Crisul Chisineu-CrișFotbal judeteanzTOP ARTICOLE

Răzbunarea „alb-albaștrilor” a venit în Supercupă: Crișul Chișineu Criș – Victoria Zăbrani 1-0





Stagiunea 2018-2019 a fotbalului județean a pornit, astăzi, oficial cu meciul dintre câștigătoarea Cupei, Victoria Zăbrani și cea a Ligii 4-a, Crișul Chișineu Criș. De altfel, promovând în eșalonul trei, formația de pe Crișul Alb trece prin destule transformări la nivel de lot, utilizând deja o parte din noile achiziții. Și Cristi Irima a reușit niște mutări importante în această vară, în special pe fază defensivă, una dintre ele fiind realizată chiar de la adversarul de azi, respectiv Mădălin Tomuț.

Așadar, în meciul de Supercupă de la Șiria, teamul lui Adi Abrudean căuta răzbunarea pentru eșecul din finala Cupei, disputată în urmă cu două luni pe aceeași arenă „Otto Greffner”. Pe cale de consecință a atacat încă din minutul 1, iar Modan a cerut penalty după „menghina” pregătită de Topai și Bier. Golgheterul „alb-albaștrilor” nu s-a descurajat și, 16 minute mai târziu, a marcat primul gol al partidei. După o contră rapidă, mingea a ajuns pe dreapta la Alin Mihai, acesta a centrat perfect și Nicu Modan a pus latul din 6 metri. În replică, Zele a încercat vigilența lui Mucha de la 30 de metri, însă tot Modan a avut o ocazie importantă să facă 2-0. De data aceasta, centrarea i-a aparținut lui Ciornei și fostul atacant al Luceafărului a reluat cu capul peste poartă (min. 26). În rest, prima parte a fost echilibrată, fără situații de poartă.

Deși au avut și forțe proaspete pe teren, combatantele s-au tatonat (și) în primele 20 de minute ale actului secund. Monotonia a fost spartă de o fază superbă a Crișului. Piț a centrat de pe dreapta, Modan a lovit mingea din foarfecă, ce s-a dus la rădăcina barei din dreapta lui Șoltesz. După numai 2 minute (66), a fost rândul lui Băd să tragă cu sete de la 25 de metri, dar transversala l-a salvat pe Mucha. Au urmat un alt sfert de oră tern, întrerupt de voleul peste poartă al lui Adi Piț la pasa juniorului utist, Alex Lezeu. Ultima situație a partidei i-a aparținut tot Crișului, mai precis lui Clej, care a tras bine de la 18 metri, dar Șoltesz a fost atent.

Ultimul fluier al lui Saladea, venit după 4 minute de prelungiri, a consființit răzbunarea Crișului pentru eșecul neașteptat din finala Cupei. Iar primul trofeu al stagiunii în fotbalul județean merge la o echipă angrenată de acum în competiția Ligii a 3-a, păstorită de Federația Română de Fotbal.

Formații:

Crișul: Mucha – Ciornei (46 Maghici), A. Pavel, Ianc, Siminic – Piț, Lezeu, Gâlcă, Pirtea (46 Clej) – Al. Mihai, Modan.

Zăbrani: Șoltesz – Topai, Bier (76 Hodan), Edu, Tomuț – Francescu, Simion (46 Măgulean) – Gherghel, Fl. Pavel,  Zele – Băd.

Au arbitrat: Sorin Saladea – Alina Mihoc și Sebastian Pantea.

Observatori AJF: Daniel Scridon și Leontin Buda.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button