CM Rusia 2018

„Celești” – cocoșiți fără Cavani și cu „Canibalul” Suarez declarat pierdut în careul lui Lloris! Franța – prima semifinalistă a Mondialelor





Reprezentativa Hexagonului a răpus cea mai bună defensivă de la acest Campionat Mondial şi s-a calificat în semifinale după un meci câştigat clar, 2-0, în care portarii au făcut diferenţa. Muslera chiar a făcut o gafă de curtea școlii la golul lui Griezman. În plus sud-americanii nu au contat pe vedeta Edinson Cavani, iar în lipsa „Matadorului” Luis Suarez a fost o umbră pe teren.

Atacantul Barcelonei a făcut un meci de coşmar, acest fiind blocat în repetate rânduri de Samuel Umtiti şi Raphael Varane. În plus, Luis Suarez nu a atins niciodată mingea în careul Franţei, singurele ocazii ale sud-americanilor fiind cele ale lui Christian Stuani şi Diego Godin. Luis Suarez a marcat două goluri la Campionatul Mondial 2018, ambele reuşite în faza grupelor, în meciurile cu Arabia Saudită şi Rusia.

Dincolo, fundașul central de la Real Madrid nu mai marcase pentru naționala Franței din 26 martie 2015, când o făcea într-o partidă amicală cu Brazilia. Cu un an mai devreme, Varane înscria primul său gol pentru „cocoși”, în amicalul câștigat cu 1-0 în fața Suediei. Pe lângă faptul că aceste reușite au venit în jocuri de pregătire, ele au fost marcate și pe teritoriul Franței, astfel că golul cu Uruguay constituie o altă premieră pentru Varane. La doar 25 de ani, Varane a strâns deja 47 de selecții la prima reprezentativă, iar, dacă va continua pe această linie, are toate șansele să depășească suta. Varane a devenit om de bază și în defensiva lui Real Madrid, unde face cuplu în axul central cu Sergio Ramos.

Sferturi de finală: Uruguay – Franța 0-2

Stadion:Nizhny Novgorod

Au marcat:/ Varane 40, Griezmann 61

Cartonașe galbene: Lucas Hernandez 33, Rodrigo Bentancur 38, Cristian Rodriguez 69, Kylian Mbappe 69,

Cel mai bun jucător:Antoine Griezmann

Uruguay:Muslera – Caceres, Giménez, Godin, Laxalt – Nandez (73 Jonathan Urretaviscaya), Torreira, Bentancur (59 Cristian Rodriguez), Vecino – Suarez, Stuani (59 Maxi Gomez). Rezerve neutilizate: Campana, M. Silva, Coates, De Arrascaeta, M. Pereira, C. Sanchez, G. Silva, Cavani, Varela. Selecționer: Oscar Tabarez

Franța:Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernandez – Pogba, Tolisso (80 Steven Nzonzi), Kante, Griezmann (90+3 Nabil Fekir), Giroud – Mbappe (88 Ousmane Dembele). Rezerve neutilizate:Areola, Mandanda, Kimpembe, Lemar, B. Mendy, A. Rami, D. Sidibe, Thauvin. Selecționer:Didier Deschamps

Arbitri: Nestor Pitana – Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (Argentina). Arbitru de rezervă: Alireza Faghani (Iran). Asistent video: Massimiliano Irrati (Italia).

Franța va juca în semifinală cu câștigătoarea dintre Brazilia și Belgia, partidă ce se va juca vineri, 6 iulie, ora 21.00.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button