Fotbal judetean

Stupar a devenit oficial noul antrenor al pecicanilor: „Indiferent de lotul cu care vom pleca la drum, nu ne putem propune decât să câștigăm fiecare meci”



După doi ani de zile, Dan Stupar și-a încheiat contractul cu Federația Română de Fotbal. Fostul fundaș al UTA-ei a activat ca antrenor federal la Centrele de Excelență de la Deva și Târgu Mureș și, în ciuda faptului că era dorit cu insisțență și pe mai departe sub „tricolor” a ales să se întoarcă acasă. „Aveam două familii, una fotbalistică și alta în sânul căminului. Fiindcă odată cu mutarea Centrului de Excelență la Târgu Mureș, distanța între ele devenise prea mare, am decis să optez pentru familia de la Arad. Doi ani le-am dedicat trup și suflet băieților de la lot, acum va fi invers. Pe plan profesional, voi continua la Pecica, un club ce m-a dorit insistent și în vara în care am plecat de la UTA la Deva și le-am promis încă de atunci că la întoarcerea acasă voi pregătit această echipă”, a spus Stupar.

Acesta a sunat adunarea trupei „galben-albastre” încă de săptămâna trecută. Echipa trece prin transformări importante în această vară, atâta timp cât Vali Fritea, Dolga, Radu Popa, Edi Varga, Marcel Bercu sau Erich Wild nu vor mai continua la Pecica, în timp ce Vlad pare să fi acceptat oferta Cermeiului. Tot sub comanda lui Radu Anca sunt și Alex Capătă și Sergiu Aldan, fotbaliști ofertați și de Progresul. Aldan chiar a semnat un contract, pe care, din câte se pare, președintele executiv, Cristi Pilan, l-a și înregistrat la Asociația Județeană de Fotbal Arad. „Sergiu e un fotbalist în care eu am mare încredere și care a progresat la juniorii UTA-ei atâta timp cât l-am antrenat împreună cu Adi Ungur. Conducerea clubului i-a făcut o ofertă, am înțeles că a și semnat un contract, mai departe nu știu ce va fi. Doar cei din conducere pot decide dacă vor renunța la înțelegerea cu el, pe de altă parte s-ar putea crea un precedent periculos pentru toți jucătorii aflați cu noi sub contract”, a mai precizat noul tehnician al Progresului.

Există și trei transferuri bătute în cuie de pecicani, iar două dintre ele îi vizează pe doi dintre vecinii din Nădlac. „Din câte știu, atacantul Dan Puie și mijlocașul Bogdan Gyebnar sunt jucătorii noștri. Totodată, Gabi Pop, fostul meu elev de la juniorii UTA-ei, a acceptat și el să lucreze din nou cu mine, va fi un jucător foarte important la mijlocul terenului. În rest, e destul de dificil să facem un lot exact cum ne-am dori noi, atâta timp cât, vor fi cinci echipe de Liga 3-a în noul sezon. Dar, indiferent de lotul cu care vom pleca la drum, nu ne putem propune decât să câștigăm fiecare meci. Cine mă cunoaște, știe că îmi doresc mult să câștig mereu, iar pentru asta ar trebui să mărim la patru numărul de antrenamente săptămânale. E nevoie de multă muncă, de seriozitate, dar și răbdare din partea tuturor. Un grup puternic nu-l creezi peste noapte și va trebui să știm să gestionăm și momentele dificile prezente în viața fiercărei echipe din această lume”, ne-a mărturisit Dan Stupar.

Acesta intenționează să colaboreze pe mai departe cu Răzvan Fritea din postura de antrenor secund-jucător, un răspuns din partea fostului mijlocaș al UTA-ei, U. Craiova sau Gloria Bistrița fiind așteptat și azi. Seria de amicale a celor de la Progresul Pecica începe sâmbătă împotriva divizionarei a treia, Lunca Teuz Cermei.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button