CM Rusia 2018

Recorduri depășite sau egalate la Mondialele din Rusia: Două îi aparțin chiar „balonului de aur” en-titre!





Cupa Mondială din 2018 s-a încheiat duminică, odată cu victoria Franței cu 4-2 în finala împotriva Croației. Dar, pe parcursul lunii petrecute în Rusia, mai multe recorduri au fost egalate sau depășite.

Mexicanul Rafael Marquez a devenit al treilea jucător, după compatriotul său Antonio Carbajal și germanul Lothar Matthaus, care joacă la cinci turnee finale, el fiind prezent la toate edițiile din 2002 încoace. De asemenea, fostul fundaș al Barcelonei a mai stabilit alte două borne greu de egalat: cinci turnee ca și căpitan, respectiv 17 partide cu banderola pe mână.

Mai apoi, legendarul portar al Egiptului, Essam El-Hadary, a devenit cel mai bătrân jucător care intră pe teren la un meci de la turneul final, la vârsta de 45 de ani și 161 de zile, ba chiar a apărat și un penalty în partida contra Arabiei Saudite.

Jucători precum cei doi menționați mai sus au contribuit și la media de vârstă a turneului, puțin sub 28 de ani, cea mai mare din istoria CM. Portughezul Cristiano Ronaldo a stabilit și el două cifre impresionante și anume: cel mai bătrân jucător care marchează un hat-trick la turneul final (33 de ani și 130 de zile) și jucătorul care marchează la patru Cupe Mondiale diferite (record deținut la egalitate cu Pele, Miroslav Klose și Uwe Seeler).

Turneul din Rusia a fost cel mai productiv din punct de vedere al penalty-urilor acordate de „centrali”, introducerea arbitrajului video(VAR) fiind principala cauză. Au fost 29 de „bucăți”, dintre care 22 transformate, ambele cifre fiind recorduri pentru un turneu final.

Daniel Subasic a devenit în optimea cu Danemarca al doilea portar care apără trei penalty-uri în aceeași serie, după portughezul Ricardo (în meciul contra Angliei în 2006). Totodată, fundașul lui Monterrey, Jesus Gallardo, a încasat cel mai rapid cartonaș galben din istoria Mondialelor. S-a întâmplat după doar 11 secunde, în meciul Mexic – Suedia. Tot la capitolul cartonașe s-a remarcat și argentinianul Javier Mascherano, care, cu cele două avertismente încasate în Rusia a ajuns la un total de șapte, depășindu-l pe celebrul Zinedine Zidane (6).









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button