Pariuri sportive, gaming și casino

Franciza de pariuri sportive – cele mai importante aspecte dintr-un parteneriat de franciză



Majoritatea dintre pariori s-au gândit cel puțin odată cum ar fi să aibă propria casă de pariuri sportive. Și dacă înființarea unei case de pariuri în regim propriu ar putea costa lejer 1 milion de dolari, există opțiunea de a deschide o agenție de pariuri în de franciză sau parteneriat

În acest moment există pe piață mai multe companii care oferă francize pentru pariuri sportive, unele în condiții mai avantajoase, altele însă care pun partenerul pe locul al 2-lea și sunt interesate doar de a face profit într-un termen foarte scurt, neglijând de cele mai multe ori partenerul.

Care sunt costurile pentru a deschide o casă de pariuri în franciză sau parteneriat?

Dacă cu ceva ani în urmă costul deschiderii unei francize se ridica la câteva mii de euro, și aici mă refer doar la taxa de franciză, în ultimii ani, majoritatea caselor de pariuri care oferă parteneriate sub formă de franciză au renunțat la această taxă. Există totuși costuri pe care un francizat le suportă. Printre acestea enumerăm doar câteva dintre ele și pot diferi de la un francizor la altul. Acestea sunt: salariile angajaților, întreținerea spațiului (electricitate, încălzire, apă…etc), chirie dacă spațiul nu este proprietate personală, consumabile (hârtie imprimantă), evaluarea de risc pentru incendiu ,sistemele de supraaveghere și paza.

Ce trebuie să știi atunci când intri într-un parteneriat cu o casă de pariuri?

În primul rând trebuie să citești contractul foarte bine, trebuie să iei o foaie de hârtie și să scrii pe ea obligațiile care îți revin, costurile aferente și condițiile de reziliere. Astfel vei reuși să conștientizezi mai ușor obligațiile din contract care îți revin și problemele care pot apărea.

În general, majoritatea caselor de pariuri oferă o cotă de 50-50 la sută din câștig și pierdere, dar în funcție de încasări și de locație poți negocia acest procent. Totuși, mai important decât procentul pe care-l vei avea din eventualele câștiguri este numărul de evenimente sportive live pe care îl poate oferi casa de pariuri sportive! În cazul în care deții de exemplu un bar și dorești să oferi clienților pariuri sportive și păcănele, acest mic detaliu va face diferența. O casă de pariuri care nu poate oferi suficiente meciuri live și opțiuni de pariere pe un număr cât mai mare de evenimente, va aduce încasări mai mici, drept urmare veți obține un profit mai mic.

Al doilea lucru important sunt aparatele de joc sau păcănele, așa cum sunt denumite în popor. Degeaba primești un procent de 70% dacă jocurile de pe aparatele slots nu sunt jucate de clienți. În general acest lucru se întâmplă în nordul țării, acolo unde există comanii mai mici care oferă servicii de franciză și parteneriat. În majoritatea cazurilor, aceste companii nu pot oferi jocurile cerute de clienți, astfel încasările pot scădea lejer la jumătate. Știm cazuri clare în care a fost schimbat francizorul și au scăzut încasările la jumătate. Preferați 70% din 100.000 de lei sau 50% din 200.000?

Care sunt cele mai populare jocuri slots? Ei bine, francizorul trebuie să pună la dispoziție obligatoriu următoarele jocuri slots:

  Sizzling Hot

  Lucky Ladies Charm

  Book of Ra

  Burning Hot

  Shining crown

  Power Stars

  Rise of Ra

  Plenty on Twenty

  Jocuri de ruletă

Acestea sunt cele mai populare jocuri slots în sălile de jocuri și la aparatele de joc din cadrul caselor de pariuri de cartier. Dacă nu aveți minim 5 jocuri din cele enumerate mai sus, nu semnați contractul de franciză!

Trebuie să știți că, conform legilor puteți avea maxim 5 aparate slots în locație. Este bine să începeți cu maxim 2-3 aparate deoarece costurile de licență sunt destul de mari și se achită pentru fiecare aparat în parte. 

Un alt punct important din contractul pentru franciza de pariuri sportive sunt condițiile de reziliere. Trebuie să citiți și să înțelegeți care sunt condițiile de reziliere. Este posibil ca locația unde veți deschide franciza de pariuri sportive să nu aducă profit și va trebui să o închideți. În orice afacere, indiferent de domeniul de activitate, trebuie să luați în calcul toate variantele, chiar dacă unele aspecte nu vă convin sau nu au sens în momentul semnării contractului de franciză.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button