Gloria LT Cermei

Cermeiul vrea să scrie istorie în Cupă: „Să batem Luceafărul și să aducem o echipă de Liga 1!”





Neobișnuită să pună preț pe Cupa României, Lunca Teuz Cermei a prins poftă de la meci la meci și a ajuns în faza în care intră și divizionarele secunde. Una dintre acestea îi va fi, de fapt, adversar în turul patru ce se desfășoară în această săptămână și după care în horă intră și echipele de Liga 1.

Așadar, miza teamului din Țara Sămădăilor devine aceea de a găzdui un nume sonor din fotbalul românesc. Până una alta, însă, are de făcut un meci aproape perfect în fața celor de la Luceafărul Oradea. Chiar dacă a pierdut ultimele două confruntări oficiale fără gol înscris: 0-2 cu U. Cluj și 0-1 cu UTA, formația din județul vecin pleacă cu prima șansă. „În primul rând, pentru mine este clar că nu vor trimite în teren aceeași echipă din meciul cu UTA, iar jucătorii proaspeți, cu dorință de afirmare, pot fi și mai periculoși decât titularii.  Dar, băieții sunt conectați, deciși să facă un meci bun și să obțină o calificare istorică”, a menționat Radu Anca.

Cam pe aceeași lungime de undă cu antrenorul său a fost Petre Bulza. „Deși ne-ar fi plăcut să cădem cu una dintre cele două Poli, căci avem destui foști utiști în lot care nu prea iubesc „alb-violetul”, cred că mobilizarea va fi maximă și cu echipa din Oradea. În Cupă nu prea există echipe favorite, iar noi ne propunem să pregătim frișca pentru cireașa pe care vrem să o punem în turul următor, aducând o echipă de Liga 1 la Cermei. Poate intrăm și în istorie, prin venirea unui nume mare din fotbalul românesc în comuna noastră de 2500 de locuitori”, a punctat și președintele cermeianilor. Din câte se pare, căpitanul Nistor e suspendat pentru meciul de mâine, fiindcă a acumulat deja două cartonașe galbene în Cupă, în partidele cu Sebiș și Lipova.

Eșecul cu „Bătrâna Doamnă” nu le-a căzut deloc bine celor de la Luceafărul. Cristian Lupuț a dat vina în special pe arbitri, care, în opinia sa, ar fi trebuit să dicteze două penalty-uri pentru echipa sa, dar – totodată – e obligat să privească înainte. „Vom face o analiză complexă a partidei cu UTA, sunt sigur că putem remonta ultimele două înfrângeri. Până una alta, avem în față un meci de Cupă, pe care vrem să-l câștigăm neapărat. Învingând Cermeiul, căpătăm moral pentru meciul de la Bacău. Cu excepția problemelor intervenite după meciul de azi (n.a. Pop – accidentat și Tînc – suspendat), tot lotul nostru este valid. Adică avem jucători apți de joc, dar nu sută la sută pregătiți pentru un meci oficial. Unii au venit de curând la echipă și nu au făcut toată pregătirea”,a menționat antrenorul orădenilor la finalul partidei cu UTA. Alți doi fundași, Toriște și Oros sunt incerți.

Partida de marți, de la ora 16,30, se joacă după regulile de Liga 2-a privind juniorii, adică ambele formații sunt obligate să alinieze cel puțin trei fotbaliști Under 22.

Formații probabile:

Cermei: Gârlea – Polgar, Varga, Dolga, Sabău – Mihuța, Prună – Deta, Vezan, Vlad – Matiș.

Luceafărul: Moga – Gunie, Băican, Opriș, Ban – D. Lukacs, Preoteasa – Ludușan, Codoban, Al Dulca – Lăsconi.

Arbitri: Claudiu Gaitin – Alexandru Filip, Alin Botaș (toți din Timișoara).

Observatori FRF: Vasile Marc (Cluj), Cristian Gîț (Deva)









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button