UTA AradzTOP ARTICOLE

Manea a decis un amical tern: UTA – Szeged Grocsis Akademia 1-0





O echipă destul de obosită a „Bătrânei Doamne” a disputat în această dimineață al patrulea amical al verii. Adversară i-a fost echipa de Liga 3-a maghiară, Szeged Grocsis Akademia, ajunsă în eșalonul trei.

Ionuț Popa a început partida cu aceeași defensivă de acum bătută în cuie, cu mențiunea că juniorul Copaci are o concurență importantă în accidentatul Vădrariu. Schimbările au fost operate de la mijloc în sus, Enescu și Stahl apărând în premieră în amicalele estivale.

Deși partida a avut un ritm acceptabil, ocaziile au fost foarte puține la cele două porți. La mijlocul primei părți, David Popa a ajuns periculos în careul de 6 metri, dar mingea i-a rămas puțin în spate în momentul finalizării. După o jumătate de oră de joc, Stahl a fost împins în careu de Paszka, iar Ardelean a dictat penalty. La punctul cu var s-a prezentat tot D. Popa, dar a tras în transversală și a ratat deschiderea scorului. Maghiarii au avut și ei câteva șarje ofensive, fiind – însă semnalizați de mai multe ori în offside. Când nu s-a întâmplat acest lucru, Mate l-a evidențiat pe Bodea cu un șut totuși destul de slab de la marginea careului.

Deși a avut sânge proaspăt încă din startul actului secund, Ionuț Popa nu a primit un joc mai legat și amenințător pentru buturile adverse. Arădenii au măcinat în gol până în minutul 78. Atunci, Suslak a trimis cu efect în careu dintr-o lovitură liberă, Manea a preluat în 12 metri și l-a lobat elegant pe portarul maghiarilor. Imediat după, Pop a reușit un dribling scurt în careu, dar a tras slab din careu, exact pe direcția goal-keeperului lui Szeged. Cu 8 minute înainte de final, Hegedus a ratat din poziție de singur cu Zamfir, așa că amicalul avea să fie decis de fundașul Alex Manea, marcator și în urmă cu o săptămână, în Ungaria, în amicalul cu Ripensia.

Formații:

UTA: Bodea (62 Zamfir)  – Costin (62 R. Iuga), Manea (85 Gall), Benga, Copaci (60 Suslak) – Oprea (46 Coulibaly), Enescu (62 Opriș) – Stahl (62 Prună), Petriș (46 Janos), Petra (46 Matei) – D. Popa (46 Al. Pop).

Szeged: Alexsic – Achim, Toth, Farkas, Paszka – Balogh, Povaszai, Olah, German – Szabo, Mate. Au mai jucat: Szantai – Kosuba, Manga, Nicorec, Coroian, Moga, Zadori.

Arbitri: Mircea Ardelean – Gabriel Hărduț, Alin Dehelean

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button