Cluburi polivalentezTOP ARTICOLE

Tenis de masă: Irina Rus e campioană europeană cu echipa României de cadete





Performanţă excepţională obţinută aseară de naţionala de junioare II (cadete) a României, care a devenit campioană continentală la Europenele de tenis de masă, de la Cluj-Napoca. Din rândul tricolorelor face parte şi clujeanca Irina Rus – legitimată la CS Municipal Arad – alături de Elena Zaharia, Luciana Mitrofan şi Ioana Sîngeorzan. Debutantă la Europene, Rus, 15 ani, a contribuit la performanţa tricolorelor cu victoria la dublu din grupă, alături de Sîngeorzan, 3-0 cu Italia.

România a încheiat prima grupa sa, cu punctaj maxim, după victorii pe linie cu Italia, Moldova şi Belgia, iar apoi, a învins categoric, pe rând, Ucraina, 3-0 în optimi, Polonia, 3-0 în sferturi şi Franţa, 3-0 în semifinale. În marea finală, cu Rusia, una foarte disputată, fetele noastre s-au impus cu 3-2 la general, punctele echipei antrenate de Marian Filipaş şi Cristian Podar fiind aduse de Elena Zaharia şi Luciana Mitrofan, la simplu şi împreună, la dublu, cele două punctând şi în celelalte jocuri eliminatorii.

În finală, Zaharia a trecut de Elizabet Abraamian cu 3-2, Mitrofan a învins-o pe Arina Slautina cu 3-1, iar în proba de dublu Zaharia şi Mitrofan au câştigat cu 3-0 în faţa cuplului Abraamian/Slautina. Zaharia a fost întrecută de Slautina cu 3-2, iar Mitrofan a fost învinsă de Abraamian cu 3-1. Echipele de juniori şi junioare ale României, care aveau asigurate medaliile de bronz, au câştigat finalele mici şi şi-au asigurat astfel calificarea la Campionatele Mondiale de juniori.

Irina Rus e pregătită la CSM Arad de antrenorii Cristian Dodean şi Livia Căruceru: „E primul European pentru ea, sunt fericit că a obţinut acest rezultat. Sper ca acest titlu european să o propulseze şi mai sus pe viitor. Chiar dacă e clujeancă, reprezintă Aradul şi CS Municipal, ne mândrim cu ea!”, ne-a declarat Cristi Dodean, încrezător în viitorul echipei de Superligă, care ar urma să primească sânge proaspăt din toamnă.

csmarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button