Fotbal judetean

Showul gazdelor poate fi umbrit de eroarea din prelungiri: Speranța Turnu – CS Glogovăț 5-3





După înfrângerea din prima etapă, nou promovata, Speranța Turnu, a luat cele trei puncte la prima partidă disputată „acasă” pe ICRTI. Partida contra celor de la Glogovăț  a fost extrem de spectaculoasă, iar deznodământul unul fericit pentru nou promovata condusă de Arsenov Radița.

Nici bine nu a început partida, căci gazdele au și deschis tabela. Cel care a înscris a fost Darius Don, care a primit o centrare din dreapta de la Roza (min. 6). Mai apoi partida a devenit una strânsă, cu ocazii de ambele părți, dar tabela a rămas neschimbată până în minutul 35. Atunci, Speranța și-a mărit avantajul prin Mihalache, care l-a executat din apropiere pe Vîrtaci . De abia la 0-2 s-a trezit cu adevărat și „Vladi”, iar scorul pauzei a fost 2-2. În minutul 38, a marcat Negrea (cu o execuție din careul mic), iar în 40 – Coșa (șut de la distanță atins fără succes de portarul Linguraru).

Elevii lui Dani Tambor au revenit mai motivați de la vestiare, iar acest lucru s-a văzut imediat, mai precis la 4 minute de la reluare. Don a izbutit „dubla”, cu un șut simplu, dar bine plasat, pe lângă portar. Meciul s-a rupt în minutul 55, când Avram a blocat cu mâna șutul lui Sziladi, iar arbitrul a acordat penalty și cartonaș roșu pentru fundașul lui Dehelean. Cioncioiu a transformat pentru 4-2, iar distanțarea s-a produs după alte câteva minute, când Roza a înscris după un contraatac. Scorul final de 5-3 l-a stabilit Ruja încă din minutul 69, cu o execuție frumoasă din lovitură liberă. Apoi, în ambele tabere s-a instalat oboseala, acțiunile nu au mai avut limpezimea de până atnci, astfel că diferența pe tabelă s-a păstrat până la ultimul fluier: 5-3!.

După fluierul final, s-a iscat o ușoară controversă când s-a descoperit că gazdele au introdus în teren un jucător care nu se afla pe foaia de joc, lucru neobservat de arbitri. S-a întâmplat în cel de-al doilea minut de prelungire, când Sziladi i-a lăsat locul în teren lui Bureac (nr. 17 – purtat și în stagiunea trecută în Liga 5-a), fotbalist netrecut deloc în raportul de joc. Mingea trece în terenul Comisiei de Disciplină acum, deși o mare parte din vină o au și arbitrii și observatorul de joc, care nu ar fi trebuit să permită înlocuirea.

Până una alta, Dani Tambor nu poate decât să fie mulțumit de primul succes în Liga 4-a. „Pe fază de construcție consider că am fost mai buni în această partidă, am avut ocazii mai multe și, chiar dacă am înscris de cinci ori, mai puteam să o facem. Mă bucur pentru victoria aceasta, îmi felicit băieții, dar și echipa adversă, ne așteaptă un sezon lung. Eliminarea a contat destul de mult, linia noastră de mijloc a început să joace mai bine odată cu acel cartonaș roșu” au fost cuvintele antrenorului-jucător  al celor de la Turnu.

Glogovățul rămâne cu zero puncte (în cazul în care după ședința de joi a Comisiei de Disciplină se confirmă rezultatul de pe teren) și un golaveraj foarte slab 4-11! „După părerea mea, am dominat meciul, dar, din păcate, ne-a costat acel cartonaș roșu. Am avut și ghinion, pentru că toate golurile le-am luat după greșeli copilărești, care au fost taxate de adversari. Felicit echipa adversă pentru victorie, s-au luptat mai mult, au avut mai multă dăruire”, a menționat Călin Dehelean, tehnicianul celor de la „Vladi”.

Pentru cei de la Glogovăț urmează o partidă pe teren propriu contra Victoriei Nădlac în etapa de miercuri, în timp ce Speranța Turnu se deplasează la Curtici, pentru duelul cu Frontiera.

Formații:

Speranța Turnu: Linguraru – Badea, Moldovan, Grigoriță, Hettmann (74 Dobra) – Roza, Mihalache, Cioncioiu, Rusz – Sziladi (90+2 Bureac), Don

CS Glogovăț: Vîrtaci – Neag, Pantea, Ruja, Avram – Doboș (59 Danciu), Kocsis – Coșa, Negrea, Gornic – Albulescu.

Arbitri: Flavius Neagu – Cristian Takacs, Florin Vesa. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Romulus Babău.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button