UTA AradzTOP ARTICOLE

Reunire utistă tot în variantă low-cost: Mulți juniori la antrenamentul de luni după-amiază!





Chiar dacă nu are siguranța zilei de mâine, echipa fanion a Aradului se ține de programul fixat de Ionuț Popa încă din finalul stagiunii precedente. Toți jucătorii UTA-ei legați prin contract până pe 30 iunie trebuie să se prezinte la reunirea fixată pentru luni, la ora 17, la arena „Motorul”. Cu excepția fundașilor Roșca și Markovic, sunt obligați să răspundă prezent toți fotbaliștii care au evoluat în mini-returul campionatului trecut, dar și o serie de juniori împrumutați la diferite echipe până în această vară.

„Reșițenii” Costin și Copaci au primit deja girul lui Ionuț Popa după amicalul de la Dudeștii Vechi, dar mai sunt și alții care se întorc la clubul mamă, Atletico, pepiniera „Bătrânei Doamne” de câțiva ani încoace. Între aceștia sunt „lipovanii” Iova, Dobrean și Deta, „lugojanul” Ciobotariu, iar de la Cermei fac cale întoarsă Suslak, frații Bodri, Mureșan și Morar. Ar mai și Vlad, împrumutat la Pecica, Pop (Păulișana Păuliș) și Onețiu (Felnac). Cu excepția lui Adi Suslak, vorbim despre fotbaliști între 18 și 20 de ani, care ar menține scăzută media de vârstă a lotului utist.

Pe de altă parte, trebuie spus că Marian Costea, cel care părea că va pleca odată cu Marius Stan de la Arad, e și acum în orașul nostru și chiar a rămas, oarecum, implicat în treburile clubului. Mai mult, fostul „oficial” al celor de la Dinamo sau FC Brașov susține că ar putea atrage bani pentru „Bătrâna Doamnă”, poate chiar de la acei investitori belgieni de care s-a tot pomenit în ultimele săptămâni.

Deocamdată, însă, e prematur de anticipat ceea ce va urma până la debutul unei stagiuni. Astăzi, vorbim tot despre o politică „low-cost”, însă lucrurile se pot schimba dacă apar și banii privați. Fie că aceștia aparțin lui Marius Țucudean, care – deocamdată – nu dorește să vorbească public deși a fost solicitat telefonic, sau din alte părți.

FOTO: UTA – finalistă a Cupei României Under 19 cu Viitorul, din vara trecută. Din poză, doar Mara (care a abandonat activitatea din pricina unor probleme medicale) și Petre (transferat în Danemarca) nu ar mai fi acum la dispoziția lui Ionuț Popa și Cristi Păcurar.









29 comentarii

  1. 1.Nu zice nimeni ca nu avem jucatori tineri talentati care au facut performanta la loturile de juniori , dar acum la liga 2 vor juca impotriva unor jucatori buni si cu experienta si e altceva !!! 2.Sansele ca tucudean sa sponsorizeze UTA sunt egale cu ale lui Marian Costea de a-i aduce pe belgieni dupa plecarea lui Stan !!! 3. Daca totusi tucudean se va „implica” , o va face cu jucatori de la atletico pentru a-i vinde mai bine si eventual cu bani pentru mingi si baxuri cu apa !!!4. Ca UTA merge bine sau prost pe falca il doare la patina , deoarece nu se pricepe la sport in general si nici nu il intereseaza !!! 5. In conditiile astea si Popa va da bir cu fugitii !!! 6.Ei , cine ramine sa duca crucea …….. ?

    0
    0
  2. Luciane…..eu nu mai inteleg nimic de aici….Cei patru arhangheli au fost trei…Luca si Matei!
    Toata ziua citesc stirile voastre de prin toate sporturile si comentariile aparute..Este adevarat ca se cam injura(pe Falca),in ulltimul timp….si nu ma mir din ce cauza…dar odata ce comentariul a fost postat,din ce cauza sta ore intregi,ca abia ulterior sa fie sters?Oricum l-a citit multa lume….!
    Nu sunt in acord cu aceste injuraturi grobiene ale unor agramati..clar si fara discutie
    Dar le-ati permis atata timp,fara cenzura si s-au obisnuit asa…ba chiar nu exagerez ca i-ati si incurajat!
    Eu stiu ca exista,in urma, o perioada de-a voastra de a acorda cartonase galbene si ulterior rosii cu suspendarea de la comentarii,de rigoare,urate.Am experimentat si eu si nu m-am suparat deloc…
    Dar mi se pare mie,sau cineva de „mai sus” incearca sa va tempereze si sa nu mai fie injurat pe site-ul vostru?Cum de ati permis pana acum ca Falcosul sa fie injurat si deodata,stop joc?
    Cum se spune?A catea putere este presa in stat?Presa te ridica…,presa te cobara!
    Repet,ca sa nu fiu inteles gresit…..sa nu mai existe injuraturi spre origini,pe aici,dar nu veti putea niciodata cenzura mintile oamenilor…sufera si gandesc!Nu a reusit nici un dictator in lumea asta!Si nu va reusi nici Falca!
    Hai UTA!Jos Falca!

    0
    0
    1. injuraturi nu am lasat niciodata … este liber la scris pe site dar trebuie sa moderam comentariile, atunci cand apucam si noi sa le citim, ca nu stam politisti pe site, avem si noi viata personala … in aceste zile ar trebui sa fim mai retinuti si sa asteptam cu rabdare o veste buna de la UTA si nu cred ca e cazul ca niste anonimi sa injure la noi pe site oameni care au bagat si poate mai vor baga bani la club … deci, mai cu simt de raspundere …

      0
      0
  3. Daca no sa vina cineva cu banii, UTA va pica in liga 3 a la anul. UTA tra sa fie cea mai puternica din tara

    0
    0
  4. Oameni buni, a trecut aproape o luna de la ,,inaugurare”. I se pare cuiva ca lucrurile s-au modificat intr-o directie pozitiva? Marele Edil s-a intors din viitor, l-a hasait pe Stan si are in continuare jucaria lui. Si pentru ca poate, face ce ii doreste sufletelul si cred ca acuza dureri puternice in zona cotului.

    0
    0
  5. ” in aceste zile ar trebui sa fim mai retinuti si sa asteptam cu rabdare o veste buna de la UTA si nu cred ca e cazul ca niste anonimi sa injure la noi pe site oameni care au bagat si poate mai vor baga bani la club”

    Mda…Luciane, să-ți explic, poate ințelegi și tu…sunt zeci de jigniri și injurii pe alte articole la adresa băieților din SCU..bețivi, drogați, hoți, vânduți, analfabeți….SCU care deține marca UTA….marcă fără care azi n-ai scrie articole despre această echipă…Marcă care costă bani, câteva sute de mii de euro, lejer…și, totuși, nu te-ai sesizat atunci…te sesizezi acum, când i-am făcut ciupercari pe unii….
    Cât costă ipocrizia in zilele noastre? intreb pentru un prieten.

    0
    0
      1. L-am citit foarte bine, nu conține subtilități, doar ipocrizie…sau aveți cumva in redacție un tensiometru care imparte importanța factorilor implicați in club?
        Să ințeleg că jignirile adresate celor de la SCU contează mai puțin decât cele adresate unui viitor mare patron și salvator al clubului?

        0
        0
        1. clubul care joaca in Liga a doua a fost infiintat de Falcă pe vremea când SCU susținea UTA lui Marțian … SCU a venit doar cu numele FC UTA in loc de UTA Batrana Doamna … despre ce vorbim?

          0
          0
          1. Din păcate așa e.. S-au vândut lui iuda bradeanul, și timpul îi judecă

            0
            0
          2. Vorbim despre diferența dintre FCSB și Steaua…nu cred că-i cazul să-ți spun ce inseamnă și conține o Marcă, o știi prea bine și tu.

            0
            0
          3. singura asemanare intre ce scrii tu si ce este la UTA este ca si Becali si Bara au crezut acum 11 ani ca daca inregistreaza o marca formata dintr-un nume si o sigla primesc si palmaresul … si uite ca justitia in cazul lui Becali a zis ca NU … deci …

            0
            0
    1. Doar două chestiuni:
      (1) să mai citim o dată ce spune legea despre cesionarea mărcilor. După ce o citim, comentăm mai departe.
      (2) valoarea mărcii UTA, și nu mă refer la cea sentimentală, înseamnă suma pe care unul sau mai mulți investitori ar fi dispus/și s-o plătească pentru a o cumpăra. Putem s-o estimăm având trei repere:
      – cu cât s-au mai achiziționat (atenție, nu cât s-a cerut, ci cât s-a dat efectiv pentru!) și alte mărci prin fotbalul românesc (a se vedea FC Argeș, Oțelul Galați, Poli Timișoara etc.);
      – cât valorează liga a 2-a românească (nu neapărat prin prisma drepturilor TV, ci și a altor beneficii oferite unor investitori potențiali, de la notorietate – audiență TV, spectatori în tribune – până la contracte de publicitate. SF, nu-i așa?);
      – ce înseamnă Arad și UTA pentru arădeni, transilvăneni, români, europeni și alți locuitori ai lumii.
      Și atunci cred că revenim cu picioarele pe pământ când clamăm valoarea mărcii UTA. Dar evaluarea ei ar trebui făcută, într-adevăr.

      0
      0
  6. Incepe campionatu si noi nu avem STADION , nu avem LOT …ce urmeaza LIGA 3 . ( atunci pt ce sa mai termine falca stadionul??) nu mai are nici un stres pt o echipa ce joaca in liga 3 …va fi gata peste 5-7 ani 🙁 MULTUMIRI primarului el controleaza UTA din pacate

    0
    0
  7. Ce ati vrea să lăudăm SCU pentru lipsa de reacție la ce se întâmplă la club sau să le mulțumim că ne-au facut sclavi pe toți ceilalți ce nu am vrut să injuram de familie antrenorul echipei eu unul nu îi înțeleg

    0
    0
    1. ”Analfabetism funcțional este o noțiune care se referă la persoanele care știu să citească, dar nu înțeleg ceea ce au citit. Mai precis, o persoană poate să reproducă verbal sau în scris un text, dar nu îl înțelege suficient pentru a-l folosi ca resursă în reușita unei acțiuni sau în performanță.”

      0
      0
  8. Saracu antrenor toti il injura si el inca nu a aflat cum de comenturile negative la adresa secundului dispar ca prin minune de pe aici, iar el e facut praf. Stati linistit ca e singurul care a avut prima de salvare desi a luat echipa pe 12 si a terminat chinuit tot pe 12 dar pentru el au fost bani de prime.

    0
    0
  9. Stop lamentarilor, injuriilor, discutiilor neproductive!
    Cine „se baga” intr-o asociatie privata! Punem mana de la mana, atragem investitori nu doar sponsori!
    Nu o facem maine! Hai sa vedem cati ar fi doritori!
    Lucian deschide o foaie separata sau ….un sondaj!
    Cei care „plangeti” dupa sustinerea primarului, ganditiva ca UTA e oricum mutata la Siria! La Ineu, Lipova, Cermei sau aiurea, ce conteaza, pana se schimba lucrurile! Trebuie RUPTA legatura asta Primarie-UTA…daca primaria vrea sa dea ceva, e bine primit, daca nu…HAI UTA!
    Cei care ganditi ca Atletico nu mai da jucatori la UTA, linistiti-va….unde sa-i vanda daca nu au o vitrina?!
    Va doresc o vara frumoasa!

    0
    0
    1. Da, cam asta ar trebui făcut. De urgență. Dar nu o „asociație privată” – pentru că AFC UTA chiar asta este acum! – ci o societate pe acțiuni. La o valoare de 1000 de lei acțiunea, noua societate ar putea obține 1 milion de lei dacă subscriu 1000 de acționari. Sigur că pentru a funcționa în condițiile plății tuturor taxelor și contribuțiilor, societatea ar avea nevoie de cel puțin 150.000 de lei pe lună doar pentru salarii (la 30 de oameni – jucători, antrenori, alți angajați plătiți cu salariul mediu pe economie…), deci 1.800.000 lei pe an. Dacă se mai adaugă și celelalte cheltuieli – de la cazare și masă până la baremuri de arbitraj, suma se dublează.
      Ceea ce înseamnă că echipa ar avea nevoie, pentru un an de funcționare normală, de cel puțin 3,5, poate 4 milioane de lei. Iar cu acești bani se poate asigura doar menținerea în liga secundă pentru că nu poți stimula jucătorii să promoveze plătindu-i cu salariul mediu pe economie!
      Sunt mulți cei care ar putea o astfel de inițiativă: SCU, actuala asociație AFC UTA sau o altă asociație a suporterilor, de ce nu? Oricum, după deget nu ne mai putem ascunde și nici minuni nu mai avem de la cine să așteptăm.

      0
      0
      1. După ce au emis acele sume pt o funcționare cat de cat normală, îmi dau seama că fără sprijinul primăriei nu putem exista! Asta e adevărul chiar daca unora nu le place!

        0
        0
  10. Ce filme aveti ? Suntem 150 de susținători pe meci acasa. 1000 stângi cu greu la meciurile cu poli .

    0
    0
  11. Lucian, din ce știu eu nu este niciun proces incheiat in legătură cu Palmaresul Stelei…dar eu făceam referire la altceva, la nume și siglă… prosteala aia cu BD n-ar fi stat in picioare la un eventual proces…sigla, același lucru, făcea Falcă una frumoasă, eventual iși punea minunatul chip pe ea….iar la ora asta scriai despre fc arad sau naiba știe ce nume și-ar fi luat, nu de UTA.
    Mă rog, ai deviat frumos discuția, m-aș bucura să văd că sunt eu cel care s-a inșelat in privința unei persoane amintite de mine.

    0
    0
    1. Tu ai deviat cand ai crezut ca esti mai important ca si investitorii, ca este foarte important ca noi sa citim cum ii injuri tu pe oameni care au cheltuit ceva bani pentru UTA si poate mai vor cheltui vreodata.

      Palmaresul pana in 2003 va ajunge la armata, degeaba spera Becali altceva … dar daca a pierdut si marca, eu cred ca e clar ca nu a plecat la el nici palmaresul in anul 2003. Palmaresul nu poate fi revendicat decat de un club care are sectie de fotbal, si de aceea au revendicat abia in toamna lui 2017 dupa ce au inceput sa jaoce in Liga 4.

      Ce proces se poate face contra UTA BD? la vremea aceea, nu erau folosite nici culorile nici sigla … UTA nu poate sa o revendice nimeni, doar combinatii se pot face si oricine le poate inregistra ca marca.
      Azi cand vorbim, cea mai veche marca inregistrata cu UTA in ea este a lui Calin Costea, UTA 1945, apoi UTA BD a lui Meszar si apoi FC UTA a celor de la SCU, inregistrata anul trecut dupa ce Bara nu a mai prelungit dupa cei 10 ani. Din cele trei doar UTA BD a fost si echipa de fotbal. Practic, oricand poate sa joace din nou cu numele UTA BD, nu este nici o problema daca se face modificarea in pauza de vara.
      După parerea mea, nici unul dintre ei nu are cum sa aiba palmaresul echipei UTA penru ca nimeni din structurile sportive care s-au succedat de-a lungul timpului nu le-a cedat catre ei, respectiv persoana Bara, ONG lui Meszar sau Asocitia SCU sid eci nu este continuitate, s-a oprit undeva palmaresul. Bara de exemplu, a inregistrat pe nume propriu FC UTA, fara legatura cu echipa, side. aceea a putu fi luata si cedat altei echipe de fotbal.Deci o marca fara legatura cu palmaresul. In caz ca cineva va intreba oficial Federatia, aceasta ar putea raspunde, oficial unde este. Parea mea si a multora este ca palmaresul se afla la UTA SA, cea aflata la lichidatori. Este un activ, si daca ei il scot la licitatie, il poate cumpara oricine plateste pretul cerut. Eu asa cred ca este situatia, mai ales dupa ce am vazut cum s-a intamplat cu steaua, craiova, pitesti, ploiesti si rapid. Cine are argumente, sa ma contrazica …

      0
      0
      1. Eu sunt un nimeni, un chibiț, n-am spus niciodată altceva.
        In schimb tu, cel care imparți importanța factorilor implicați in club, nu te poți numi nici măcar prieten cu ”așa zișii ziariști”…nu stai tu să citești injurăturile mele pe site( ia pune comentariul ăla să vedem despre ce injurături vorbești) și să le comparăm cu cele adresate băieților de la SCU, neșterse nici la ora asta….miroase urât, de departe.

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button