Pariuri sportive, gaming și casino

Premier League 2018 – 2019: Provocările cu care se confrunta cei 6 antrenori ai echipelor de top



Noul sezon din Premier League va debuta pe data de 10 august, până atunci fiecare din cele 20 de echipe participante încercând să aducă jucătorii de care au nevoie şi să-se definitiveze loturile.

Însă cu siguranţă că lupta pentru titlu se va da între primele 6 echipe care au ocupat această poziţie sezonul trecut: Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, Liverpool, Chelsea şi Arsenal Londra. Asta dacă nu va apărea o surpriză gen Leicester ca acum două sezoane în urmă. Dar, având în vedere bugetele principalelor forţe din Anglia, probabilitatea este destul de mică. Dar… niciodată să nu spui niciodată!

În continuare vom analiza cele 6 formaţii din punct de vedere al conducerii lor tehnice şi al provocărilor cu care se confrunta „managerii” acestora – cum sunt ei numiţi în campionatul în care se învârt cei mai mulţi bani. Pentru că, chiar dacă Spania domină cupele europene de ceva vreme încoace, cu siguranţă că cel mai echilibrat şi mai spectaculos campionat din lume rămâne Premier League. Va deveni spaniolul Pep Guardiola primul antrenor de la Sir Alex Ferguson încoace care reuşeşte să câştige trofeul de campion pentru doi ani consecutiv? Scoţianul reuşea ultima dată acest lucru cu Manchester United (clubul cu cele mai multe titluri câştigate, 20) în sezoanele 2007–08 şi 2008–09, de atunci încoronându-se, în oridine cronologică: 2009-10 Chelsea, 2010-11 Manchester United, 2011-12 Manchester City, 2012-13 Manchester United, 2013-14 Manchester City, 2014-15 Chelsea, 2015-16 Leicester City, 2016-17 Chelsea, 2017-18 Manchester City.

Casele de pariuri așteaptă cu nerăbdare începerea meciurilor din Premier League, case de pariuri online ca Netbet, 888sport sau Efbet România pregătind deja oferte pentru meciurile din Premier League. În offline, Favbet este una din puținele agenții care oferă pariuri speciale și pariuri LIVE pe campionatul Angliei și una din agențiile cu cele mai multe piețe și opțiuni de pariere din România pe meciurile LIVE.

Pep Guardiola – Manchester City: Îşi va păstra titlul cucerit anul trecut?

Făcând abstracţie de evoluţia din UEFA Champions League, pentru City sezonul trecut a fost unul de vis, reuşind să bată aproape toate recordurile în drumul lor spre al cincilea titlu de campioană: au înscris cele mai multe goluri din istorie – 106, au avut cele mai multe victorii – 32, acumulând totodată cele mai multe puncte, nici mai mult nici mai puţin de 100. Da, aţi citit bine, o sută de puncte, terminând cu 19 puncte avans faţă de vicecampionii concitadini de la United. Realizări de-a dreptul extraordinare, pe care Guardiola trebuie să le depăşească în acest sezon. Pare imposibil, nu-i aşa? Sau măcar să păstreze aceleaşi standarde în 2018/19. Dar cu siguranţă că niciun fan City nu s-ar supăra dacă echipa va înscrie mai puţine goluri şi va aduna sub 100 de puncte, dar titlul ar rămâne pe Stadionul Etihad. Chelsea Londra în sezoanele 2004-05 şi 2005-06 şi Manchester United în 2006-07, 2007-08 şi 2008-09 (chiar trei trofee consecutine) au demonstrat că se poate.

Iar jobul spaniolului va fi să-şi să-și păstreze jucătorii motivați și să se asigure că aceştia nu vor avea o stare firească de automulțumire după performanţele realizate sezonul trecut. Iar pericolul este să se creadă dinainte campioni! Este tocmai ce le-a reproşat Pep după dubla din Liga Campionilor cu Liverpool, când au fost eliminaţi, chiar dacă veneau din acelaşi campionat iar diferenţa de puncte dintre cele două echipe era enormă. O altă întrebare aflată pe buzele tuturor ziariştilor este dacă va aborda aceeaşi tactică şi acelaşi stil de joc ca în sezonul precedent sau dacă va încerca să inoveze din nou, Guardiola fiind recunoscut pentru acest lucru. Iar în ceea ce priveşte transferurile, mai are nevoie să aducă jucători exponenţiali sau va încerca să nu strice echilibrul unei echipe câștigătoare? Timpul ne va răspunde la aceste întrebări, dar cu siguranţă că ţelul propus anul acesta este, pe lângă ridicarea trofeului de campioni interni şi câştigarea Ligii Campionilor.

Jose Mourinho – Manchester United: Evitarea sindromului celui de-al treilea sezon petrecut la aceeaşi echipă

Dacă privim doar din punctul său de vedere, pentru Mourinho cea mai mare provocare este să se asigure că istoria nu se repetă. Pentru că în ce-al de-al treilea sezon petrecut atât la Chelsea Londra, cât și la Real Madrid lucrurile au stat cel mai prost, nemaiobtinând performanţele sezoanelor anterioare. Diferenţa de această dată este că el nu și-a atins încă obiectivele  cu Manchester United în cele 2 sezoane anterioare, obţinând la această echipă doar trofeul Europa Leagie şi pe cel al Cupei Ligii în primul sezon, iar anul trecut doar trofeul onorific de vicecampion. Progresul a fost reprezentat aşadar de clasarea superioară în clasament, de la locul 5 în sezonul 1016 – 2017 la locul 2 în ediţia 2017 – 2018. Însă firesc pentru fanii diavolilor roşii este ca următorul pas să fie urcarea a încă unei poziţii şi cucerirea trofeului de campioni. Iar în UEFA Champions League calificarea cel puţin în finală. Liverpool a demonstrat anul trecut că se poate. Aşa cum el însuşi declara, sunt foarte multe aspecte la care lucrează şi cu siguranţă că vor fi îmbunătăţite, încercând să aducă cea mai titrată echipă din campionatul englez acolo unde îi este locul.

Mauricio Pochettino – Tottenham Hotspur: Schimbarea stadionului unde echipa îşi dispută meciurile de pe teren propriu

Pochettino tocmai ce și-a prelungit în luna mai înţelegerea cu Spurs, semnând un nou contract valabil pe cinci ani, asigurându-se astfel că va conduce echipa şi pe noul stadion, cel mai probabil încă din acest sezon. Noua arenă de 62.000 de locuri fără îndoială că va oferi beneficii financiare importante pentru club pe termen lung, însă această tranziție prezintă numeroase provocări pe termen scurt.

Rivalii londonezi Arsenal și West Ham au făcut acest pas şi a fost destul de dificil: trebuie să te adaptezi repede la noul stadion, unde să simţi într-adevăr că-ţi joci meciurile „acasă”, iar implicațiile asupra begetului datorită acestor cheltuieli sunt imense. Cu datorii de achitat, Pochettino știe că fondurile pentru transferuri vor fi limitate , iar venirile de jucători vor trebui să fie echilibrate cu plecările.

Acesta va trebui să aibă un parcurs cât mai lung cu echipa şi în Liga Campionilor, datorită veniturilor substanţiale care vin din această direcţie, bani care vor fi folosiţi pentru amortizarea noului stadion. Aşa că depinde numai de el cum va gestiona situaţia şi cum îşi va fixa priorităţile. Ca şi valoare de piaţă a lotului, între granzi Spurs este de-abia pe locul 5, însă Pochettino îşi cunoaşte perfect jucătorii şi are deplină încredere în ei, conştient că pot învinge orice adversar. Dubla cu Real Madrid din grupele UCL din sezonul trecut în care Tottenham a luat 4 puncte din 6 stă mărturie.

Jurgen Klopp – Liverpool: Presiunea titlului

Douazecisinouă de ani au trecut de când Liverpool cucerea ultima dată titlul de campioană în Premier League, mai precis în sezonul 1989-90. Iar la prezentarea sa ca şi noul antrenor al cormoranilor în anul 2015, Klopp a spus că se așteaptă să câștige laurii de campion cam în termen de patru ani de la numire. Însă trofeele nu au fost încă prezente, cu toate că echipa a fost foarte aproape, jucând finale în Champion League, Europa League şi Cupa Ligii. 

Dar iată că Klopp intră în sezonul cu numărul 4 şi fanii sunt foarte nerăbdători, dar şi optimişti în acelaşi timp, după ce anul trecut echipa lor favorită a fost vicecampioana Europei, învinsă în finală UCL de Real Madrid. Vara aceasta transferurile au fost pe măsură, fiind deja aduşi mijlocaşul central Naby Keita de la Leipzig, brazilianul Fabinho de la Monaco, elveţianul Xherdan Shaqiri de la Stoke City și portarul Alisson, de la AS Roma, acesta din urmă pentru nu mai puţin de 75 de milioane de euro, devenind cel mai scump transfer din lume în ceea ce prieveste un apărător al buturilor. În plus, conducătorii cormoranilor  au reuşit să-l păstreze şi pe Mohamed Salah, cel mai bun jucător din Premiere League sezonul trecut, care a semnat un nou contract în iulie. Echipa pare astfel foarte puternică, să vedem dacă şi Jurgen Klopp se va ţine de cuvânt.

Maurizio Sarri – Chelsea Londra: Implementarea sistemului şi a stilului de joc

Iată că echipele care nu au prins podiumul şi nu au performat nici în Champions League au preferat să-şi schimbe antrenorii. Maurizio Sarri a fost adus de la vicecampioana Italiei, Napoli, înlocuind chiar un conaţional de-al său, Antonio Conte. Neclasarea pe un loc de Champions League a contat decisiv, chiar dacă nu mai departe de un sezon Conte câştiga titlul. Cu toate că plecarea părea inevitabilă, aceasta s-a produs relativ târziu, pe data de 12 iulie, astfel că această întârziere pune presiune pe succesorul său, Sarri, care va avea doar câteva săptămâni la dispoziţie să implementeze echipei un stil de joc total diferit faţă de cel din sezonul trecut. Pentru că suntem siguri că aşa se va întâmpla, deoarece diferenţele între ce juca Chelsea şi cum se mişcau cei de la Napoli sunt de la cer la pământ.

Iar dacă Sarri va folosi sistemul preferat 4-3-3, echipa va necesita intervenții tactice considerabile. Cu siguranţă că venirea lui Jorginho, pe care clubul a plătit 57 de milioane de lire, îl va ajuta enorm, acesta având un rol cheie şi în angrenajul lui Napoli, însă timpul pentru a-şi transmite ideile către ceilalţi jucători este extrem de scurt.

În plus, în rândul echipei s-a creat o oarecare nesiguranţă, existând zvonuri că mai mulţi jucători importanţi vor părăsi echipa. Belgienii Thibaut Courtois și Eden Hazard sunt doriţi de Real Madrid, în timp ce brazilianul Willian și campionul mondial francez N’Golo Kante sunt urmăriți de Barcelona. În funcţie de ce surprize îi va rezerva patronul echipei londoneze, Roman Abramovic, jobul lui Sarri poate fi mult mai greu decât s-a crezut iniţial, dacă ne gândim şi la o reconstrucție a echipei, însă cu siguranţă că antrenorul italian va găsi cele mai bune soluţii. 

Unai Emery – Arsenal Londra: Începutul unei noi „ere”?

Londonezii de la Arsenal au procedat mai deştept din acest punct de vedere, înlocuindu-l pe Arsène Wenger cu Unai Emery la sfârşitul sezonului trecut, după nu mai puţin de 22 ani. Aşa că antrenorul spaniol venit de la PSG a avut mai mult timp la dispoziţie pentru a-şi pune ideile în practică.

Suporterii fireşte că se întreabă dacă odată cu venirea acestuia va începe o nouă „eră”, însă având în vedere ce s-a întâmplat la Manchester United după plecarea lui Alex Ferguson răspunsul pare mai degrabă unul negativ. Fanii sunt optimişti, dar sarcina lui Emery va fi foarte grea. Dintre granzi, echipa sa sta cel mai slab la capitolul valorii de piaţă a lotului. Dar Emery s-a mişcat repede pe piaţa transferurilor, fiind aduşi uruguayanul Lucas Torreira de la Sampdoria, grecul Sokratis Papastathopoulos de la Borrusia Dortmund, elveţianul Stephan Lichtsteiner de la Juventus, francezul Matteo Guendouzi de la Lorient și portarul Bernd Leno de la Bayer Leverkusen.

Antrenorul spaniol va avea rolul să sudeze aceste echipă şi să-i imprime un nou stil de joc, care să-l facă uitat pe Wenger. Poate chiar neparticiparea în Liga Championilor va fi de bun augur şi echipa se va concentra mai mult pe campionat.

Ca şi valoare de piaţă a loturilor, conform Transfermarkt, clasamentul echipelor celor 6 antrenori la ora actuală se prezintă astfel: Manchester City – 1,07 miliarde euro, Chelsea – 967,75 milioane euro, Liverpool – 912,50 milioane euro, Manchester United – 851 milioane euro, TottenhamHotspur – 834,50 milioane euro şi Arsenal Londra – 582,70 milioane euro. Să fie aceasta şi ordinea finală a sezonului 2018 – 2019? Noi suntem convinşi că nu va fi aşa şi vom avea o ediţie de Premier League în care nu vor lipsi surprizele.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button