După desființarea Timișoarei, Brosovszky se retrage definitiv din activitate: „Mi-a făcut și Aradul o ofertă, dar nu voi continua”

După desființarea Timișoarei, Brosovszky se retrage definitiv din activitate: „Mi-a făcut și Aradul o ofertă, dar nu voi continua”

„Minunea blondă” a baschetului feminin își va încheia defintiv cariera de jucătoare. Monika Brosovszky-Boriga a mai avut o tentativă de acest gest în vara anului 2015, dar o ofertă de la SCM Timișoara a readus-o pe parchet în februarie 2017.

A promovat în primul eșalon cu teamul de pe Bega, dar desființarea acestuia a făcut-o să ia decizia finală a retragerii.   „Eu aveam de gând să mă retrag, dar pentru că am fost un grup atât de frumos aici și lumea din Timișoara a fost extraordinară – președinte, staff-ul, jucătoarele, suporterii – m-am decis să mai joc un sezon, ultimul. Acum, că s-a desființat echipa, cred că e gata pentru mine, închei cariera… Poate această desființare e un semn, iar de data aceasta mă retrag așa cum am vrut, așa cum am visat” a declarat fostul număr 10 al ICIM-ului pentru scmtimisoara.ro

Jucătoarea cu peste 250 de selecții în echipa națională de baschet feminin a fost curtată de mai multe echipe în această vară, inclusiv de FCC ICIM, însă a considerat că retragerea e soluția cea mai potrivită. „Aradul mi-a făcut o ofertă. Dar nu este vorba numai despre Arad, ci și de alte echipe, însă nu voi continua. Mă voi concentra mai mult pe copil, pe familie. Oricum, mi-a fost foarte greu, am făcut  sacrificii, am făcut naveta, a fost mult pentru mine”, a adăugat Brosovszky.

Monika Brosovszky-Boriga are în palmares șapte titluri de campioană naţională, dintre care patru cu ICIM Arad şi trei cu echipa din Târgovişte. Cu formația arădeană şi-a mai trecut în cont trei medalii de aur în Liga Europei Centrale şi tot atâtea în Cupa României. În țară, baschetbalista ajunsă la 44 de ani a mai activat, pe lângă SCM Timișoara și la LMK Sfântu Gheorghe, iar în străinătate la DKSK Miskolc (Ungaria) și Cajacanarias Las Palmas (Spania).

Facebook Comments
3
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.