Fotbal juniori

Academia Brosovszky, egala lui Schalke la Champions Trophy Under 10! Arădenii se mai pot bate pentru trofeu la Challenge 2





„Crema” echipelor europene la categoria de vârstă 2008, nu mai puțin de 128 la număr, au luat startul la UEFA Champions Trophy 2018. Patru baze sportive din Vienna au găzduit meciuri pe bandă rulantă, printre competitoare aflându-se și arădenii de la Academia Brosovszky. Aceștia au fost repartizați în Grupa L, obținând următoarele rezultate:

Ivancna Gorica (Slovenia) – Academia Brosovszky  2-1

Pentru arădeni a marcat P. Szabo

Academia Brosovszky  – SK Rapid Viena (Austria)  2-4

L. Farago, Ardelean

Hradec Kralovce (Cehia) – Academia Brosovszky  6-0

Academia Brosovszky – VFB Hohenems (Austria)  2-0

R. Amza, N. Csibi

Schalke 04 (Germania) – Academia Brosovszky  0-0

SV Gottdorf -Marbach-Persenbeug (Austria) – Academia Brosovszky  0-0

Academia Brosovszky – Team Limmattal (Elveția)  0-1

Clasament final Grupa L

În urma acestor rezultate, „negru-verzii” au terminat pe locul 6 în Grupa L și au obținut calificarea în etapa numită „Challenge 2”. Mâine dimineață, Academia Brosovszky are de câștigat o mini-grupă, din care mai fac parte PaOK Academy Offenbach (Ger), SK Altheim (Aut) și Wiener Viktoria (Aut), pentru a se califica printre echipele ce joacă pentru trofeul pus în joc la „Challenge 2”.

Până una alta, puștii arădeni trag concluziile celei mai intense zile din cariera lor de fotbaliști până la acest moment. „Suntem marcați cu toții, copii, antrenori și părinți de cele întâmplate azi. Într-o organizare perfectă, am avut parte de șapte meciuri tari, cu lacrimi și bucurie, care sunt sigur că ne vor prinde bine pe viitor. Am început cu un eșec la limită, puțin nemeritat, pentru ca apoi să jucăm multe minute de la egal la egal cu Austria Vienna, un club ce pune mare preț pe Academia sa. A fost 2-0 pentru ei, am egalat la 2, am avut alte ocazii mari de a intra în avantaj, dar am terminat prin a lua două goluri într-un minut. Copiii au fost puțin demoralizați și nu au contat în fața cehilor de la Kralovce. Ne-am revenit apoi, am câștigat fără mari probleme cu o echipă din Austria și am avut moral în meciul vedetă pentru noi, cel cu Schalke. Băieții au dat totul, nu i-am prea lăsat să se apropie de poarta noastra, însă nici noi nu am reușit mare lucru pe atac.Am obținut un 0-0 destul de prețios pentru noi. Din păcate, nu același lucru se poate spune despre partida cu SV Gottdorf, ce s-a terminat tot cu scor alb, deși am avut o sumedenie de ocazii. În fine, partida cu echipa din Elveția nu mai conta pentru clasament, în sensul în care știam că vom ajunge să jucăm mai departe în Challenge 3 și am pierdut la limită. Suntem extenuanți, dar e o senzație plcută, mai ales că am avut ocazia să ne întâlnim  și să-i vedem jucând și pe copiii de la Liverpool, Besiktas, Sturm Graz sau Osijek, dar și alte echipe foarte bune. Bineînțeles, și noi antrenorii ne-am făcut o idee pe unde ne aflăm față de cluburile cu nume, unde mai avem de lucra și rămânem optimiști pentru viitor”, ne-a mărturisit Marius Ciubăncan, antrenorul Academiei Brosovszky, alături de Vasilică Georgiu. Alături de copii, în Austria, se mai află și Rolland Szabo, managerul Academiei, dar și câțiva părinți.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button