Gloria LT CermeiNational Sebis

Cupa reaprinde orgoliile între cermeiani și sebișeni: „Îi respectăm, dar vrem să-i batem” v.s. „Derby-urile zonale au povestea lor”





Înainte de a-și afla exact adversarii din seria a IV-a a Ligii a 3-a în noua stagiune și ordinea în care îi vor înfrunta, cermeianii și sebișenii se vor duela în turul doi al Cupei României. Echipa lui Radu Anca și-a câștigat acest drept după ce a învins-o pe Dacia Gepiu în urmă cu două săptămâni, în timp ce teamul de pe Crișul Alb debutează în noul sezon competițional cu această ocazie. Cert este că se anunță o partidă vie, alimentată de orgolii și ambiții iminente între vecini.

Chiar înainte de runda inaugurală a competiției KO, Radu Anca spunea că nu e interesat în mod special de un parcurs lung. Acum, însă, președintele Petre Bulza aduce în discuție un element nou: „Meciul devine mai interesant pentru că întâlnim Sebișul, o echipă din zona noastră. Sunt normale orgoliile și ambițiile, dar sunt sigur că totul se va desfășura în limita fair-play-ului, iar echipa mai bună va câștiga. Îi respectăm pe cei de la Sebiș, dar vrem să-i batem. Știm că nu am reușit până acum în meciurile oficiale disputate de la promovarea noastră în Liga 3-a, dar niciodată nu e prea târziu. Șansele de calificare mai departe sunt egale, se știe că mai ales în Cupă nu există echipe favorite”, spune Bulza.

De partea cealaltă, Sebișul e în fața primului meci oficial al stagiunii, iar managerul Călin Cojocaru știe de ce e nevoie mâine: „În special concentrarea trebuie să fie alta față de partidele amicale, în care am luat prea ușor, ca în curtea școlii, unele goluri. Suntem conștienți că vom avea parte de un meci greu, împotriva unei formații cu destui fotbaliști interesanți. În plus, e și un derby zonal, iar acestea au mereu povestea lor, diferită de restul. Nu ne ajută deloc faptul că până acum am bătut de fiecare Cermeiul în meciurile oficiale, mâine va fi un cu totul alt meci, iar pe noi ne interesează doar prezentul și viitorul. Rodul muncii noastre și aici mă refer și la Cermei se vede în meciurile oficiale, iar acesta este unul dintre ele. Muncim zi de zi pentru a fi mai buni decât adversarii noștri, iar acum e ocazia să demonstrăm că am făcut-o bine în ultimele 3-4 săptămâni”, susține Cojocaru.

Dani Bulza e incert la gazde din pricina unei entorse, în timp ce Naționalul nu are absențe pentru jocul de mâine, de la ora 17,30, de la Cermei. În caz de egalitate după 90 de minute, se vor juca prelungiri și, dacă e cazul, se vor executa și penalty-uri pentru stabilirea formației ce avansează în ediția 2018-2019 a Cupei României. De menționat că partida se va juca după regulile Ligii a 3-a, adică cu câte trei juniori pe teren de fiecare echipă: unul născut în anul 1998 și doi, în 1999.

Formații probabile:

Cermei: Gârlea – Rogojan, Varga, Nistor, Lupșe – Mager, Polgar, Mihuța, Vlad – Matiș, Capătă.

Sebiș: Jianu – Poștoarcă, Moisi, Dumitrache, Stepancev – Ruță, Pintea – Mărgărit, Onțel, Cl. Vereș – Enciu.

Arbitri: Alexandru Gornic (Arad) – Zsolt Kopriva și Tamas Kopriva (ambii din Satu Mare)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button