CM Rusia 2018

„Draci” de bronz, consolarea Albionului ar putea fi „Gheata de Aur” al lui Kane



Thomas Meunier și Eden Hazard au asigurat cea mai bună performanță a Belgiei la o Cupă Mondială prin golurile marcate în victoria cu 2-0 împotriva Angliei în finala mică de la Sankt Petersburg.  După ce au pierdut cu scorul de 1-0 marți, în fața Franței, „Generația de aur” a Belgiei și-a revenit  pentru a îmbunătăți locul 4 adjudecat de înaintașii Enzo Scifo sau Jan Ceulemans în 1986.

Meunier, al zecelea marcator al „dracilor” în Rusia, a avut nevoie de doar 4 minute pentru a-și arăta cheful și determinarea după ce a ratat semifinala cu Franța pentru suspendare. Fundașul „dracilor” i-a luat fața lui Rose în careu și a trimis cu tibia pe lângă Pickford din centrarea de pe stânga a lui Chadli. Cea mai mare ocazie a Angliei a venit de abia în minutul 70, când Dier a ajuns în careu după o acțiune excelentă, l-a lobat pe Courtois, dar Alderweireld a respins de pe linia porții. Tabela a fost închisă cu 8 minute înainte de concluzia meciului de bronz, când Eden Hazard a trimis la colțul scurt după o superbă cu Kevin de Bruyne.

Singura consolare a Angliei rămâne „Gheata de Aur” acontată Harry Kane, care conduce cu cele 6 goluri marcate. Singurul mod în care atacantul lui Tottenham mai poate pierde premiul este un hattrick înscris de Mbappe sau Griezmann în finala de mâine, de la ora 18.

Martinez:Statisticile vor rămâne pentru mulţi ani de acum încolo”

Selecţionerul „Dracilor roşii”, Roberto Martinez, a vorbit la sfârşitul acestei partide despre acest turneu final, şi spune că recordurile doborâte de elevii săi vor rămâne pentru mulţi ani de acum încolo.

„Cred că aceşti jucători merită. Talentul te duce în astfel de locuri. Nu ne-am bazat numai pe talent. Am avut un staff foarte bun în jurul jucătorilor, am vrut să facem toată Belgia mândră. E normal să treci printr-o perioadă în care se vede puţin oboseala. Avem zece jucători care au marcat la acest Campionat Mondial. Au doborât recordul şi probabil că aceste statistici vor rămâne pentru mulţi ani de acum încolo”, a spus Roberto Martinez la sfârşitul partidei.

Finala mică: Belgia – Anglia 2-0

Au marcat: Meunier 4, Hazard 82

Stadion: St. Petersburg

Cartonașe galbene: John Stones 52, Harry Maguire 76, Axel Witsel 93

Cel mai bun jucător: Eden Hazard

Belgia:Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Tielemans (79 Mousa Dembele), Witsel, Chadli (39 Thomas Vermaelen) – De Bruyne, Lukaku (60 Dries Mertens), E. Hazard. Selecționer: Roberto Martinez

Anglia: Pickford – Jones, Stones, Maguire – Trippier, Loftus-Cheek (84 Dele Alli), Dier, Delph, Rose (46 Jesse Lingard) – Sterling (46 Marcus Rashford), Kane.  Selecționer:Gareth Southgate

Arbitri: Alireza Faghani – Reza Sokhandan, Mohammadreza mansouri(toți din Iran). Al patrulea arbitru: Malang Diedhiou (Senegal). Asistent video: Mark Geiger (SUA)

Belgia: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Chadli (Vermaelen 39), Meunier, Tielemans (Dembele 78), Witsel, De Bruyne – Lukaku (Mertens 60), E.Hazard

Anglia: Pickford – Jones, Stones, Maguire – Trippier, Loftus-Cheek (Alli 84), Delph, Dier, Rose (Lingard 46) – Sterling (Rashford 46), Kane









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button