UTA AradzTOP ARTICOLE

Manea, după eșecul din Colentina: „Căldura și lipsa omogenității, principalele cauze ale eșecului”





UTA a început cu un eșec sezonul 2018-2019 al ligii secunde, 0-2 pe terenul celor de la Daco-Getica București. Arădenii au făcut o primă repriză foarte slabă, au și luat două goluri pe care nu le-au mai putut întoarce în ciuda jocului mai bun din partea secundă și a ocaziilor mari create.

Căpitanul „alb-roșiilor”, Alexandru Manea, vede în căldură și lipsa omogenității principalii factori ai eșecului: „După părerea mea diferența a fost făcută de terenul străin, căldura și faptul că echipa noastră încă nu este destul de omogenă. Cu toții am comis câteva greșeli individuale importante, pe care o echipă ce știe ce vrea ca și Daco-Getica ți le taxează. Această înfrângere nu schimbă mare lucru din punct de vedere al perspectivelor noastre pentru acest sezon, deoarece obiectivul declarat este evitarea retrogradării”.

UTA debutează pe teren propriu sâmbătă de la ora 13 contra celor de la SSC Farul, iar Manea nu vede sinteticul nou de pe „Motorul” ca pe un avantaj. „Va fi foarte greu, nu cred că suprafața ne va avantaja. Jucăm la ora 13 pe o căldură infernală și nu știm exact cum va fi. Va fi un meci foarte dificil, deoarece orice echipă care vine la Arad va dori să plece cu cele trei puncte. Farul pare în mare formă, s-a distrat cu o fostă echipă de Liga 1, dar vom da totul pentru victorie. Ne întoarcem acasă, la Arad, după un an și jumătate, lumea va veni să ne vadă și va avea pretenții de la noi. Ceea ce este și normal să se întâmple, până la urmă reprezentăm UTA, cea mai titrată echipă din afara Bucureștiului”, a adăugat experimentatul fundaș.

Ionuț Popa a spus în mai multe rânduri că își dorește încă un fundaș central în lot, iar Manea e de aceeași părere chiar dacă e vorba despre un concurent pe post. „E normal să mai vină cel puțin un jucător cu experiență în apărare, mai ales că pe mine concurența nu m-a speriat niciodată, dimpotrivă. Avem în față un campionat lung și sunt convins că e nevoie de toată lumea, inclusiv de fundașii mai tineri din lot”, a mai punctat purtătorul banderolei utiste.

UTA – Farul, din cadrul rundei a doua a ligii secunde, va fi transmis în direct pe Digi Sport și Telekom Sport. Meciul se dispută sâmbătă, 11 august, de la ora 13.

FOTO: UTA Media Design

29 comentarii

  1. „terenul strain, caldura……,, ce scuze puierile . Da, daco-getii unde au jucat ??? In Antarctica ??? Da pentru ei terenul nu a fost strain ???In liga 1 au jucat pe terenul asta ?!?! Omogenitatea , ce -i cu ea ??? La cum ati jucat , poate fi o scuza ??!?! Multi dintre voi aveti probleme mari cu chestiuni elementare de fotbal (orientare in teren , preluari , condusu’ mingii ,suturi cit de cit , etc……) !

    0
    0
  2. ” reprezentam UTA,cea mai titrata echipa din afara Bucurestiului” spune manea…..si are ca obiectiv „evitarea retrogradarii”…nu mai inteleg nimic.:))))…. ne luam toti dupa alibiul lui nea popa , care are ca obiectiv salvarea de la retrogradare cu 1 mil. de euro buget:))))..pai daca am trage la promovare ne-ar trebui vreo 6 mil de euro….cum poti declara cand esti la uta ca ai obiectiv salvarea de la retrogradare*nea mistere”…. vreau pe domnul gradinariu sa vad ce obiectiv anunta?

    0
    0
  3. Am vazut doar golul 2 ca ala era pe site la Digi si am vazut ca Manea a avut partea lui de vina, nu a atacat sa blocheze ci doar a stat frumos cu mainle la spate si a asteptat frumos sa vina sutul. Asa se apara un fundas?

    0
    0
        1. Mersi adymax,un colaj foarte reusit,care spune aproape totul despre cine a avut mai multe ocazii de gol….pacat ca prea tarziu…Eu inca nu vad Dracul atat de negru….
          Prea mult timp si incercari s-au pierdut cu atatea si atatea venituri,care mai de care exotice,timp in care cei prezenti se puteau linistit omogeniza….

          0
          0
          1. Lipsește lovitura liberă de la finalul primei reprize!scor final 7-9!UTA a punctat..la impresie…

            0
            0
  4. Eu spun sa nu cautam vinovati anume….Intr-adevar Coulibaly,asa cum scriam si ieri in timpul meciului,a pierdut multe mingi la mijlocul terenului,dar a si dat pase la adversar punand pe bucuresteni pe faza de atac.
    Ba chiar la golul doi,l-a pierdut pe Stanescu si Manea(daca revedeti faza),s-a intors cu spatele(spre dreapta),asa ca a fost un lob dintre ei, foarte usor.
    Raman la ideea ca vom vedea ce se intampla pana prin etapa a 5-a,pana atunci oricine vorbeste despre retrogradare sau promovare,este acelasi lucru,isi bate gura de pomana,doar sa nu taca.
    Sper ca invata toti incet,incet,ce inseamna motivatie,concentrare si mult calm,la meciuri cu miza…si de acum,cam toate sunt…Daca si cu Farul vor fi aceste gafe personale,nu se mai poate vorbit despre omogenitate si ne va da de gandit….
    Hai sa vedem…un rezultat slab,sau deja 2,pun plumb in ghete iar 2 legate bune,moral bun….
    HAI UTA!Desteptarea!

    0
    0
  5. Principala cauză e lipsa crasă de valoare! Pe de altă parte cum bine mai zicea cineva pe aici, popa a zis că el nu stă dacă obiectivul nu e promovarea, că are oferte și din prima ligă și din a doua de la echipe cu pretenții, iar acum obiectivul la cea mai titrată echipă din provincie este salvarea de la retrogradare! Să mai lăsăm și asta cu cea mai titrată echipă țin provincie, că nu suntem noi ăia! Ne-a depășit CFR Cluj la trofee, chiar dacă au doar 4 titluri de campioană, dar cu supercupe, și cupele României au 10 trofee, față de 8 ale noastre! Dacă CSU Craiova e continuatoarea Craiovei maxima atunci și oltenii sunt peste noi la trofee cucerite!

    0
    0
    1. eu am zis Emile si erau vorbele lui, iar acesti jucatori adusi de el cred ca sunt sub cei de anul trecut, dar asta e eu nu ma pricep la fotbal deoarece sunt @antipopa….

      0
      0
  6. Cine sa-l mai ia pe Popa? I-a pus Ghiță perfuzii și l-a readus la UTA, s-a cam terminat cu blaturile și totodata cu victoriile lui, s-au dus vremurile când câștiga la 2 diferența acasa pentru ca sa piardă după aceea tot la 2 diferenta in retur. Singura oferta o mai poate avea de la F.C. Belu…chiar nu va dați seama cât minte acest individ?

    0
    0
  7. Marele antrenor da vina pe omogenitate dar el pentru ce a fost pus acolo? Dan Petrescu a câștigat campionatul la Cluj cu 30 de jucatori noi, Pelici a promovat la Sibiu cu o echipa complet noua…Dacă ești așa bun precum te lauzi cum îți da Brăila 5 acasa?

    0
    0
    1. Tu îl compari pe Pelici și mai ales pe Dan Petrescu cu bufonul asta de popa? Popa e un antrenor limitat, că dovadă că nu a ajuns să antreneze vreo echipă de top din România, degeaba i-a lins pe Porumboiu și pe Becali in declarații la tv!

      0
      0
      1. La Steaua ar fi antrenat si gratis, sa fi vazut atunci circul dracului cu doi circari in aceeasi conducere…el si Gigi

        0
        0
  8. Dac’ar fi fotbalul asa usor ca pe calculator, dupa voi, cei ce comentati asa usor, deasupra …. sau aiurea, UTA noastra ar fi Campioana! Campioana Champions League, sa fie clar! Da’ uite REALITATEA e alta! Si noi trebuie sa ne raportam la realitate, care, ne-a cam dat cu terenul in cap, in ultimii ani! UTA inseamna ISTOIA FOTBALULUI din Romania, UTA inseamna povestile si cantecele spuse nepotilor, care sa duca mai departe visul druckerilor lui Petschovschy, Marki, Lereter, Metcas, Dumitrescu, Domide, si a urmasilor lor mai putin titrati! UTA are nevoie de suporteri care sa RENASCA alaturi de echipa, sa sufere alaturi de echipa, la bine si la RAU! Dar cati, mai stiu oare, in ziua de azi, ce inseamna asta! Asa suporteri, asa conducere, asa jucatori si antrenori! Toti o apa si-un pamant! O singura intrebare! Cati dintre voi v-ati gandit SA LASATI CALITATEA DE SUPORTER AL UTA-ei, mostenire, COPIIILOR sau NEPOTIILOR, dupa caz? Si daca raspunsul e DA, ce lasati? Noapte buna! Nepoteilor!

    0
    0
    1. de 20 de ani tot suferim, cat sa mai suferim? si alti gen popica vin si isi bat joc de suferinta noastra….

      0
      0
  9. Adymax, jucatorii au nume, esti cumva rasist? Am credit ca esti baiat educat. Cat deeper UTA, daca mai este Campioana provinciei, este, pentru ca se pun campionate castigate nu trofee, cups si supercupe. Chestii elementare nu se cunosc?

    0
    0
    1. Campioana provinciei a murit in 2014 , când a fost și radiata de la FRF! Actuala UTA nu are nici un titlu, așa că nu vă mai mințiți singuri!

      0
      0
  10. UTA n-a murit niciodata, in istoria ei si-a schimbat numele si forma juridica de multe ori. UTA este UTA care joaca in Arad in alb-rosu. Hartiile sunt importante pentru legalisti.

    0
    0
  11. Conform,dupa cum stiti,nu scriu pareri la cald!Eu spun acum,dupa citit postari si revazut de nenumarate ori meciul,sa va opriti momentan…
    Scriu aici prea multi,pentru care UTA este o piedica in viata lor si nu inteleg din ce cauza?
    Vreau din start sa remarc doar doua postari,de la toate articolele(in total) dupa meciul cu ultra-nationalistii(patron) de la Colentina,care trebuie subliniate…
    1:@adymax!Tu esti un baiat finut!Dar daca inca o singura data mai scrii ceva despre culoarea pielii,etnie,rasa sau religie,spre jucatorii de la UTA,imi voi reconsidera pozitia fata de tine!Probabil ca esti tinerel,dar exista internet si cauta sa vezi cate nume mari de jucatori nu s-au numit „escu”,in perioadele de glorie!
    Te rog sa-ti ceri scuze public AICI,pe sportarad, fata de Coulibaly si fata de noi,suporterii!Fa-i cum vrei,exotici,batrani,elefanti,expirati,slab pregatiti,sau cum vrei tu…..
    Dar asa ceva sa nu mai faci NICIODATA!Baiatul a gresit foarte mult,intr-adevar,dar fara fotbal,astazi impingea cercul cu batul pe acolo prin Senegal si putini,sunt cei care au sansa sa iasa in Europa…Ai inteles?Stii tu,cati membri de familie are,care au facut sacrificii pentru el?Aceeasi culoare cu el?Sa-ti ceri scuze publice fata de el!Cum va mai juca in continuare…mai vedem….Daca am observat noi la TV,greseli si balbe,sunt convins ca si antrenorii!Noi vedem,noi acceptam!
    2:@Tedy..uneori scrii cataclisme,dar acum ai spus-o punctat si corect!Nu suntem noi Stefan cel Mare,dar UTA a trait multe,de la agonie la extaz,sub diverse forme, nume si structuri de organizare!Nu este a noastra,nici a stramosilor nostri si ca sa nu parafrazez,va fi si a nepotilor nostri,cu conditia minima sa nu acceptam jumatati de masura si potlogari diversi!Exista doar doua conditii… numele UTA si culorile alb/rosu!
    Nu este un mesaj de propaganda,pentru ca sunt cel mai critic,atunci cand este strigator la cer!
    Dar pana la a scrie ce salariu are Enescu,sau daca l-a platit Popa cu 3000 Euro din propriul buzunar,este cale lunga…Sau ce salarii au ceilalti,mi se pare o chestie intentionata de destabilizare….Da!Intr-adevar…candva se vor afla,la fel cum s-au aflat si cele din urma ultimului sezon…si restantele neplatite!
    M-am saturat sa ma tot repet….Pe Ionut Popa si pe conducerea UTA-ei,i-au vandut jucatorii,incepand cu Rosca,peste capul cunostintei lor,mergand ca daca nu si-au luat
    banii,isi fac rost ei!Hotul neprins,este negustor cinstit!Si valizele au fost pe licitatii!Dar se afla prin cercuri pana la urma….
    Cred si imi sustin parerea,ca Ionut Popa,a vrut sa scape de ei!Acum vrea sa se inconjoare de oameni de incredere,ai lui!Nu stiu,nu acuz fara probe!
    Altfel nu functioneaza!Cum ar fi daca ar exista un zar al norocului?Hai sa facem turul cum putem,apoi o descurcam cumva?
    Repet:sa-i lasam primele 5 etape,apoi in Rai sau Iad cu ei!Oricine ar scrie de rau,UTA a fost peste Colentina,mai ales in repriza a 2-a….Putere de presiune si faze de gol certe!
    Liniste neaparata in jurul echipei,lasati-i sa munceasca!
    HAI UTA!

    0
    0
      1. Scuze fata de tine @Vali,eventual…,pentru ca am curajul sa o spun in fata!Realitatea!
        Mugur are probleme mari cu alcoolul!Nu este nici un secret.Si nu de acum,de ieri de azi…Nu(vreau sa) stiu in ce masura il(poate) ajuta pe Nea Sandu Gaica?
        Iti aduci aminte ca era o varianta,ca sa fie re-legitimat la UTA,dar fiind retras din activitate din cauza unei accidentari survenite pe cand juca in Israel,risca sa-si piarda pensia?Exact cum a facut Gabi Balint!Decat sa-si piarda pensia,dupa o accidentare,mai bine nu a mai jucat fotbal si s-a apucat de antrenorat,fara rezultate deosebite,pe la Sheriff sau pe la AEK.Poli?
        Deci eu nu l-am jignit cu nimic pe Ungur!Si daca totusi l-am jignit,sunt destul de matur,ca sa IMI CER SCUZE PUBLICE FATA DE ADRIAN UNGUR,dragul si aplaudatul nostru, fost atacant!Dar ce spun si vad eu,nu sunt singular!
        In afara de acest fapt..TOT RESPECTUL,pentru trecut!Compar doar situatia unui fost mare prieten cu Bachus,referindu-ma la Nicolae Mitu,acum „clean”se pare,pe care Domide il pescuia in dimineata meciurilor,de prin birturile din jurul stadionului.In rest se stie cam cum evolua si ce goluri dadea!Acum este un cumintel angajat la o baza privata de terenuri acoperite,de pe str.Padurii,acolo unde este salariat si Marius Grad…ce fundas,ce disciplinat si consecvent era…….
        OK!Hai la altul….Calin Maris.”Cali Gol”,care in momentul cand era pe mare val si ii omora pe Poli-sti,s-a imprietenit cu spritul si asa o tine de atunci…Nu a fost pacat de cariera sa?Il jignesc?Nu cred!
        Hai si cu Bujor Varsandan,Buji,cum il numeam noi,gasca…copil de Parneava,pentru care fotbalul era totul..generatia 1968,cu Marius Tucudean si Cheregi.Cred ca Buji a fost unul dintre cei mai tineri promovati la echipa de atunci de seniori…Dar…. aceeasi meteahna,aici probabil genetic…Tata betivan,mama le fel,frate la fel,pe Ghe.Doja,notorii la birturile „Potcoava” si „Ciuleandra”….Pacat!De vre-o 20 de ani,Buji este un simplu vulcanizator!Din Micalaca spre Vlaicu,cum poate si el!
        Si ce cariera ar fi avut…..Jignire?Nici pe departe!Asta este cu acesti fosti posibil mari fotbalisti ai Aradului.Si as putea sa scriu 2 zile fara oprire despre asemenea cazuri….
        Nu cred ca i-am jignit cu nimic….Si asta a fost doar din episoadele relative dupa anii 1980,incoace….Si-au facut-o cu mana lor!

        0
        0
  12. Cu ceea ce are la dispozitie, azi, Ionut Popa nimeni (…nici Guardiola,nici Mourinho, etc…) nu ar realiza mai mult. Nu ii cereti sa faca, din…rahat , bici si sa si pocneasca,…din prima. Jucatorii de culoare ( nu este o remarca de tip rasist ) sint de o valoare limitata, aduc pericol in faza de aparare ( ca la primul gol primit, ca la al doilea,….). Deocamdata incerc sa am rabdare. De aceea, doar… remarc o fraza postata mai sus : @ nealcosu …”O singura intrebare! Cati dintre voi v-ati gandit SA LASATI CALITATEA DE SUPORTER AL UTA-ei, mostenire, COPIIILOR sau NEPOTIILOR, dupa caz? Si daca raspunsul e DA, ce lasati? Noapte buna! Nepoteilor!”. ……Cam la asta se reduce iubirea pentru UTA, citi copii sint adusi la stadion,citi vin cu „tata suporteru’ lui UTA „…. si citi vin prin actiuni manageriale ale clubului , prin scoli, prin intrare la pret redus, su chiar gratuit , nu doar din Arad sau imprejurimi, ci chiar din judet?…Tare putini !

    0
    0
  13. Rotatia ” cadrelor” !!!! Cine greseste merge pe banca ! Ce spun cei care nu sunt titulari daca este tinut in teren un jucator cara a gresit iar ei nu primesc sansa ? Poate dam lovitura cu unul din pustii din echipa . Mie mi- a placut la meciul de prezentare Oprea si ala cu nr 4. Da si mai ales David. Ce talie au si fundasul e pe viteza. Ma scuzati, o parere. Batem sigur Farul. Hai UTA!!!!!!!!!

    0
    0
    1. Care rezerve sa intre ? Cu cine sa faci „rotatia cadrelor” Spune-mi alti fundasi centrali sau un fundas dreapta ” de Doamne ajuta ” !

      0
      0
    2. @Remy,da-ne tu exemple de variante de fundasi ca variante de inlocuire!E criza mare pe acolo!Burla era cu 10 clase peste Copaci,asa gasunel cum era,alt psihic,alta vointa,dar Dinculescu?Polivalent pe stanga?Dar Pruna,polivalent si el,pe orice post,pus mereu sa joace oriunde unde era o avarie?Pe dreapta nici nu vreau sa ma gandesc la ce criza avem,la fundasi si mijlocasi.
      Unde nu avem acum lipse?Culmea!La atacanti!Sa-si intre Cipri Rus in capacitatile sale fizice,Pop,D.Popa,Matei….ii va fi greu lui Mister Popa sa se decida asupra titularizarilor.
      Am asteptari mari in continuare din partea lui Cublesan si Vadrariu,iar despre Enescu,nu cred ca poate fi momentan criticat.Este in grafic.
      Am mare incredere si in Janos acum,dupa ce l-am vazut in niste amicale.Am avut niste dubii asupra lui,cum si de unde a venit,dar imi place tanarul,la modul serios.
      In schimb ma deceptioneaza total Petra,nu stiu ce se intampla cu el?Sa fie mutarea postului sau,pe ofensiv,dar se retrage foarte greu ulterior,nu reuseste sa faca ambele faze,deocamdata.spun.
      Samba Benga?Nu stiu ce sa spun?Inger si Demon!Capacitate are!Rezistenta la efort are.Caldura suporta,genetic!Mofturos si fitos nu este.Cade,se impiedica de langa adversar,apoi alearga dupa el,il ajunge din urma si-l deposedeaza elegant,fara fault.
      Apoi gafeaza cras la marcaj om la om,sau la dublare si are niste colapsuri care conduc la gol al adversarului…..Cred ca va creste,trebuie sa-l sustinem!
      Si acum „Cuiul lui Pepelea”….Tizul fundasului de la Napoli de 30mil Eur,chiar daca scris altfel…Coulibaly!Un central,care INCEARCA sa faca ambele faze,dar nu reuseste.A pierdut majoritatea duelurilor 1:1,apoi cand a avut mingea,a facut-o cadou adversarului,punand mai mereu fundasii UTA-ei pe picior gresit.Sunt convins ca poate mult mai mult!Sunt ferm convins!Asa,la ce joaca,haotic,este risipa de energie si imposibil sa reziste 90 min.
      Si acum randul lui Manea!Ok,am inteles experienta si rutina!Alex,dragule,este elementar din fazele de juniori….Nu te intorci cu spatele NICIODATA la un atacant,mai ales unuia cu niste putina experienta ca si Stanescu!Nici macar nu s-a facut ca suteaza cu piciorul stang spre poarta!Din ce cauza te-ai rasucit spre dreapta,intorcandu-i spatele.Nici macar nu schitase vre-un gest de a trage la poarta?Dar daca tu te intelegi,atunci si eu!Eu spun de Coulibaly,ca l-a cam pierdut pe Stanescu,dar tu unde ai ramas blocat langa Bodea?Va spuneati bancuri?
      Bodea incerca probabil sa te traga de short,altfel nu pot sa-mi explic pozitia lui,mai aproape de bara I-i…Nu are inaltime,este portar de reflexe….Dar totusi unde era fundasul dreapta?Plecat prin lume?
      Cu Farul trebuie inceput cu Oblici,portar,cred ca-i dau mielul pana la urma,pentru ca ii tot pocesc numele… si in rest cu cei din repriza a 2-a,de la Colentina…
      In rest,doar de bine!HAI UTA mea!Potential exista enorm!Sa vedem cum va fi gestionat…

      0
      0
  14. Asta cum ar fi un ax central Manea-Gal, Enescu-Oprea si Pop-Popa.Cu investitie minima si profit mare.Ce nebunie,de idee! Experienta-tinerete.Cam greu dar nu imposibil, ca la poker, daca nu risti nu castigi!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button