UTA Academie

Preliminariile Ligii Elitelor au început cu trei puncte în derby-ul Vestului pentru UTA Under 19





UTA și-a adjudecat cu ceva emoții derby-ul Vestlui la juniori Under 19, din cadrul primei etape a preliminariilor Ligii Elitelor (seria a 16-a). Pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, „roș-albii”  au jucat mai bine decât ASU Poli, și-au creat destule ocazii de gol, iar scoru pauzei (1-0) a fost prea mic pentru ceea ce s-a întâmplat pe teren.

Golul de 1-0 a venit în minutul 19, după ce nou-venitul Teodorovici a lobat balonul pentru Gruiescu, iar acesta l-a executat cu sânge rece pe portarul „alb-violeților”. Chiar dacă nu au mai reușit să marcheze, arădenii păreau să aibă situația sub control, dar, în minutul 55, au fost egalați în urma unui contraatac. Gazdele au luat-o de la capăt, au presiune pe careul advers și, în cele din urmă, au găsit reușita de 3 puncte. Petcuț a prelungit un aut de margine, iar Obrad, venit de pe bancă după o oră de joc cu o finalizare în bară, a înscris sec din interiorul careului: 2-1 (min. 83), scor la care s-a încheiat și meciul.

Admițând că unii dintre noii săi elevi încă au probleme cu acomodarea, Costel Bogoșel speră ca UTA Under 19 să continue seria victoriilor și să obțină biletele pentru noua ediție a Ligii Elitelor. „Am avut parte de o primă etapă cu o echipă pe care nu am cunoscut-o deloc. Am aliniat și câțiva jucători nou-veniți, care nu au avut o perioadă prea mare de acomodare și asta s-a văzut în jocul echipei. Mă bucur că am câștigat acest meci, chiar mai usor decât o arată scorul, fiindcă în prima repriză ar fi trebuit să înscriem cel puțin trei-patru goluri. Ne-au egalat pe un contraaac au egalat, dar, repet, îmbucurător este că am reușit să câștigăm. Sperăm să că o să jucăm din ce în ce mai bine, dar jucătorii trebuie să înțeleagă că la această vârstă trebuie să pună fotbalul pe prim plan, dacă vor să facă saltul în competițiile seniorilor. Altfel, în această serie nu cunoaștem deloc echipa Hunedoarei, dar sperăm să nu avem probleme cu niciun adversar și să jucăm în Liga Elitelor din toamnă”, a menționat Costel Bogoșel, antrenorul tinerilor „roș-albi”, alături de Mihai Petcuț și Sandu Țamboi.

Creța – M. Popa, Sabău, Onuțan, Tudor – Teodorovici – Gruiescu, Nagy, Covaci (60 Obrad), Moraru – R. Petcuț a fost echipa aliniată azi de UTA Under 19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button