bagat coada ca si cu dl Bara.Praful sa se aleaga de el a bagat mereu bete in roate,si ma tot intreb ce draq castiga faultand clubul.

    0
    0
    1. Sa spuna conducerea ce a facut cu bani , vanzari de jucatori , sponsori , bilete … trebuie un control amanuntit pt.fiecare euro cheltuit

      0
      0
  2. Daca vine Dl. Tucudean sunt sperante sa ne mentinem in liga secunda, fiindca de promovare nu poate fi vorba, neexistand acest interes… Intre timp, daca se termina stadioanele, peste un an sau doi, va creste si interesul unor eventuali investitori pt. UTA. Asta este situatia, sa nu ne mai imbatam cu apa rece, ca promovam fara buget, fara baza materiala etc.etc. In orirce divizie am fi, HAIDE UTA!

    0
    0
    1. @Puiu B.utist sibian….ati postat un comentariu foarte pertinent si direct la subiect,doar ca si dumneavoastra incepeti cu acel nesuferit si insuportabil „daca”!
      Am fost si voi ramane un mare admirator,ca fotbalist,al lui Marius Tucudean,si nu este pentru nimeni un secret ca pana la retragere juca pe semnatura proprie,avand probleme cardiace.Cati ar face-o oare astazi pentru UTA?Ca despre bani,nu era vorba pe atunci…Averea nu a facut-o din fotbal si amanuntele chiar nu conteaza acum!
      Clubul pepiniera Atletico,a fost creat in jurul lui George,atat!In primul rand de catre domnul Cosma,socru si bunic!Cand Tucudean jr,intr-adevar un talent,a evoluat inspre superior,Atletico nu mai era de interes sau de alocare de timp din partea familiei.
      Se intampla pe cand d-l Meszar era antrenor.I-a fost predata stafeta si ori ma blamati,ori nu,a facut din Atletico un alt brand mai mic al Aradului la nivel de juniori,recunoscut in Romania si nu numai.Acesta este adevarul,ori le convine unora,ori nu!Se mai scrie pe aici ca stiri se dau tot despre juniori…Pai condamnati site-ul sportarad.ro,ca dau mai multe stiri despre juniori?Au rezultate despre care merita scris!Ce este rau in asta?
      Stiti ce viseaza toti acesti copii,de la orice grupa de varsta, UTA&Atletico?Toti vor sa ajunga la UTA mare,la echipa de seniori.Cine in tara ar avea in total aproape 600 de juniori,nascuti incepand de la 2012?Hagi,Ardealul,Luceafarul,nici nu ar visa la asa ceva!
      Ca multi nu vor ajunge la Real sau Barca…si asta este adevarat,sau ca multi se vor lasa pe parcurs?..corect!
      Dar pana atunci plang cu un ochi pentru echipa mare si cu celalalt ochi rad, vazand stirile sportive cum ca juniorii merg „ceas”!Cum sa nu ma bucur pentru ei,indiferent ca sunt alb/rosii sau galben/negri…
      Daca cel din fotoliul numarul 1,(nici nu merita sa-i mai amintesc numele sau poreclele),ar fi un primar pentru Arad,altfel s-ar pune problema despre astia micii!Sa speram ca mai are putin pe aici!
      Din pacate traim doar din sperante!

      0
      0
      1. Nu avem noi timp si colaboratori pentru cat am vrea sa scriem despre echipele de juniori, si nu doar Atletico sau UTA, ci si ceilalti care incet incet scot capul, Viitorul și Academia.

        0
        0
  3. Se mai sifoneaza niste bani, dai cu o mana si iei cu doua, iar Marele Edil va avea in continuare propria jucarie. Trist,dar adevarat!

    0
    0
  4. Însăși proiectul e făurit pe filon de juniori. Din 4 știri de la club, 3 sunt cu ei. Macar sa nu fie înstrăinați așa repede .Se accepta plombe. Dar nu că Roșca sau Marcovici.. Plombe ce sar când iei un măr. Cu ce a fost și va fi locul 8 e de vis. !!

    0
    0
  5. U Cluj a luat deja 6 jucatori,Cimisoreni au antrenor nou,peste tot in liga 2 vezi cate ceva nou ,la noi pauza ! Nimic absolut nimic nu misca ! Daca e asa mai bine in liga 5 decat sa fim ciuca batailor si sa rada cimisorenii de noi ! O conducere de kko ! Huoooooooooo RUSINE ! UTA Campioana provinciei ,brandul nr 1 ,numai vorbe ,cu vorbe nu duci UTA in liga 1 !

    0
    0
  6. Trist,trist,trist! Din păcate doar la noi nu se poate face un proiect pe termen lung,în fiecare an se vinde echipa ,se vinde tot ce este bun.

    0
    0
  7. UTA s-a salvat de la retrogradare acum o luna si. De ce asteptam in fiecare vara pana in ultimul moment sa rezolvam problemele? Daca Tucudean a vrut sa vina trebuia sa se miste mai repede in interesul echipei. Dar nu-i pasa lui de UTA si cred ca se va razgandi oricum. Va fi vai si amar sezonul asta, va pleca si Popa, sunt sanse sa nu pornim deloc. Pacat ca asa este conduc clubul nostru drag

    0
    0
  8. Pentru amatorii de statistici care va dădeați talentele pe aici cum sta Mister cu victoriile? E cel mai slab după Falub care avea zero victorii sau mi se pare? Du-te Popa du-teee!!!

    0
    0
  9. Daca iese prost ( si cum dracu sa iasa bine ?!?!)sa vedeti cum se spala falca pe maini ca Pilat din Pont.!. Sa vezi cum le zice de juri ca nici usturoi n-a mincat si nici gura nu- i pute!!! A vrut sa faca bine da piaza rea bat-o crucea s-a opus !!! Si cine e de vina ?!?!? Cum cine ? NIMENI asa cum e peste tot in tara asta …….minunata …….

    0
    0
  10. ghita falcă ai fost, ești, și vei rămâne o mizerie! Cât rău ai făcut acestei legende UTA, pe care noi o iubim, la fel să pățească și tot ce iubești tu! Să-și bată cineva joc de ce iubești tu, să vezi și tu cum e!

    0
    0
  11. Probabil ca in curand va pleca si domnul Popa. Atunci parte a suporterilor vor fi multumiti, mai ramane de vazut cine ramane la echipa. Poate fac niste transferuri de la Citizens.????????????

    0
    0
    1. daca pleaca popa e un mare pas inainte…atunci nu vom mai vedea ,,evolutii,, ca in meciul cu braila si luceafarul

      0
      0
  12. Se potriveste, de minune, clubului UTA, Aradului, si Primarului. UTA ramane , pentru mine o suferinta perpetua care. pe zi ce trece. se scufunda si mai tare , in neant. Nu exista nici un motiv de optimism, de bucurie, exista doar deceptii si nemultumiri . Sezon de sezon se mai distruge citeceva (ultima „distrugere” este arena Motorul), an de an se mai adauga cite o nerealizare. In ultimul an am consemnat „lupta” si ura galeriei impotriva unui antrenor , care venind in moment de mare criza, a salvat echipa de la o rusinoasa retrogradare. UTA va ramane cu un proprietar ( Dl A Meszar) care nu are bani de investit, dar vrea sa fie…manager (pe banii altora). Primarul si-ar dori o UTA care fara contributia sa-ca nu-i place fenomenul- , fara stadion, fara investitor, sa aiba rezultate, dar asta nu se poate. Suporterii vreau un antrenor (..altul.., dar am vazut cativa care au fugit…de la UTA. lasand-o de izbeliste) , nu exista jucatori, juniorii au valoare tot mai limitata, cam asta este UTA azi. Cum eu, pesimist din fire, nu mai cred-de mult- in minuni, astept un an…infernal. pentru UTA.

    |Vreme trece, vreme vine,
    Toate-s vechi si noua toate;
    Ce e rau si ce e bine
    Tu te-ntreaba si socoate;
    Nu spera si nu ai teama,
    Ce e val ca valul trece;
    De te-ndeamna, de te cheama,
    Tu ramâi la toate rece.
    Multe trec pe dinainte,
    In auz ne suna multe,
    Cine tine toate minte
    Si ar sta sa le asculte?…
    Tu asaza-te deoparte,
    Regasindu-te pe tine,
    Când cu zgomote desarte
    Vreme trece, vreme vine…”

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button