CM Rusia 2018

„Dracii roșii” – „expulzați” din Iadul pregătit de niponi! Trei goluri în 25 de minute pentru un loc în sfertul cu Brazilia





În cea de-a șasea optime a Mondialelor din Rusia, japonezii au avut victoria în mâini la scorul liniştitor de 2-0, dar nu au putut rezista asaltului vedetelor belgiene. Acestea s-au trezit la realitate de abia la 0-2 şi l-au executat de trei în 25 de minute pe un Kawashima aflat în zi de graţie. Lovitura de grație a venit chiar la ultima suflare, în cel de-al patrulea minut de prelungire.

De altfel, golul marcat de Chadli la ultima fază a meciului Belgia – Japonia 3-2 a fost cel de-al 9-lea care a decis un meci în minutele de prelungire la acest Campionat Mondial.

Interesant este că la precedentele cinci turnee (1998, 2002, 2006, 2010 și 2014) s-au marcat în total doar zece goluri care să aducă victorii în prelungiri. Acest record incredibil stabilit la actuala ediție se datorează în bună măsură și sistemului VAR. Intervenția videoarbitrajului prelungește partidele din Rusia în medie cu patru minute, așa cum a fost și cazul duelului Belgia – Japonia.

Optimi de finală: Belgia – Japonia 3-2

Au marcat: Vertonghen 69, Fellaini 74, Chadli 90+4 / Haraguchi 48, Inui 52

Cartonașe galbene: Gaku Shibasaki 40

Cel mai bun jucător: Eden Hazard

Belgia: Courtois – Vermaelen, Kompany, Alderweireld – Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco (65 Nacer Chadli) – Mertens (65 Marouane Fellaini), E. Hazard – Lukaku. Selecționer:Roberto Martinez

Japonia: Kawashima – Sakai, Shoji, Yoshida, Nagatomo – Shibasaki (81 Hotaru Yamaguchi), Hasebe – Inui, Kagawa, Haraguchi (81 Keisuke Honda) – Osako. SelecționerAkira Nishino

Arbitri: Malang Diedhiou – Djibril Camara, El Hadji Samba (toți din Senegal). Al patrulea arbitru:Bakary Gassama (Gambia). Asistent video: Felix Zwayer.

Belgia va juca în sferturile de finală cu Brazilia.

Ultimele partide din faza optimilor se vor desfășura marți, 3 iulie:

Ora 17:00 – Suedia – Elveția (Sankt Petersburg) – TVR 1, TVR HD

Ora 21:00 – Columbia – Anglia (Moscova, Spartak) – TVR 1, TVR HD

6 comentarii

      1. Daca la asta se rezuma efortul tau jurnalistic, la copierea de titluri si continut din „presa centrala”, nu mai ramane nimic de spus.

        0
        0
        1. daca atat ai inteles din linkurile pe care ti le-am dat, unul este de prin 2014 :), ca noi copiem titluri, chiar ca nu mai e nimic de spus … daca scriam ˝diavolii roșii˝ poate ca ziceai ca scriem despre Liverpool, nu?

          0
          0
          1. de pe wikipedia romania:
            Rode Duivels
            les Diables Rouges
            die Roten Teufel
            (Diavolii roșii)

            0
            0
          2. pai diavol sau drac sau satana sau demon … nu-s tot un drac? 🙂

            0
            0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button