National SebiszTOP ARTICOLE

16 jucători la reunirea Sebișului: Enciu si Deliman vor semna prelungirile, juniorii steliști Ciochină și Constantinescu – singurele noutăți



Cea mai bine clasată divizionară terță din sezonul 2017-2018 a pus punct vacanței cu o primă mișcare desfășurată chiar pe arena „Crișana”. Sub comanda lui Cosmin Merșca au transpirat 16 jucători și anume: Poștoarcă, Ad. Pop, Dumitrache, Giuga, Pîslaru, Pintea, Ruță, Petculescu, Onțel, Susan, Rugină, Mărgărit, Deliman, Enciu, Constantinescu și Ciochină. Au obținut învoiri pentru câteva zile: Dagău, Tătulea, Sz. Vereș și Cl. Vereș.

Revenirea lui Marco Enciu pe malul Crișului Alb a rezolvat în mare măsură problema vârfului de careu, post pe care era luat în calcul doar Mărgărit. După ce s-a pregătit timp de trei săptămâni cu UTA, Alex Deliman (18 ani) a revenit acasă și de data aceasta ar putea primi mai multe șanse din partea antrenorilor.

Altfel, Sebișul și-a asigurat și serviciile a doi fotbaliști din pepiniera celor de la FCSB. Costin Ciochină, născut în 1998, e mijlocaș central, dar are experiență și ca fundaș stânga, post pe care Cojocaru l-ar putea folosi pe malul Crișului Alb. „Am făcut junioratul la Steaua, apoi am fost împrumutat la Afumați. Am promovat cu ei în Liga 2-a, după care am revenit la FCSB și am jucat la satelitul de Liga a treia. A urmat Metaloglobus și din iarnă am încercat din nou la Afumați, unde am prins vreo șase partide. Păcat că din cea mai bună echipă din Ilfov s-a ales praful, vor juca în Liga a 3-a. Pot juca ca <<închizător>>, dar am fost folosit în ultima vreme ca fundaș stânga și chiar dreapta, sunt ambidextru. Sunt mulțumit de ce am găsit aici la Sebiș, cu siguranță sunt condiții de performanță și pentru asta am venit”, ne-a declarat Ciochină (20 de ani) după primul antrenament la Sebiș.

Tot mijlocaș, dar cu sarcini ofensive, este și Costin Constantinescu. „Și eu am făcut junioratul la Steaua, ca și component al generației 1997. Un an am făcut parte din lotul primei echipe, am prins și un meci de Liga 1, la Târgu Mureș, dar și un meci de Cupă la Iași. Ultima dată am jucat la Alexandria, unde am tras la promovarea în Liga 2-a. Asta m-a atras și aici la Sebiș, perspectiva de a promova și nu cred că m-am înșelat, am ales bine. Postul meu preferat este mijlocaș stânga dar pot juca și în spatele vârfurilor”, s-a prezentat ultima achiziție a Naționalului.

De acum, sebișenii intră în program de pregătire normal, cu câte un antrenament zilnic. Pentru a proteja gazonul de pe „Crișana”, unde s-au regazonat aproximativ 200 de metri pătrați, „oficialii” clubului au întreținut și terenul din Prăjești, unde se vor desfășura câteva dintre ședințele de pregătire ale verii, dar și două-trei amicale. După antrenamentele acestei săptămâni, Sebișul dă piept cu UTA în primul test estival. Meciul se va desfășura sâmbătă dimineața, pe Crișul Alb.

 

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button