BaschetzTOP ARTICOLE

După desființarea Timișoarei, Brosovszky se retrage definitiv din activitate: „Mi-a făcut și Aradul o ofertă, dar nu voi continua”





„Minunea blondă” a baschetului feminin își va încheia defintiv cariera de jucătoare. Monika Brosovszky-Boriga a mai avut o tentativă de acest gest în vara anului 2015, dar o ofertă de la SCM Timișoara a readus-o pe parchet în februarie 2017.

A promovat în primul eșalon cu teamul de pe Bega, dar desființarea acestuia a făcut-o să ia decizia finală a retragerii.   „Eu aveam de gând să mă retrag, dar pentru că am fost un grup atât de frumos aici și lumea din Timișoara a fost extraordinară – președinte, staff-ul, jucătoarele, suporterii – m-am decis să mai joc un sezon, ultimul. Acum, că s-a desființat echipa, cred că e gata pentru mine, închei cariera… Poate această desființare e un semn, iar de data aceasta mă retrag așa cum am vrut, așa cum am visat” a declarat fostul număr 10 al ICIM-ului pentru scmtimisoara.ro

Jucătoarea cu peste 250 de selecții în echipa națională de baschet feminin a fost curtată de mai multe echipe în această vară, inclusiv de FCC ICIM, însă a considerat că retragerea e soluția cea mai potrivită. „Aradul mi-a făcut o ofertă. Dar nu este vorba numai despre Arad, ci și de alte echipe, însă nu voi continua. Mă voi concentra mai mult pe copil, pe familie. Oricum, mi-a fost foarte greu, am făcut  sacrificii, am făcut naveta, a fost mult pentru mine”, a adăugat Brosovszky.

Monika Brosovszky-Boriga are în palmares șapte titluri de campioană naţională, dintre care patru cu ICIM Arad şi trei cu echipa din Târgovişte. Cu formația arădeană şi-a mai trecut în cont trei medalii de aur în Liga Europei Centrale şi tot atâtea în Cupa României. În țară, baschetbalista ajunsă la 44 de ani a mai activat, pe lângă SCM Timișoara și la LMK Sfântu Gheorghe, iar în străinătate la DKSK Miskolc (Ungaria) și Cajacanarias Las Palmas (Spania).









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button