Liga a 3-a

UTA a făcut cerere de înscriere în Liga 3-a: „Nu mai trebuie să dăm drumul jucătorilor tineri, iar aceștia ne vor ajuta la completarea lotului”



După un sezon cu trei formații la nivelul celui de-al trei eșalon fotbalistic, Aradul ar putea trece la unul cu…cinci. Celor de la Național Sebiș, Șoimii Lipova și Lunca Teuz Cermei li s-a adăugat prin promovare Crișul Chișineu Criș, în timp ce UTA II ar putea primi și ea un loc ca și „satelit” al echipei de Liga 2-a.

De altfel, „roș-albii” au jucat în Liga 3-a în stagiunea 2016-2017, dar, retrogradând, nu au mai făcut o solicitare de reînscriere. „Este foarte important să avem echipă în Liga 3-a, iar în acest sens am fost sprijiniți mult o persoană căreia nu aș vrea să îi dau numele pentru a-i face reclamă. Am susţinut demult această idee, pentru că jucătorii au altă motivaţie. În acest fel, nu mai trebuie să le dăm drumul jucătorilor tineri, cum a fost cazul lui Costin sau Copaci, iar aceştia pot ajuta la crearea unui lot mai complet. Altfel, vedeți și dumneavoastră cât de greu este să transferi jucători”, a spus Ionuț Popa, principalul „artizan” al proiectului UTA II în Liga 3-a.

Dacă Federația Română de Fotbal va accepta cererea „Bătrânei Doamne”, la echipa a doua vor evolua jucătorii care nu prind lotul în Liga 2-a și mare parte din generația 2001 a lui Sandu Gaica și Adi Ungur, care nu nu va fi angrenată în nicio competiție oficială de juniori la nivel național. Probabil, echipa își va desfășura meciurile de pe teren propriu tot pe sinteticul de pe „Motorul.









8 comentarii

  1. Din articolele publicate până acum reieșea că echipa abia are cu ce să funcționeze în liga secundă… Că Primăria nu dă bani, că investitorii nu se arată, iar sponsorii nu se înghesuie… Și, dintr-o dată, apare o cerere de înscriere a unei echipe secunde în liga a 3-a! Dincolo de includerea în competiție a unei echipe care, sportiv, nu are ce să caute acolo, apar întrebările: (1) Dacă de-abia ajung banii pentru liga a doua, de unde vor fi acoperite cheltuielile echipei a doua? (2) Dacă au apărut bani, cine știe de unde, nu mai bine erau folosiți fie pentru a termina lucrările la „Motorul” sau la Sânnicolaul Mic? (3) Nu era, totuși, mai simplu, ca AFC UTA să colaboreze mai strâns cu echipele arădene sau din zonă de liga a 3-a pentru a rula / transfera jucători? (4) Ce fel de campionat este această ligă a 3-a în care pot fi înscrise echipe care, sportiv vorbind, nu au nici în clin, nici în mânecă, vreo legătură cu competiția?
    Și strict despre titlul articolului, poate că ar merita adaptat puțin să nu creadă lumea că la Arad se întâmplă ca la Afumați…

    0
    0
    1. Cind eu va spuneam ca tinta conducerii nu este sa construiasca o echipa de B redutabila, ci sa existe loc pentru toti tinerii- cititi …juniorii- ( majoritatea co-proprietate), pentru progres si eficienta, la vanzari, unii ziceau ca bat campii. O echipa de C necesita cheltuieli mari (transport, hotel. organizare, salarii) care bani… se vor lua tot….de la UTA, din cei veniti..de unde vin banii…… Sebisul, Lipova Cermei si de acum Chisineu Cris sint destule locuri unde se pot rula juniorii aradeni, nu ne-ar mai trebui si UTA, de liga a treia. Intrebatile Dlui Calin Veghes sint pertinente. Tinerii puteau juca in Judet, ca si atunci cind am avut 3 echipe ( B, C, J ) ultimile doua tot in coada au fost. Ce „progres ” a fost asta, ca dupa Man si Petre este…vid ?. Ii spun dlui Veghes ca Afumatiul nu „s-a desfiintat”, ci s-au inteles cu Metaloglobus si aia revin in locul lor. Conducerea UTA ne spune , pe de o parte ca avem o perioada de… low cost, dar pe de alta parte baga bani inutil, aiurea, intr-o echipa fara rost ( cind avem inca 4 din judet in C). Nu ma mira, de mult spun ca, la UTA, Conducerea isi vede de treaba ei, in intersezon arunca „petarde si fumigene ” ( investitori misteriosi, manager,ca vine Dl Stan, interes crescut, pentru UTA, etc), pentru ca, la final sa aplice aceiasi veche placa : „La vremuri noi,..tot noi”. Adica tot Dl Meszar & Co. Pot face asta pentru ca sint pusi acolo cu voia si sub obladuirea Primarului, care da banii. .Mi s-a transmis , deja, supararea lor pentru ceea ce spun, dar nu am mintit, niciodata, despre ceea ce vad la UTA…niciodata. Eu vad UTA altcumva, nu …ca ei !

      0
      0
      1. vor fi cheltuieli destul de mari la Liga 3 … sunt 5 echipe din Arad, 5 echipe din Timis, 2 din Hunedoara, 1 din Caras, deci sunt deja 13 la care eu cred ca se vor adauga ori 3 din Dolj ori 3 din Alba … va fi o serie de 16, parerea mea.

        0
        0
      2. Afumațiul a realizat că nu are rost să joace degeaba într-o competiție care nu-i oferă nicio perspectivă: de promovat n-aveau cum, de retrogradat, iar, nu prea aveau cum. Ce rost are să fii pe 6 sau pe 10, dar chiar și pe 4, în liga secundă de la noi? Nu cred că s-au înțeles cu Metaloglobus: puteau s-o facă în penultima etapă și să le dea un punct (deși, ceva a fost atunci pentru că după 2-0 la pauză ilfovenii au tras următorul șut pe spațiul porții bucureștene abia în minutul 90!)…
        Ce-mi pare mie rău e că într-un oraș ca Aradul, cu multă istorie fotbalistică, se preferă „proiecte” de moment în locul unei construcții pe termen mediu și lung. Așa cum arată lucrurile acum, nu cred că Aradul va mai ajunge foarte curând în prima ligă.
        Ce nu vor sau nu pot înțelege cei care se ocupă acum de AFC UTA este că din liga secundă nu poți nici să faci bani vânzând jucători (pentru că vin de la nivelul doi, deci automat vor fi mai ieftini), nici să câștigi din drepturi TV (pentru că nu plătește nimeni serios, mai ales în România, să vadă meciuri, cele mai multe, lamentabile) și nici să reziști prea mult, pe bani publici și puțini bani privați, într-un oraș a cărui economie este la decenii distanță de ceea ce a fost…
        Cei care țin acum AFC UTA fruntașă în satul ei ar trebui să știe că îi compromit, iremediabil, viitorul.

        0
        0
  2. Liga 3 e pretențios spus când nici a doua nu merită titulatura. E a doua pentru că e după prima. ! Când pățești odată cu schimbarea totală a lotului ar trebui sa fii circumspect cu ” sateliții” Rolul trebuie jucat de concitadine,care chiar doresc astfel de împrumuturi. Pe deasupra sunt și sub vârsta echipelor competitoare. Altfel apar iar în coadă diviziei cu moralul făcut praf .Junior de 18 ani care nu are perspectiva de a promova trebuie eliberat. Când erau bani mergea „” primavera ” La multi această primăvară arată că o toamna sumbră ,aproape de iarna.

    0
    0
  3. @Ionescu Gavrila….ai si nu ai dreptate…in felul spus de tine!Nu pot sa-ti dau nici like nici dislike,acesta este adevarul!Pe undeva pe la mijloc….
    Ai o pepiniera frumoasa,produci pe banda rulanta,dar apoi ce faci cu ei?Vrei performanta la UTA mare,dar nu ii poti arunca direct in lupta,necopti fiind.Atunci decat sa-i tii pe banca,mai bine le dai drumul!Dar unde?Cermei,Lipova…. sau Resita,Lugoj….Problema ca nu exista o persoana,sau 2-3,care sa fie platiti sa-i monitorizeze pe unde sunt dati imprumut si se merge pe relatii si telefoane directe….”ce mai fac(eti)?Ca apoi sa-i aduci din nou in probe cand camara este goala?
    Aici se scurge picatura cu picatura,munca si investitia in ei!Cand scot capul si isi dau drumul,ii iau altii!
    Prima data trebuie sa ai rezultate la prima echipa si clauza importanta sa poata reveni oricand!
    Si acum apare din nou importanta echipei satelit,de Liga a 3-a,dar tratata in modul serios,nu doar asa…ca sa fie.
    Cum face Hagi?Aduce cativa jucatori importanti(Eric,Boli,Tucudean,Ganea,etc),cladeste un schelet de baza si pe langa ei mai apar juniori din pepiniera proprie maxim incurajati sa puna osul,fara ca nimeni sa nu le taie capul!Si iaca asa pleaca un Tanase,Coman,Razvan Marin,mai recent Cicaldau,la echipe importante si aduce din urma,mereu si mereu, alti juniori!Adica nu-i vantura,doar asa ca sa scape de ei!Ochii sunt mereu asupra lor si toti au sanse egale sa revina la matca,in orice secunda!
    Si daca Hagi nu le da sanse,sau nu este zgarcit in transferuri,atunci nimeni!

    0
    0
    1. @Giro, citeva comentarii, la ce spui : prima ,”coproprietarii” prefera sa ramana tinerrii la UTA, ca nu platesc din buzunar, de ce sa isi miste picioarele prin judet, sa ii vada ? secunda,parerea mea este ca nu poti compara ce face Hagi cu ce face UTA, Hagi are Academia lui, si totusi a dat in intersezon vreo 10 juniori, inprumutati, la altii,doar U Cluj a luat 3-4, si apoi Petrolul, etc. La UTA nu exista, la juniori ” calificarea” si conditiile,in pregatire ca la Hagi. Sa nu intelegi ca l-as critica pe Hagi, sau ceea ce ai spus.Fiecare tanar e responsabil- in primul rand el- de viitorul lui, el, parintii lui, apoi clubul. Apropos cine ar fi de vina pentru ca de la UTA Tanase, Jorza, si ceilalti tineri nu au progresat desi joaca in B de vreo 2-3 ani ? Ca o parere, anul trecut zona under 21 la UTA a fost sub nivelul necesar, asta este clar

      0
      0
  4. cu juniori care au pierdut finala cu hagi ce se va întâmpla exact că și cei care au luat campionatul la juniorii batindui atuncii pe Ganea cicildau vina etc ce sa ales de eii atuncii trebuiau promovării la echipa mare căluții și dacă retrogradam dar se forna o echipa de liga 1 locurile 1-6 de ce nu sa făcut???

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button