BaschetzTOP ARTICOLE

FCC ICIM și-a luat extremă de națională de pe Bega: Ardelean e prima achiziție estivală pentru „galben-albastre”





FCC ICIM Arad anunță transferul componentei echipei naționale de baschet feminin a României: Dora Ardelean va evolua în galben-albastru din sezonul 2018-2019!

În vârstă de 24 de ani, Dora este originară din Timișoara, măsoară 1.83 metri în înălțime și joacă ca extremă de forță. Noua jucătoare a grupării „galben-albastre” are la activ 135 de partide pe prima șcenă a baschetului românesc și 21 în Cupa României.

Sezonul trecut, aceasta a avut cea mai bună linie statistică din cariera sa, în cele 8 sezoane de Ligă Națională. Performanțele sale au format un indice al eficienței de 7.5 unități într-o medie de 22.05 minute pe partidă. A strâns 6.4 puncte pe meci, 3.5 recuperări și 2.5 assisturi18 a fost numărul maxim de puncte reușite într-un singur meci, în sezonul trecut la Timișoara, în partida pierdută, la limită, cu Brașovul.

Fostă componentă de bază a naționalei U20 la Campionatul European din 2014, Ardelean a fost jucătoarea cu cele mai bune prestații dintre „tricolore”. În cele 9 confruntări disputate de România la această competiție, Dora a avut medii de 9.8 puncte și 7.4 recuperări.

Extrema de pe Bega a mai jucat de-a lungul timpului pentru Danzio Timișoara, CSU Alba Iulia, Olimpia Brașov și SCM Timișoara.

FOTO: baschetarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button