Alte sporturizTOP ARTICOLE

Bosniaca Berberovic a răsturnat calculele hârtiei și e noua deținătoare a Trofeului „Ilie Năstase”!





După nouă zile de competiție pe terenurile de la Activ Club, Trofeul „Ilie Năstase” s-a încheiat, astăzi, cu finala probei de simplu. Față în față s-au aflat favorita publicului și a caselor de pariuri, Andreea Mitu și favorita numărul 6 a competiției, Nefisa Berberovic. Bosniaca nu a ținut cont de toate acestea și s-a impus după trei seturi , 6-3, 0-6, 6-4 și a câștigat primul trofeu din carieră la simplu.

După un prim set în care Mitu a dat câteva cadouri adversarei, fostul nrumăr 68 mondial părea că își revine, câștigând aproape fără replică setul secund. Sportiva din București a și condus în decisiv cu 4-1, dar s-a relaxat prea devreme și i-a dat șansa bosniacei să revină în joc. Aceasta a mulțumit și și-a adjudecat setul decisiv și trofeul chiar sub privirile părinților săi.

„A fost o onoare să joc în fața acestui public și contra Andreei Mitu, pe care o felicit pentru turneul făcut. M-am descurcat foarte bine în primul set, dar ea și-a arătat adevărata valoare în cel de-al doilea, iar în decisiv nu se știe niciodată. Când eram condusă cu 4-1 am început să joc de parcă fiecare minge era ultima, nu m-am gândit la scor și am luat fiecare minge în parte și într-un final am câștigat 6-4. A fost primul meu turneu în România și atmosfera a fost una foarte frumoasă, cu siguranță mă voi întoarce aici cu fiecare ocazie pentru că mă simt ca acasă. De acum încolo o să încep să joc turnee de 25000 de dolari, sper ca la anul și acest turneu să fie de acel calibru.” au fost cuvintele Nefisei Berberovic pentru TV Arad, cu câteva minute înainte de a primi trofeul chiar din mâinile lui Ilie Năstase.

Finalista Andreea Mitu, jucătoarea cu cel mai important palmares aflată la turneul din Arad, a spus și ea câteva cuvinte după înfrângere: „Vreau să mulțumesc tuturor celor care au ajutat la organizarea turneului, sper ca de la anul să fie unul de 25000 de dolari pentru a atrage jucătoare cât mai importante”. Cele două jucătoare au fost premiate chiar de Ilie Năstase, dar și de principala organizatoare, Anela Freer și reprezentanții Fundației Alber, principalul sponsor al competiției.

Pe lângă trofeu, Berberovic se întoarce acasă cu 15 puncte WTA și un cec pentru 2352 de dolari și se alătură listei de jucătoare care s-au impus la Arad în primele 13 ediții: Liana Ungur (câștigătoare în 2004), Mădălina Gojnea (2005), Agnes Szatmari (2006), Andrea Benitez (Argentina; 2007), Palma Kiraly (Ungaria; 2008), Ani Mijacika (Croația; 2009), Diana Enache (2011), Lina Gjorcheska (Macedonia; 2012), Anastasiya Komardina (Rusia; 2013), Nicoleta Dascălu (2014), Tamara Zidansek (Slovenia; 2015), Chantal Skamlova (Slovacia; 2016) și Elena-Gabriela Ruse (2017).

FOTO: Călin Matiuț









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button