UTA Arad

Volumul ”Gabi Birău – povestea fundașului de fier” a văzut lumina tiparului la a 73-a aniversare a gloriei utiste





Sâmbătă, 11 august, a fost zi specială, cu familia roș-albă fericită să-l aibă în prim-plan pe Gabi Biro. Cel care a cucerit două titluri naționale cu Bătrâna Doamnă – membru marcant al „momentului Feyenoord” sau al primăverii europene din 1972 – a împlinit 73 de ani și a fost aplaudat de întreg stadionul când a dat lovitura de începere a meciului UTA – Farul.

Marți, 14 august, clubul UTA are plăcerea să vă invite la încă un moment dedicat marelui campion. De la ora 16:00, Biblioteca Județeană ”A.D. Xenopol” găzduiește lansarea volumului ”GABI BIRĂU – POVESTEA FUNDAȘULUI DE FIER”, semnat de Ionel Costin și Radu Romanescu.









11 comentarii

  1. In ce lume traim
    Sigur in Romania
    Pe coperta scrii Gabi Birau
    In interior scrii despre Gabor Biro
    Sa va fie rusine !
    Habar nu aveti cum il cheama pe cel despre care scrieti
    Va bateti joc de un om Un campion al Romaniei

    Daca va pun sa scrieti 10 mari jucatori de la UTA nu stiti sa le scrieti nici numele corect
    Ati dovedit o in cartile pe care le scoateti pe banda rulanta

    RUSINE SA VA FIE !
    eu imi scriu numele si prenumele
    Altii scriu sub pseudonim
    E simplu
    Nu te stie nimeni

    0
    0
    1. v-ati grabit cu comentariul … probabil invidia, … nu pot sa cred ca nu stiti ca pe coperta este numele cu care a jucat si cu care este cunoscut de batranii utisti, iar in carte este numele din buletin … nu pot sa cred ca ati crezut ca e o greseala …
      din frustrare, jigniti autorii, care sunt reali, nu sunt pseudonime, si bine fac ceea ce fac, sunt de meserie …

      0
      0
        1. Revin @lucian…ma surprinde la modul neplacut dl.Ionel Meches,ale carui statistici ma delectau citindu-le,de foarte multi ani,recunosc sincer si pe care le savuram,dar la ce a scris mai sus,privitor la volumul despre Gabi Bacsi,ma face sa-mi schimb parerea total….Subliniez ca nu il cunosc personal si nu sunt subiectiv!M-a dezamagit TOTAL!!!!
          Sunt autori si autori,care nu lasa sa moara istoria UTA-ei,dupa ani si ani de munca si „culegeri” de informatii….publice si din privat…
          I-am dat mereu aprecieri si multumiri,pe aici,macar ca am simtit ca este o anumita divergenta tacita.Nu regret,dar nu stiu ce l-a apucat?
          In urma cu cateva zile,am simtit primul mare rateu:cand a scris 3 din 33 si nu am vrut sa fiu primul care sa reactionez la Comisarul 1 punct din 11 meciuri…dar mi-a dat de gandit ca Alzheimerul nu iarta pe nimeni….au fost altii….
          Dar pana la a jigni un Romanescu si Costin,vad ca lipseste Dionisie Piros,este cale lunga….carora nu le respecta munca….
          Incepand de astazi,trec in tabara anti-Ionel Meches…imi pare rau!Sau chiar nu imi pare deloc rau,chestie interpretativa…Pacat…cum isi fac unii ciorba din sireturi asa cum facea Charlie Chaplin in filmul „Goana dupa aur”,pentru cei care inteleg literatia alaturata….Trist….Trist….

          0
          0
  2. D-le Meches. Cu nostalgie rememorez anii in care va plimbati agale, cu o plasuta, in minunatii saboti albi de dama, gen infirmiera la spitalul de psihiatrie, pe centru, pe langa terasa de la Adevarul. Erati la fel de frustrat si atunci ca si acum. Si mai imi amintesc ceva: aveti un caiet cu semnaturi celebre…rasfoiti. Cei pe care azi, cu dispret ii atacati, candva au fost rugati sa va dea autograf. Va inteleg frustrarea. E greu sa privesti de la 1.45, cu tot cu tocuri, 2 barbati ce au peste 1.80 si sa nu inghiti in sec. Va inteleg. Poate nu v-a iubit nici mama, sau nu v-a strans in brate nimeni in ultimii 50 de ani. E trist sa te intitulezi Ionel …

    0
    0
  3. Fara sa doresc sa intru in alte feluri de notiuni si conotatiuni,departe de mine gandul acesta,Gabi Biro bacsi,este unul dintre cei(familia) a caror nume si prenume de etnie maghiara,mai ales maghiara,dupa 1918,dar mai ales dupa Triannon,au inceput sa fie traduse gen „Google translate”din zilele de astazi,prin identitati in acte oficiale!
    Nume precum Erdely=Ardelean(u),Szatmari=Satmareanu,Domokos=Domocos,Pap(p)=Popa,Vadasz=Vanatoru si as putea sa umplu pagini intregi,fara sa fac referire directa asupra vre-unui nume sau cauzalitate…Istoria se poate deturna,dar minti…niciodata!
    Unii au reusit sa-si recupereze identitatile,altii nici nu au mai dorit ulterior,din comoditate sau birocratie…
    Cateva pot sa va doresc d-le Gabi Biro,Gabi Birau,Gavrila Birau,”BACSI”,sau cum acceptati:
    LA MULTI ANI!,multa sanatate,liniste sufleteasca si peste cativa ani sa dati din nou lovitura de incepere,dar in Liga I-i!Asa sa va(ne) ajute Isten!
    Toata stima!

    0
    0
  4. Toata lumea stie ca in perioada comunista s-au schimbat nume
    CEAUSILA,DAN DANIEL etc
    Eu stiu ca un om are un singur nume
    Pe cel in cauza il cheama
    GABOR BIRO

    Eu, fata de altii, l am vazut jucind
    Povestile domnului profesor Piros le am ascultat si ii puneam intrebari in anii de liceu fiindca mi-a fost profesor de chimie.Nu le am ascultat prima oara in anii 2000 ca altii.
    Da, am autografe de la citiva dintre cei mai celebri sportivi romani
    Ilie Nastase,Nadia Comaneci,Ivan Patzaichin,Cristian Gatu,Cornel Penu,Ion Tiriac si altii, antrenorii Istvan Kovacs,Constantin Teasca,Coloman Braun,Nicolae Dumitrescu,Angelo Niculescu,Costica Radulescu.Mircea Lucescu,Cornel Dinu si altii autografele componentelor mai multor echipe campioane nationale.
    Napoleion a avut 1,55 m
    Cei cu asta
    Plopu-i inalt si-l caca cioara
    Piperui mic si -l maninca domnii.
    Cu cit am mai multi dusmani, sunt mai valoros.
    Ce am eu despre UTA nu are nimeni in Romania
    Articolul despre UTA din Wikipedia e plin de greseli crase
    Parte din articolul in cauza DEZINFORMEAZA nu INFORMEAZA corect cititorul
    Am vrut sa l corectetez dar nu pot
    Va multumesc tuturor pentru cele scrise si de bine si rau

    0
    0
  5. Iorgulescu,Biro,Kukla,Poszony,Popovici,Schepp,Domide,Broszowsky,Axente,Kun II, Sima- asta era echipa de baza in anii 70, dupa titlurile de campion RSR

    0
    0
  6. Iorgulescu,Biro,Kukla,Poszony,Popovici,Schepp,Domide,Broszowsky,Axente,Kun II, Sima- asta era echipa de baza in anii 70, dupa titlurile de campion RSR

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button