BaschetzTOP ARTICOLE

Încă două transferuri la ICIM: Neagu și Harrison întăresc lotul „galben-albastru”





FCC ICIM Arad anunță transferul jucătoarei Teodora Neagu. Sportiva ce joacă pe postul 4 a debutat în noiembrie anul trecut, la echipa mare a naționalei României, în preliminariile EuroBasket Women 2019.

Neagu măsoară 1.82 cm în înălțime, iar luna viitoare va împlini 22 de ani. În ediția precedentă de campionat a fost jucătoarea U22 de bază pentru campioana României, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe.

Aceasta a jucat în 27 de meciuri în sezonul trecut al Ligii Naționale de baschet feminin și a avut medii de 3.2 puncte, 1.7 recuperări, 0.6 pase decisive și 3.4 eficiență medie în 12:21 minute petrecute pe parchet. În 2017, Sepsi câștiga finala campionatului, la Cluj-Napoca, iar Neagu era atunci în tabăra învinselor. După un an a făcut pasul spre primul său titlu național.

Teodora Neagu a debutat în prima ligă la Danzio Timișoara, formație cu care a izbutit să cucerească în 2013, titlu național la categoria U23. În acea echipă a fost coechipieră cu Dora Ardelean și Marta Fodor, două dintre noile venite la ICIM în această vară.

A jucat la naționalele de junioare la Campionatul European U16 din 2012, la Campionatul European U18 din 2014, iar în 2015, a participat cu România la Campionatul European rezervat echipelor sub 20 de ani.

Conducerea clubului arădean a ajuns la un acord și cu americanca A’Lexus Harrison. Sportiva ce poate evolua ca și extremă va îmbrăca maieul galben-albastru în noul sezon.

Are 1.88 cm în înălțime, a făcut 23 de ani la începutul acestei luni și se află la prima experiență pe bătrânul continent. În campionatul universitar american de baschet, Harrison a fost declarată jucătoarea defensivă a sezonului 2016-2017.

A jucat trei sezoane la Maryland, câștigând cu echipa sa 67 de jocuri. Ea a totalizat peste 1.400 de puncte și 1.300 de recuperări în cei patru ani de la Digital Harbor.

baschetarad.ro

FOTO: radiotimisoara.ro și flash-agency.net









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button