CM Rusia 2018zTOP ARTICOLE

Franța – lângă Uruguay și Argentina la titluri mondiale câștigate, Deschamps – în compania „monștrilor” Zagallo și Beckenbauer



Selecționata Franței a urcat pe locul 3 în topul campioanelor mondiale după ce a reușit să câștige titlul la Moscova (4-2 contra Croației). „Cocoșii” au bifat al doilea trofeu suprem și au reușit să egaleze alți doi granzi ai Mapamondului. Uruguay și Argentina sunt celelalte formații care au în palmares câte două trofee mondiale. Toate cele trei echipe sunt însă departe de primele două poziții ale clasamentului.

Italia și Germania sunt la egalitate pe locul 2, ambele adjudecându-și câte patru campionate mondiale. Din păcate pentru ea, Squadra Azzura nici măcar nu a fost în Rusia, în timp ce „panzerele” nu putut depăși „frontul” grupelor. De altfel, Germania era ultima câștigătoare de titlu mondial, cu triumful de acum 4 ani din Brazilia, contra „pumelor” lui Messi.

Pe prima poziție în acest clasament se află Brazilia. Selecao a reușit să câștige de cinci ori titlul mondial, în 1962, 1970, 1994 și 2002. Așadar au trecut deja 16 ani de la ultimul titlu mondial câștigat de „cariocas”, dar generația lui Neymar, Coutinho sau Jesus nu și-a spus ultimul cuvânt.

Deschams: „Meciul a fost al fotbaliştilor mei, ei au câştigat Campionatul Mondial”

Vizibil emoționat, Didier Deschams le-a acordat meritul jucătorilor săi . „E ceva miraculos. Am o generaţie în care am un campion mondial la 19 ani. N-am făcut un meci extraordinar azi, dar, chiar şi aşa, am reuşit să înscriem mult. Sunt super, super fericit. N-a fost mereu simplu, dar şi în momentele grele am continuat să muncim”, au fost primele cuvinte ale selecționerului Franței după victoria mondială.Acum nu mă gândesc la mine, sunt foarte, foarte mândru că ne-am atins acest obiectiv. Ne-a durut că nu am reuşit să ieşim campioni europeni acum doi ani, însă cred că acel rezultat ne-a ajutat. Meciul a fost al fotbaliştilor mei, ei au câştigat Campionatul Mondial. Am petrecut 55 de zile împreună”, a adăugat fostul „închizător”, care e în compania selectă a lui Zagallo și Beckenbauer, singurii care câștigaseră cel mai prețios trofeu din lume atât ca jucători, cât și ca antrenori.  „Suntem mândri că suntem francezi şi poate ne întâlnim mâine, poate nu toţi! Să trăiască Republica!”, a fost concluzia lui Deschams.

Dalic: „Poate cel mai bun meci al nostru, dar împotriva Franței nu poți să faci greșeli”

Croaţia s-a luptat până până la ultima picătură de energia ce-i mai rămăsese după cele trei partide cu prelungiri din fazele eliminatorii, însă nu a reuşit să realizeze minunea şi să câştige Cupa Mondială. Echipa pregătită de Zlatko Dalic a marcat de două ori în poarta Franţei, însă Griezmann & Co. nu au iertat și s-au impus cu 4-2.

„Felicit Franţa pentru trofeul obţinut. Am jucat bine primele 20 de minute, am controlat meciul, apoi a venit autogolul nostru. Ne-am revenit, am dominat şi apoi a venit penalty-ul”, a declarat Dalic, care a mai precizat: „Trebuie să îmi felicit jucătorii. A fost probabil cel mai bun meci al nostru de la acest turneu, am controlat meciul, dar până la urmă am cedat. În faţa unei echipe atât de puternice ca Franţa nu poţi să faci greşeli. Suntem puţin trişit, dar trebuie să fim mândri de performanţa noastră!”.

Mbappe, campion mondial la numai 19 ani!

Campionul mondial, Kylian Mbappe, a primit un premiu care îl va apropia şi mai mult de câştigarea Balonului de Aur. Atacantul de 19 ani a fost desemnat „Cel mai bun tânăr jucător” al Mondialului din Rusia. „Sunt foarte fericit. Am anunţat încă de la început care este ambiţia mea la acest Mondial. Drumul a fost lung, dar a meritat. Suntem foarte mândri că i-am făcut fericiţi pe francezi şi că au mai uitat din problemele de acasă. Jucăm pentru astfel de lucruri. Nu am vrut doar să fiu fotbalist, ci şi să câştig astfel de trofee. Vreau să obţin tot ce se poate, dar campion mondial este destul de bine”, a declarat Mbappe, potrivit L’Equipe.









Un comentariu

  1. Totuși fotbal puțin Nu s-au mai lansat un stil anume .Franța lansează multi jucători naturalizați din fostele colonii franceze..E meritul lor că dau loc in echipe la talente ignorate la început. Multe echipe vin obosite după sezoane grele . Că Spania și Germania . Nu vezi la Mondiale ce arata Mesi stagional ! Despre croați ,Napoleon spunea : daca. as fi avut ,100.000 as fi cucerit lumea !! Buna organizarea că și excursia pt. cine a fost acolo.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button