Liga a 2-a

A patra forță a Ligii a II-a spune „pas”: Afumațiul merge în eșalonul terț, Metaloglobus – din nou printre divizionarele secunde!



Decizie şoc pentru noua ediţie a campionatului Ligii 2, 2018-2019. Cea mai bine echipă ilfoveană clasată în ultimele două sezoane ale eşalonului secund nu va mai continua la acest nivel. CS Afumaţi a decis să nu se înscrie înscrie în Liga 2, ci în Liga 3. Adresa către FRF a fost făcută astăzi, în urmă cu puţine momente.

„Şoc şi o decizie întârziată, dar justificată. E o decizie întârziată din partea clubului. Neaşteptată. E o decizie care astăzi s-a petrecut. Ne ducem la Liga a 3-a. Am şi trimis hârtia acum”, a spus, în exclusivitate, pentru Liga2.ro, antrenorul echipei, Vasile Neagu.

Hotărârea de a nu se înscrie în noul sezon al Ligii 2 din partea clubului din Afumaţi e neaşteptată, având în vedere stabilitatea din toate punctele de vedere de care a avut parte până acum echipa de lângă Bucureşti. Se pare că unele probleme care au avut loc la nivel de primărie, principalul finanţator al clubului, a dus la această decizie.

În cele două sezoane petrecute în Liga 2, CS Afumaţi a fost cea mai bună echipă dintre cele ilfovene prezente în competiţie. În ediţia 2016/2017 a terminat pe locul 6, iar în cea precedentă, 2017/2018, s-a clasat şi mai bine, pe locul 5.

Metaloglobus rămâne în Liga 2

Primul club care beneficiază de această neînscriere şi rămâne în campionatul Ligii 2, după ce la finalul celui recent încheiat a retrogradat de pe ultima poziţie care ducea în Liga 3, este Metaloglobus Bucureşti. Gruparea din Capitală şi-a şi depus cererea de participare în noua ediţie a eşalonului secund, până în acest moment aşteptând ca una dintre cele 20 de echipe care trebuiau să particide în ediţia 2018/2019 să nu se înscrie.

„Nu ştiu ce s-a întâmplat la Afumaţi, pentru că eu ştiu că acolo e un club serios, e un nucleu de jucători foarte bun, ştiu că este un antrenor 100 la sută profesionist. Este o surpriză, fără discuţie pentru mine. În schimb, Metaloglobus, care şi-a reluat pregătirea de o săptămână sub conducerea celor doi antrenori secunzi Marian Vlad, respectiv Gigel Coman, este pregătită şi poate să înceapă fără probleme Liga a 2-a”, a comentat, pentru Liga2.ro, Marius Burcă, preşedintele Metaloglobusului.

Brăila şi Pandurii menţin suspansul

La acest moment, cu două zile şi jumătate până la expirarea termenului limită de înscriere (n.r. – expiră pe 15 iulie, la ora 24:00), dintre cele 20 de cluburi care ar trebui să ia startul în noua ediţie a Ligii 2 au depus cereri 17 dintre ele. CS Afumaţi nu va continua la acest nivel şi va merge în Liga 3, iar Dacia Unirea Brăila şi Pandurii Târgu Jiu nu s-au înscris nici ele. Clubul din Brăila se decide sâmbătă, după o ultimă întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, iar gorjenii mai au timp până duminică noapte.

Să participe în Liga 2 au cerut şi au depus cereri şi Metaloglobus Bucureşti şi Ştiinţa Miroslava, primele două cluburi aflate sub linia retrogradării. Metaloglobus se poate considera deja parte a noului sezon, după ce ilfovenii de la CS Afumaţi s-au retras.

Cluburi care ar trebui să participe în noua ediţie a Ligii 2:

ACS Poli Timişoara
Juventus Bucureşti – redenumit Geto-Dacica Bucureşti
Chindia Târgovişte
FC Argeş
Academica Clinceni
ASU Politehnica Timişoara
Luceafărul Oradea
CS Mioveni
Sportul Snagov
Ripensia Timişoara
UTA Arad
CS Baloteşti
Pandurii Târgu Jiu – încă nu s-a înscris
Dacia Unirea Brăila – încă nu s-a înscris
Metaloglobus Bucureşti – profită de abandonul celor de la CS Afumaţi
Aerostar Bacău
SSC Farul Constanţa
Petrolul Ploieşti
ACS Şirineasa – redenumit ACS Energeticianul
Universitatea Cluj

*CS Afumaţi s-a înscris la Liga 3. Ştiinţa Miroslava, ca şi Metaloglobus, şi-au depus dosarul de licenţiere pentru Liga 2 şi cererea de înscriere, solicitând un loc în campionat în cazul în care o a doua echipă dintre cele 20 de cluburi iniţiale nu va putea începe competiţia.









3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button