Liga a 2-a

UTA scapă de unul dintre rivalii importanți ai ultimelor sezoane: Croitoru, înlocuit cu Moldovan la Chindia!





După nu mai puțin de patru ani de zile, timp în care a fost mereu ca un ghimpe în coasta UTA-ei, Nicolae Croitoru s-a despărțit de Chindia Târgoviște. Tehnicianul care a încheiat sezonul 2017-2018 pe poziția a treia cu „roș-albaștrii”, fiind mai apoi învins de FC Voluntari în barajul de promovare (1-0, 0-1, 0-3 după penalty-uri), a fost demis împreună cu secundul Sică Bârdeș. Conducerea a anunțat că cei doi vor primi alte posturi în organigrama clubului, însă oferta a fost deja declinată.

Noul „principal” va fi fostul atacant al echipei naționale, Viorel Moldovan, ultimul marcator al României la Cupa Mondială. Acesta nu are echipă din septembrie 2016, de când a fost demis de Auxerre, echipă la care a avut o singură victorie în 9 meciuri. În cariera sa le-a mai antrenat pe FC Vaslui, FC Brașov, Rapid, Sportul Studențesc, România U21 și a fost secund la naționala mare în ultimul mandat al lui Anghel Iordănescu. Înainte de a-l numi pe Adrian Mihalcea la cârma echipei în vara anului trecut, UTA s-a gândit și ea la Moldovan, dar s-a mers pe mâna unui tehnician care, teoretic, cunoștea liga secundă și „rețeta” unei promovări.

„Vreau sa mulțumesc celor implicați în susținerea echipei, respectiv Primăria și Consiliul Județean. Târgoviștea are tradiție în fotbalul românesc, chiar dacă această echipă este destul de tânără, înființată în 2010, dacă zic bine. Sper să realizez tot ceea ce mi-am propus aici împreună cu toată lumea, pentru a readuce Chindia în prim-planul fotbalistic din România. Recunosc că am fost contactat de săptămâna trecută de oficialii clubului. Vreau să fac o treabă frumoasă aici, vin după aproape doi ani de pauză și am găsit la Târgoviște oameni care vor performanță. Alături de mine va fi Francisc Dican, cu care am lucrat și anterior, la Auxerre. Preparatorul fizic Stelian Isac și antrenorul cu portarii, Gheorghe Păsărică, vor rămâne în staff. Ne mai trebuie 4-5 jucători pentru a face o echipă mai bună decât în acest sezon. Personal, îmi doresc ca Florea să rămână la Târgoviște. Înțeleg că aici sunt tot felul de polemici, dar vreau să mă abțin. Eu am venit doar să antrenez. Nu înțeleg de ce atâta înverșunare, nici măcar nu am jucat vreun meci. Stadionul nu arată bine, pentru antrenament am găsit un teren într-o comună aproape de Târgoviște. Am încredere că se va mișca ceva la capitolul infrastructură. Am semnat un contract valabil un sezon, cu posibilitate de prelungire pe încă unul doar dacă promovăm în Liga I. Chindia are nevoie de un ofițer de presă. Vreau să fiu prieten cu jurnaliștii și cu oamenii care susțin echipa”, a declarat Moldovan, preluat de db-sport.ro.

De la reunirea de luni a târgoviștenilor au absentat motivat Marian Aioani şi Adrian Ioniţă, prinşi cu examenului de Bacalaureat, în timp ce atacantul Daniel Florea, căruia îi expiră contractul la finalul lunii, a fost la antrenament.

Jucătorii prezenţi la reunire au fost: Meilă – Martac, Vătavu, C. Dinu, Nisipeanu, Crinel Stoica, Pencea, Manea, Şerban, Atanase, Călin, Rogoveanu, Acasandrei, L. Mihai, Cr. Neguţ, D. Florea, şi Cherchez.

Sunt şanse mari ca portarul Iustin Popescu să revină în lot, fiindcă Dinamo, clubul de care aparţine, nu îl păstrează în lot. În schimb, la Dinamo ar putea merge fundaşul Mădălin Martac, dorit de antrenorul Florin Bratu.

În privinţa cantonamentului, Chindia va merge la Centrul Naţional de Fotbal de Mogoşoaia, la fel ca în ultimii ani.

FOTO: db-sport.ro









Un comentariu

  1. Nu stiu cum „scapa UTA”, dar mie mi se pare ca Moldovan va fi , ca realizari, peste ce a facut Croitoru. Adica „a scapat de drk si a dat peste …maica-sa” !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button