Concurență din Bosnia pentru Hadzovic: Dzombeta este noua jucătoare a FCC ICIM

Concurență din Bosnia pentru Hadzovic: Dzombeta este noua jucătoare a FCC ICIM

Conducerea clubului FCC ICIM a ajuns la un acord cu Miljana Dzombeta. Baschetbalista face parte din lotul reprezentativei Bosniei și Herțegovinei.

Noua jucătoare a FCC ICIM Arad are 24 de ani, 1,69 m înălţime şi evoluează ca și coordonator de joc, dar și poziția 2. Dzombeta a fost componentă a lotului naţional de junioare la U 16, U 18 şi U 20. Din această postură, baschetbalista a fost adversara echipei naționale de baschet a României în preliminariile EuroBasket Women 2017. Atunci, cele două echipe și-au împărțit victoriile în grupa H.

Sportiva din Bosnia a început sezonul trecut în România, dar a fost nevoită să plece în urma retragerii formației Phoenix Galați. La începutul anului s-a transferat în Elveția, unde a fost cea mai bună marcatoare a echipei sale. A avut o medie de 18.7 puncte pe meci cu un procentaj de 60% la aruncările de la semi-distanță, la care a mai adăugat 8.2 pase decisive și 3.2 recuperări.

În plus, Dzombeta a izbutit să iasă campioană națională în țara natală, dar și să joace o semifinală de campionat în Serbia. În palmares, aceasta și-a mai adăugat două finale și o semifinală de cupă. A îmbrăcat maieul echipelor Borac Banja (Bosnia), ZKK Vrbas Medela (Serbia), Phoenix Galați (România), KK Sarajevo (Bosnia) și Helios VS Basket (Elveția).

Altfel, clubul arădean a anunțat și despărțirea de nouă jucătoare care au făcut parte din lot în sezonul trecut, și anume: Matea Tavic, Ildiko Nagy, Flavia Ferenczi, Monique Coker, Porsche Poole, Cristina Zidaru, Brandi Wingate, Patricia Gădărici și Diana Spinean.

baschetarad.ro

Facebook Comments
1
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.