CM Rusia 2018

Brazilianul Rusiei, înger și demon! Gazda Mondialului se predă la ultima suflare în fața semifinalistei Croația





Obișnuiți cu „loteria” penalty-urilor, rușii și croații au stricat mersul sferturilor de finală. În precedentele, Franța, Belgia și Anglia au intrat în „careul de ași” al Mondialului rusesc, doar că selecționatele lui Cherchesov și Dalic sunt iubitoare de dramatism.

În timpul regulamentar, combatantele marcaseră câte un gol. Denis Cerîşev a deschis scorul în minutul 31 cu un șut superb de la aproximativ 20 de metri în vinclul porții lui Subasic. Croaţii au revenit rapid în joc prin Andrej Kramaric, cel care a înscris cu capul în urma unei centrări venite de la Mandzukic.

Așadar, a fost nevoie de prelungiri și se părea că Modric et. comp. nu vor mai fi obligați să treacă prin „infernul” loviturilor de departajare. Minutul 101 a adus execuția vicleană a lui Vida, doar brazilianul naturalizat în Rusia, Mario Fernandes,  a egalat la 2, tot cu capul, când mai erau 5 minute din prelungiri.

Din păcate pentru el, Fernades a fost înger și demon, din moment ce a ratat unul dintre penalty-urile decisive, alături de Smolov. Doar Dzagoev, Igansevich şi Kuziaev, plus ratarea lui Kovacic, au ținut Rusia în joc până la ultima suflare, doar că Brozovic, Modric, Vida şi Rakitic au arătat sânge rece de la punctul cu var și Croația va întâlni Anglia miercuri, 11 iulie, de la ora 21, pentru un loc în marea finală.

 

Sferturi de finală: Rusia – Croația 2-2

Stadion: Soci, 44.287 spectatori

Au marcat: Cheryshev 32, Fernandes 115  / Kramaric 39, Vida 101

Cartonașe galbene: Dejan Lovren 35, Ivan Strinic 38, Domagoj Vida 103, Yuri Gazinskiy 109, Josip Pivaric 114,

Cel mai bun jucător: Luka Modric

Rusia:Akinfeev – Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Kudriashov – Zobnin, Kuziaev – Samedov (54 Aleksandr Erokhin), Golovin (102 Alan Dzagoev), Cheryshev (67 Fedor Smolov)  – Dzuba (79 Yuri Gazinskiy). Selecționer: Stanislav Cherchesov.

Croația:Subasic – Vrsaljko (97 Vedran Corluka), Lovren, Vida, Strinic (74 Josip Pivaric) – Rakitic, Modric – Rebic, Kramaric (88 Mateo Kovacic), Perisic (63 Marcelo Brozovic) – Mandzukic. Selecționer: Zlatko Dalic.

Arbitri: Sandro Ricci – Emerson de Carvalho, Marcelo van Gasse (toți din Brazilia). Al patrulea arbitru:Janny Sikazwe (Zambia). Asistent video: Massimiliano Irrati (Italia).

Croația va juca pe 11 iulie în semifinale cu Anglia, iar Franța va întâlni Belgia pe 10 iulie, ambele partide se vor juca de la ora 21.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button