CM Rusia 2018zTOP ARTICOLE

Brexit mondial! Croația, la a treia calificare după 120 de minute în Rusia și joacă pentru trofeu și…revanșă cu Franța





Croaţia (re)scrie istoria. În această seară, în capitala Rusiei, reprezentativa națiunii de 4 milioane de suflete (cât jumătate din populația Londrei) i-a răpus pe inventatorii fotbalului în semifinala Mondialului şi are miză dublă duminică. Generația lui Modric și Rakitic are șansa să o răzbune pe cea a lui Suker și Boban, care pierdea semifinala din 1998 contra Franței, furându-i – totodată – cel mai prețios trofeu al Planetei.

Confruntarea de azi a început perfect pentru Albion. După numai 5 minute, Trippier a pus – parcă – cu mâna mingea în plasa lui Subasic, dintr-o lovitură liberă executată peste zid, de la 20 de metri. Fiindcă veneau după două partide de 120 de minute, decise la penalty-uri cu Danemarca și Rusia, croații păreau la finalul puterilor și băieții lui Southgate au ratat alte două-trei ocazii importante în prima parte, cea mai mare prin Lingard.

Surprinzător, naționala lui Dalic a renăscut din propria-i cenușă din partea secundă. A deținut frâiele meciului și, muncind pentru fiecare minge și metru în jumătatea de teren adversă, și-a învins destinul balcanic. Ivan Perisic și-a adus aminte că a rămas dator la turneul din Rusia și a ieșit la rampă cu o execuție de mare fotbalist (voleu cu exteriorul din 7 metri) pentru golul ce i-a readus pe englezi la tăcere. Din minutul 68, scorul devenea 1-1. Tot Croația a fost echipa pozitivă până la finalul celor 90 de minute, dar prelungirile nu au ocolit-o nici de această dată. Ca și cu Rusia, a marcat din nou, prin Mandzukic (șut în cros din numai 5 metri după devierea aceluiași Perisic), numai că de această dată a ținut de scor până la ultimul fluier al lui Cakir. Zagrebul e în stradă la această oră și se roagă pentru o minune și duminică.

„Croaţia a fost, cel mai probabil, cea mai curată echipă pe care am întâlnit-o în carieră. A fost o adevărată plăcere să fim învinşi de ei. Au ajuns în finală, în timp ce noi ne pregătim pentru cel mai neimportant meci din istoria fotbalului”, a fost declarația englezului Stones, ce sintetizează perfect cele întâmplate pe „Lujniki” miercuri, 11 iulie 2018.

Semifinală: Croaţia – Anglia 2-1 (0-1, 1-1), după prelungiri

Au marcat: Ivan Perisic (68), Mario Mandzukic (109), respectiv Kieran Trippier (5).

Cartonaşe galbene: Mandzukic (48), Walker (54), Rebic (96).

Moscova, Stadion Lujniki: 78.011 spectatori

Omul partidei: Ivan Perisic

Formații:

Croaţia: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic (Pivaric 95) – Rakitic, Brozovic – Rebics (Kramaric 101), Modric (Badelj 119), Perisic – Mandzukics (Corlulka 115).  Selecţioner: Zlatko Dalic.

Anglia: Pickford – Walkers (Vardy 112), Stones, Maguire – Trippier, Dele Alli, Henderson (Dier 97), Lingard, Young (Rose 91) – Sterling (Rashford 74), Kane. Selecţioner: Gareth Southgate.

Arbitru: Cuneyt Cakir; arbitri asistenţi: Bahattin Duran, Tarik Ongun (toţi din Turcia); arbitru de rezervă: Bjorn Kuipers (Olanda); arbitru asistent de rezervă: Sander van Roekel (Olanda)

Arbitru video: Danny Makkelie (Olanda); arbitri asistenţi video: Carlos Astroza (Chile), Bastian Dankert (Germania), Felix Zwayer (Germania)

Franţa – Croaţia se joacă pe 15 iulie de la ora 18:00, la Moscova, tot pe „Lujniki”, stadionul care a găzduit şi a doua semifinală.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button