Fotbal juniori

Succes în zece și la ultima fază a meciului contra gazdelor: Victoria Carei – CS Ineu 2-3





Turneul semifinal al juniorilor A1 de la Carei și-a stabilit campioana după numai două runde. Aceasta este Universitatea Cluj, care, după ce a bătut Ineul cu 5-2, a trecut azi și de Nușfalău cu 3-2. Pe locul 2, însă, au șanse bune să ajungă reprezentanta județului Arad, care, astăzi, a dispus tot cu 3-2 de gazdele de la Victoria Carei. Chiar dacă arbitrii le-au dat mai mult de 10% sătmărenilor, „alb-albaștrilor” au găsit forța să se impună chiar la ultima fază a partidei.

Careiul a deschis destul de repede scorul dintr-un penalty inexistent, dar Dennis Mâneran a stabilit scorul pauzei (1-1) printr-o lovitură liberă executat direct în vinclu de la 19 metri. Nici bine nu a început partea secundă și Belei a fost sancționat cu cartonaș roșu direct de „centralul” meciului, dar chiar și în zece Ineul a trecut în avantaj. Cel care a înscris pentru 1-2 a fost S. Balaci cu un șut imparabil la colțul scurt după pasa lui Ciurdaru. Beneficiind de o talie mai bună, dar și de destule lovituri libere dictate de arbitri din preajma careului lui Pușcaș, amfitrionii aveau să egaleze cu 9 minute înainte de final, dar zărăndanii au mai întors odată scorul. În minutele de prelungire, practic la ultima fază a meciului, Karmanoczky l-a angajat pe Dragoș care a trimis perfect, în cros, de la 15 metri ușor lateral dreapta în vinclul porții adverse.

2-3, scor final, însă Cristi Sculici e parțial mulțumit de elevii săi. „Cu tot respectul pentru formația gazdă, ce a apelat în special la mingi lungi bazându-se pe forța și talia superioară a unor jucători de-ai săi, ar fi trebuit să câștigăm mai clar acest meci. Dar, băieții au greșit mult la construcție, au luat destule decizii greșite, în special la ultima pasă. În unele momente ale jocului, nu am avut nici acea ambiție și atitudine pe care mi-aș dori să o văd mereu, însă, când câștigi în zece oameni, nu poți fi doar critic. Încercăm să terminăm acest turneu pe locul 2, deși avem două absențe importante mâine, pe Belei și Dragoș, ambii suspendați. Iar cei de la Nușfalău s-au ținut bine de U. Cluj astăzi, au cedat nemeritat, dar asta e situația”, spune antrenorul principal al ineuanilor.

Pușcaș – Bociort (26 Kotroczo), Karmanoczky, Șerban, Dragoș – Ciurdaru – Jurj (55 G. Mașniță), S. Balaci, Belei, Țica (68 D. Florea) – D. Mâneran (80 Nemțanu) a fost echipa aliniată de ineuani contra Victoriei Carei. Aventura trupei lui Sculici și Balaci se încheie mâine, de la ora 11,30 contra sălăjenilor de la Barcău Nușfalău. Cel puțin un egal, le-ar permite ineuanilor să obțină o poziție secundă de palmares la primul turneu semifinal din cariera lor.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button