UTA AradzTOP ARTICOLE

Polgar nu va mai continua la UTA, Costea „vânează” jucători în țară și străinătate: „Până pe 1 iulie am dori să ne definitivăm, în mare, lotul”





Ionuț Popa pare să prindă ceva încredere în proiectul lui Marian Costea pentru UTA, din moment ce a creionat în detaliu programul de pregătire pentru următoarele două săptămâni. Prima săptămână de antrenamente pentru „roș-albi” se va încheia sâmbătă, iar ciclul de pregătire pentru perioada 25-30 iunie prevede și zile (cele de marți, joi și vinei) cu câte două antrenamente pe zi. Apoi, de duminică, 1 iulie, „Mister” dorește să-și bage elevii într-un cantonament pe plan local (cel mai probabil la Hotelul Coandi) ce se va finaliza pe 7 iulie cu primul amical al verii, împotriva celor de la Elore Bekescasaba.

Până una alta, utiștii se află la etapa conturării lotului de jucători. De luni, la antrenamente, au apărut zilnic fețe noi, ultima fiind cea a lui Sergiu Aldan (revenit din împrumutul de la Cermei), însă înregistrăm și un prim „divorț” oficial. „M-a sunat Polgar marți și mi-a spus că nu mai dorește să continue la echipă. Avea programat un concediu în străinătate și oricum era nemulțumit de situația salariilor restante. Am înțeles, însă, că – totuși – va rămâne în club ca și antrenor al grupelor de copii”, ne-a mărturisit Ionuț Popa.

Totodată, experimentatul antrenor a rămas cu o impresie bună în ceea ce-i privește pe trei-patru dintre fotbaliștii noi din lot. „În cazul jucătorilor români nu vreau să dau nume acum, căci știiți cum e românul, și-o ia în cap, dar l-aș remarca pe fundașul central senegalez. Îl cheamă Samba Benga, a evoluat în Italia și cred că ne poate ajuta. Dar, mai aștept și alți fotbaliști până la finalul acestei luni, când aș dori să definitivăm lotul”, a mai spus „Mister”.

Iar noul team-manager al clubului și-a însușit mesajul și va aduce și alți fotbaliști în probe, poate chiar până la finalul acestei săptămâni. „În urma relațiilor pe care le am, ar trebui să ajungă cât de curând la Arad un croat, un francez și un belgian. E vorba despre fotbaliști, care, teoretic, nu ar trebui să aibă probleme în a se impune la UTA. Mai așteptăm jucători și pe filiera domnului Missé-Missé și ai partenerilor săi din Belgia, dar mai negociem și cu câțiva jucători din țară. Mai avem nevoie de întăriri în fiecare compartiment, inclusiv un portar. Până pe 1 iulie am dori să ne defintivăm, în mare, lotul”, a menționat Marian Costea.

Tot proaspătul „oficial” utist a spus că de luni intenționează să pornească și renegoierile unor noi contracte cu jucătorii vechi din lot. În acest sens, așteaptă și lista finală din partea lui Ionuț Popa.

Altfel, clubul UTA a definitivat meciurile amicale ale verii, apărând un al 9-lea adversar, Ripensia Timișoara. Dar iată programul afișat de site-ul oficial al clubului:

Agenda amicalelor UTA-ei din perioada ce precede sezonul 2018-2018 arată astfel:

7 iulie: UTA – Elöre Bekescsaba

10 iulie: Ripensia Timișoara – UTA

12 iulie: UTA – Mako FC

14 iulie: Debrecen – UTA

17 iulie: UTA – Szeged 2011

19 iulie: Elöre Bekescsaba – UTA

21 iulie: Național Sebiș – UTA

25 iulie: Szeged 2011 – UTA

28 iulie: UTA – Șoimii Lipova

Clubul UTA va anunța ulterior orele și locurile de disputare ale meciurilor.









10 comentarii

  1. Succes maxim Norbi!Iti multumim!Poate ca vei manca din aceeasi paine cu Nistor,la Cermei,daca si asa lucrati cot la cot in a antrena UTA 2009/2010!Macar sa fiti colegi si pe teren si pe marginea lui!La ce rezultate au copiii vostri,viitorul suna binisor!
    Bafta!

    0
    0
  2. Mai bine sa nu ni se mai dea nici un fel de nume,gen Tanga Samba a lui Benga,etc,pentru ca daca ar fi rupt gura targului,nu alegea UTA si sa ramanem cu picioarele pe pamant…Am mai vazut un „Messi” in miniatura,gen Boakai si apoi un Rosca si un Markovici,despre care Mister era foarte incantat….Hai sa-i vedem jucand si apoi sa vorbim discutii!
    Nu ma intorc foarte departe in timp,referindu-ma doar la Simao(RIP) sau Jeremy N’Jock carora nu le-a trebuit prea mult timp ca sa ne convinga.
    Declaratia nu suna rau absolut deloc asupra perspectivei venirii unor jucatori bazati….
    Hai sa vedem ce mai aduce Popica cu lista lui?La ACS Recas,cam multi si-au depus memorii,devenind liberi de contract din cauza neprimirii salariilor restante…..Adevarul este ca unii dintre ei,ar avea loc cu brio!Asta ar fi culmea!

    0
    0
      1. @red78….ma bucur enorm ca stirile respective se dovedesc acum a fi false,dar asa a aparut inclusiv pe posturile TV!Nu am inventat eu….

        0
        0
  3. Si asta cu concediile programate,nu tine!Nu aveau jucatorii de unde sa stie ce va urma,pentru ca nu stia si nu stie nimeni!Deocamdata pana pe 30 Iunie,sunt sub contract cu UTA,deci nu si-ar fi putut prevedea concediul,cu toate ca intrasera in concediu inainte de meciul cu Luceafarul!Poate in cautare de alte echipe,prin Ungaria sau alte ligi straine,inferioare.Ca nematerializate,se intorc!Si aici ma refer si la Bodea,de inteles….
    Daca isi gasesc angajamente,le doresc mult succes si sa nu joace „alba-neagra”la doua capete!Daca nu..atunci la treaba!
    Oare pe el capitano Curtuius nu-l vrea nimeni?Pacat!Cifrele sale il recomanda neaparat!Dar pe altundeva!Pe noi ne-a ajutat suficient!Ii multumim!Atat a putut cat si Cipri Rus,Stratila,Andor,Gligor,Chindris,etc….si aici nu vorbesc despre neputinta de a acorda salarii lui Adili,Florea…ci despre renuntarea usoara la ei…..
    Unde nu este cap,vai de picioare!

    0
    0
  4. Proiectul cu echipa Aradului se cam duce de rapa, jucatorii aradeni satui de atata ptofesionalism din partea conducerii parasesc pe buna dreptate corabia. Nu poti sa stai 5 luni fara salaeiu indiferent cum se numeste echipa la care joci. Cat despre jucatorii de la Poli nu cred ca isi doresc sa plece de acolo neplatiti si sa vina la alta echipa care nu plateste, prea putin probabil.

    0
    0
    1. Problema asta cu echipa Aradului e pusa putin gresit!! E echipa Aradului atata timp cat este sustinuta de oras, judet!! Atata timp cat reprezinta un specific local!! Echipa nu a fost nici o data formata numai din jucatori din Arad!! Ardul sustine o traditie, un spirit, legat de echipa de fotba! Nu poti acum in „epoca” globalizarii să vi cu astfel de idei!! In plus din punct de vedere obiectiv nu ai resursele umane sa susti o echipa formata numai din aradeni!! Cate talente fotbalistice se nasc la mia de locuitori in Arad? Si fa o socoteala sa vezi ce generatii de baieti ai in Arad!! Aa… Ca Aradul are o traditie in a forma si lansa jucatori de valoare e alta poveste… Uita-te la Academia lui Hagi!! Are jucatori talentati din toata tara!! Uita-te la centrele de juniori ale marilor echipe!! Cresc si selecteaza jucatori din toata lumea!! Si cu antrenorii e la fel Coco Dumitrescu era bucurestean, „mitic”, si „la-n fiat intreg” Aradul! Nu poti sa ai o atitudine din asta de aparhaid, de ev mediu!! Spiritul Aradului si traditia lui conteaza!! Ceea ce transmiteti voi sutinatori si cei implicati in fenomen!! Adica, cum faceti ca echipa sa functioneze pe baza unei traditi si a unui specific local, aradean, in speta!!! Acum astept injuraturile de rigoare!!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button