UTA AradzTOP ARTICOLE

Încă doi jucători străini în probe la UTA: portarul sloven Trajkovski și fundașul japonez Mohri





Odată cu venirea lui Petriș, mijlocașul ofensiv stângaci solicitat de Ionuț Popa, utiștilor le mai lipsesc doar doi fotbaliști cu profil defensiv. Unul este chiar portar, iar Dan Țapoș are posibilitatea să aleagă un concurent pentru Roberto Bodea dintre doi străini. Sârbul Jovetic a și jucat o repriză în amicalul cu Ripensia, în timp ce slovenul Tadej Trajkovski (26 de ani) se pregătete doar de azi cu arădenii și ar putea primi câteva minute în amicalul de mâine.

Pentru un loc în lotul UTA-ei ca și fundaș central candizează și japonezul Eisuke Mohri. Ca și ex.-ul Stevan Markovic, asiaticul a evoluat în campionatul Malaeziei și va fi testat în zilele următoare de stafful tehnic al „roș-albilor”.

De altfel, Ionuț Popa, Cristi Păcurar și Dan Țapoș s-ar mai putea edifica de o parte dintre jucătorii sosiți în probe cu ocazia amicalului de mâine, de la Debrecen. Unul dintre ei este și fundașul de numai 18 ani, Andrei Gal, sosit de la Oradea via Clinceni.

Delegația arădeană va pleca în jurul orei 10 spre Ungaria, va lua masa la Oradea, urmând ca de la ora 17,30 să dea piept cu formația de prim eșalon maghiară. Accidentați, Vădrariu, Enescu și Stahl vor rămâne acasă, ca și ivorianul Coulibaly – de altfel – care nu are viză de intrare în Ungaria. Sosit din campionatul Maltei, mijlocașul Ousmane a devenit istorie fără a fi jucat nici măcar un amical în tricoul Campioanei Provinciei.

9 comentarii

  1. Interesant…..Oare nu s-au plictisit de testari si experimente?(poate ca asa este intelegerea cu impresarii,ca sa le mai testeze UTA pe cate unii)…O spun pentru ca am aflat cu stupoare din stirile sportive TV,la un interviu al lui Mediop,ca in afara de Calarasi,nu l-a dorit nimeni,ba chiar a fost de 2 ori la Poli(nu a reiesit la care dintre ele).Chiar si comentatorii din studio erau uimiti de acest fapt.Dupa meciul de la Siria cu Ripensia,cand copiii mei ii cereau autografe,mi-am permis sa-l intreb daca nu ar vrea sa vina la UTA si raspunsul sau m-a „linistit”:”prima data sa ma cheme cineva”!
    In consecinta,nu m-ar surprinde sa mai vedem jucatori din Somalia,Yemen sau Mali in probe!Dar macar 2-3 sa si confirme in cele din urma.
    Ingrijorator mi se pare faptul ca se cauta jucatori romani,U 21, si prea usor s-a renuntat la ai nostri.
    ‘om trai si ‘om vedea!

    0
    0
  2. Lotul e cântărit farmaceutic. Dacă nu se verifica fizic poate vor exista dezamăgiri de ambele părți. Există disponibilitatea de deschidere fara menajamente din partea clubului. Practic toți sunt evaluați că la echipa noua. Cârcotașii așteaptă la colț cu parul. După principiu : Critica,critica că tot rămâne ceva .

    0
    0
  3. De ce puneti intrebari d’astea cand stiti de unde vine finantarea! Oamenii de afaceri/ impresarii belgieni sau „beljieni” cum sa zice in Comlaus! Inca odata va spun….UTA nu-i a noastra! Nici a urmasilor, urmasilor nostrii! E jucaria de moment a unora! Nu contest bunele intentii ale altora! Te faci frate cu dracu’ sa treci puntea! ar zice dl.Popa. Dar „organizarea” asta, lasa-ma sa te las, unde nu stii cine-i cu banii, cine-i sefu cel mare, cine in fata cui raspunde sau da ordine! Scuze! O stana de oi e mai organizata!

    0
    0
  4. Primele stiri au fost despre venirea lui Stan si Costea, apoi despre „interesul unor „investitori”, belgieni, sau de aiurea. Acum, sintem inundati cu stiri despre „veniti in probe”, multi de tipul unui „..Ousmane, care a devenit istorie fără a fi jucat nici măcar un amical în tricoul Campioanei Provinciei.”. Pina azi nu a venit, la UTA, nici un jucator mai de Doamne -ajuta. Se joaca la trecerea timpului, apoi vine campionatul, stirile astea trebuie sa ne „adoarma” privitor la starea gazonului pe Motorul, la lipsa unui investitor serios ( cine drk sa vina cind Dl Meszar e mare si tare, si ar vrea sa consume banii – desigur, ai altora…-cum vrea dansul ? ). Cind vom da de greu, presupun ca, Popica …va da bir cu fugitii, echipa va trece pe „super low-cost” iar Aradul se va indrepta-fotbalistic vorbind- spre pieire ( UTA fiind actual , singura echipa de fotbal seniori, din Arad). M-as bucura ca pesimismul meu ( cam cronic) sa fie contrazis, dar pina azi nu vad „luminita de la capatul tunelului” pentru UTA. Nu dau vina pe nimeni ( nici macar… pe SCUTA..ca ei saracii, chiar iubesc UTA..), dar azi doar Dl primar Falca si Dl Meszar ar putea raspunde de UTA este cum este si este unde este. Ca dansii „fac si desfac” itele unei „afaceri” netransparente si fara mari rezultate. Nimic, in fotbal, in sportul aradean nu merge cum trebuie, ( ca la altii…) , ma poate contrazice cineva ?

    0
    0
  5. Si de la mult laudatele echipe de juniori ( probabil pe buna dreptate)nu apare nimic in echipa mare, dovada clara a faptului ca drumul pana la a deveni fotbalist cu adevarat e foarte greu si lung. Mai ziceau unii pe aici una-alta despre copilasi de 11-12 ani, anticipandu-le viitor de aur. Cata munca si cate sacrificii presupune asta numai ei stiu.

    0
    0
    1. Asa este @Pelin,dar dupa cum stii sau nu,regulamentele sunt clare in aceasta privinta:pana la varsta de 12 ani,copiii nu pot fi pusi sub contract,adica pot sa plece absolut unde vor si fara despagubiri financiare.
      Aici exista 3 categorii si ma refer doar strict la cei foarte talentati!
      1: au fost dusi de catre parinti,ca sa faca „miscare”,ca ulterior aceiasi parinti sa-i retraga in avantajul scolii sau alte motive si nemultumiri diverse,chiar si probleme medicale..
      2:pur si simplu nu mai vor copiii respectivi,cazuri multe gen suprasolicitare,antrenor care ii injura sau se comporta tiranic cu ei,inclusiv antrenori „pliculet”,sau pur si simplu si-au gasit altceva,gen gameri,tablete,etc…
      3:si cea mai importanta categorie,nu mai pot parintii sa-i sustina financiar pana la faza de a semna un contract si acela cu salarii minime pe economie,luate din an in Paste….
      Hai sa spunem ca exista „site care cern”!Cresc,intra sub contract,ajung la rezultate de exceptie,ajung si la o varsta de U17 sau U19,se mai desteapta si nu le mai poti baga pumnul in gura!Doar 3 exemple aici…Tasedan,de la Gaica,se lasa brusc,dupa atatia ani de munca,un bun marcator…Apoi si nu in ultimul rand,cazurile Jorza si Toma…..Daca nici produsul tau propriu in care ai investit enorm,pe toata pe perioada junioratelor,deja sub contract(chiar daca expirat,din cauza cui?),nu poti sa-i tii si aduci juniori care sa indeplineasca regula U?Atunci despre ce vorbim?
      Sa fi fost ai lui Hagi,niciunul nu ar fi fost lasat de izbeliste…..Garantat erau dati la alte echipe,doar imprumut!
      Degeba are Aradul pepiniere valoroase,daca se doreste vanzare si vanzare si bani si bani si doar atat,abia ulterior se va spune….”na..i-am pierdut”!Cele 2 cazuri Copaci si Costin,la fel!Nu au fost buni,dar acum?

      0
      0
      1. Si mai auzi unii -altii care prezinta niste copilasi de 6-7 ani viitori fotbalisti. Daca le iese o pasa, un dribling , o centrare, sigur vor ajunge genii. Si daca ajunge 1 din 100 fotbalist e bine…

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button